Vind alle informatie rondom Spoedtest.nl en de coronatesten op deze pagina: Klik hier!

Mocht je jouw uitslag nog niet ontvangen hebben, vraag deze dan hier aan.

Met de antigeen sneltest ontvang je het resultaat al binnen 30 minuten nadat je de test hebt afgenomen. Wanneer je de uitslag van je PCR-test krijgt, is afhankelijk van de soort PCR-test die je kiest.

 • PCR-Economy: Uitslag binnen 24 uur.
 • PCR-Spoed: Uitslag rond 01:30 uur ’s nachts als je de test vóór 14:00 uur laat afnemen. Bij een testafname later dan 14:00 uur krijg je de uitslag binnen 24 uur.
 • NAAT (PCR) Test: Uitslag binnen 30 minuten.

Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app

Vanaf vandaag (18-11-2021) worden wij weer aangesloten bij Testen voor Toegang. In de loop van de middag zal het weer mogelijk worden om een testafspraak bij ons te maken via Testenvoortoegang.org.

Je kunt je afspraak niet wijzigen. Als je je afspraak toch op een andere datum of tijd wilt, dan kun je de afspraak annuleren via de afspraakbevestiging die je in je e-mail hebt ontvangen van Testen voor Toegang. Vervolgens kun je een nieuwe afspraak inplannen.

Ja, sinds 11 oktober 2021 kun je met je testbewijs van Testen voor Toegang ook een internationale QR-code maken. De QR-code kun je tijdens je reis gebruiken zolang de test geldig is. Dit verschilt per land, kijk voor meer informatie op Nederland Wereldwijd. Als je een negatieve testuitslag wilt gebruiken om te reizen, kies je voor ‘Internationaal’ in de CoronaCheck-app.

Je kunt een afspraak maken op de website van Testen voor Toegang.

Bij een negatieve testuitslag ontvang je van ons een reiscertificaat met daarin een code om je uitslag te koppelen aan de CoronaCheck-app.

De meestgestelde vragen

Let op! Je krijgt alleen een herstelbewijs bij een positieve uitslag van een PCR-test bij Spoedtest.nl.

Heb je een positieve uitslag bij een PCR-test, dan komt je herstelbewijs, na 11 dagen, automatisch in de CoronaCheck-app te staan. Heb je het herstelbewijs alsnog niet ontvangen? Dan kan je dit aanvragen via het formulier op de website van de Rijksoverheid. Gebruik onderstaande link om bij het aanvraagformulier uit te komen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/herstelbewijs

Spoedtest.nl is niet verantwoordelijk voor uw herstelbewijs en is niet in de mogelijkheid om dit voor u te genereren.

Je dient het volgende mee te nemen naar de afspraak:

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort/ID-kaart/rijbewijs/verblijfsvergunning). Dit moet het identiteitsbewijs zijn waarmee je de afspraak hebt geboekt! Een foto of kopie wordt niet geaccepteerd.
 • De QR-code (digitaal of uitgeprint) die je kunt vinden in de afspraakbevestiging.
 • Een mondkapje.

De regels, rondom het testen en de geldigheid van het reiscertificaat, worden redelijk vaak aangepast door het land van bestemming. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf goed in de gaten houdt op de website van Nederland Wereldwijd. Mochten de regels gewijzigd zijn en je wilt je afspraak wijzigen/annuleren, dan kan je deze stappen ondernemen:

 • Annuleer je afspraak met de link die is verstuurd in de afspraakbevestiging.
 • Boek een nieuwe afspraak met de test die vereist wordt bij het land van bestemming.

Helaas is het niet mogelijk om je boeking te wijzigen zonder je afspraak eerst te annuleren.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie (icoon rechts onderin het scherm).

Elk land hanteert zijn eigen regels met betrekking tot de geldigheid van een testuitslag. Meestal mag de test maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, maar dit kan ook langer of korter zijn. Controleer zelf welke eisen het land van jouw bestemming stelt op Nederland Wereldwijd. Let op: Het aantal uren dat de test geldig is, wordt geteld vanaf het moment dat je de test laat afnemen, dus NIET vanaf moment dat je de testuitslag ontvangt.

De uitslag van je test is een momentopname. Het geeft aan of je op het moment van testen het coronavirus in je lichaam hebt. Houd dus te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan, ook bij een negatieve testuitslag.

Bij Spoedtest.nl heb je voor de PCR-test de keuze uit PCR-Economy, de NAAT (PCR) Test en de PCR-Spoedtest.

PCR-Economy kost €79,95 en hierbij krijg je de uitslag binnen 24 uur. De NAAT (PCR) Test kost €149,95 en je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten. De PCR-Spoedtest kost €99,95 en hierbij ontvang je de uitslag rond 01:30 uur, mits je je voor 14:00 uur hebt laten testen.

De NAAT (PCR) Test is niet bij alle locaties te boeken.

Heb je de testuitslag nodig voor je reis? Dan is het belangrijk om te controleren hoelang van tevoren de test mag zijn afgenomen. De meest actuele informatie hierover vind je op Nederland Wereldwijd.

Let op! De situatie verandert per dag en er kunnen afwijkingen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie.

Spoedtest.nl heeft een uitgebreide en overzichtelijke lijst met landen gemaakt, zodat jij je boeking hierop kan aanpassen.

Laatst geüpdatet op: 11-11-2021

Je annuleert je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 1 uur vóór je afspraak, dan vindt er een restitutie plaats van 100%. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Je wijzigt je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Dit kan maximaal tot 1 uur voor de afspraak, hierna is dit niet meer mogelijk.

Het is niet mogelijk om een afspraak te maken op de locatie, omdat het personeel niet bevoegd is om deze afspraak voor je in te plannen.

Als je geen van bovenstaande betalingsmiddelen hebt, dan kan je bijvoorbeeld vragen of een vriend/kennis/buurvrouw de betaling voor je doet.

Let op! Het is belangrijk dat je je eigen gegevens invult bij het maken van de afspraak.

Dan annuleer je de afspraak die gepland stond via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je de afspraak hebt geannuleerd, dan wordt je geld binnen 7 werkdagen teruggestort.

Maak een nieuwe afspraak en controleer goed of je de juiste test hebt gekozen, de juiste locatie en of je gegevens kloppen.

Aangepast (oranje en rood) reisadvies voor vakantielanden

Als het reisadvies voor jouw bestemming is veranderd naar oranje of rood, dan moet je in de meeste gevallen bij je terugreis naar Nederland een coronabewijs laten zien. Hierin moet staan dat je gevaccineerd bent, bent hersteld van corona of dat je negatief bent getest. Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan moet je je dus laten testen bij het land van jouw bestemming. Kijk op de website van de Nederlandse overheid om te zien wat je precies moet doen om terug te kunnen reizen naar Nederland.

In sommige gevallen betekent een aangepast reisadvies dat je reis niet door kan gaan. Je kunt de afspraak van jouw coronatest dan tot 1 uur vóór je afspraak kosteloos annuleren via de link die wij hebben meegestuurd met de bevestigingsmail.

Klik hier voor een overzicht met coronatestlocaties in het buitenland.

Je kunt je afspraak tot 1 uur van tevoren kosteloos annuleren of wijzigen. Dit doe je via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je annuleert tot 1 uur vóór je afspraak krijg je 100% restitutie. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er GEEN restitutie plaats.

Het advies vanuit de Nederlandse overheid is om alleen te reizen naar landen met een gele of groene kleurcode. Controleer zelf voordat je op reis gaat voor welke landen dit geldt. Kijk voor een overzicht met de meest actuele reisadviezen en inreisbeperkingen van alle landen op Nederland Wereldwijd.

Algemeen

Vanaf begin november 2021 zijn Europeanen weer welkom in de Verenigde Staten. Om dan naar de Verenigde Staten te reizen, moet je in ieder geval volledig zijn gevaccineerd én in het bezit zijn van een negatieve testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek. De volledige eisen zullen later bekend worden gemaakt op Nederland Wereldwijd.

Het verschilt per coronatest wat je precies kunt verwachten. Als je wilt weten wat je kunt verwachten van een PCR-Economy, PCR-Spoed of NAAT (PCR) Test – Last Minute, kijk dan onder het kopje PCR-test.

Als je wilt weten wat je kunt verwachten van een antigeen sneltest, kijk dan onder het kopje antigeen sneltest.

Wij versturen het reiscertificaat in het Engels.

Spoedtest.nl biedt twee soorten testen aan:

 • De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een uitstrijk uit de neus en keel. Onze PCR-test wordt verwerkt door een ISO-gecertificeerd laboratorium, dat werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Bij de test ontvang je een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat in het Engels.
  Voor de PCR-test heb je de keuze uit: de PCR-Economy (uitslag binnen 24 uur), de NAAT (PCR) (uitslag binnen 30 minuten) en de PCR-Spoedtest (voor 14:00 uur getest = uitslag rond 01:30 uur).
 • De sneltest, ook wel antigeentest genoemd, toont binnen 15 minuten antigenen van het SARS-CoV-2 virus aan. Onze sneltest is CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. De uitslag ontvang je binnen 30 minuten en komt samen met een reiscertificaat in het Engels.

Sommige mensen ervaren het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus als onprettig. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel voorbij gaat.

Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Je uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat.

Het SARS-CoV-2 virus valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal (mogelijk) contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen zoals isolatie en quarantaine nodig zijn. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Ja, wij testen personen van alle leeftijden. Voor kinderen bieden we bij Spoedtest.nl een alternatieve manier van testen aan. Als dit je voorkeur heeft, nemen we bij kinderen t/m 12 jaar de swab niet diep in de neus, maar midden in de neus af. Het teststaafje hoeft zo veel minder diep de neus in. De keelswab nemen we wel op dezelfde manier af.

Kom je met een kind van jonger dan 12 maanden? Bel of mail ons van tevoren, dan lichten wij een van onze artsen in en zorgen we ervoor dat er een extra ervaren medewerker op de locatie staat. Doe dit wel pas als je de afspraak geboekt hebt.

Lees meer over onze coronatest voor kinderen.

Je betaalt de test direct bij het boeken van de afspraak via:

 • iDeal
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa
 • American Express
 • Bancontact
 • Giropay
 • Sofort

Maak je geen gebruik van bovenstaande middelen? Vraag dan aan een vriend of kennis om de afspraak voor je te boeken. Let op! Vul altijd de gegevens in van de persoon die moet worden getest.

Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om op factuur te betalen. Ga voor meer informatie naar ‘voor bedrijven‘.

Het verschilt per certificaat wat er op vermeld staat.

 1. PCR-test: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test, de gegevens van het laboratorium en de naam en handtekening van ons medisch directeur.
 2. Sneltest: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test en de naam en handtekening van ons medisch directeur.

Klachten willen wij natuurlijk graag voorkomen, maar het kan toch voorkomen dat je ontevreden bent over onze dienstverlening. Gebruik dan ons klachtenformulier om je klacht online bij ons in te dienen. Wij behandelen alle klachten met uiterste zorg.

Ga naar het klachtenformulier

De meeste van onze locaties zijn rolstoeltoegankelijk, maar het verschilt per locatie. Op onze homepagina kan je deze informatie vinden. Per stad is er door middel van een ‘rolstoelicoon’ aangegeven of de locatie rolstoeltoegankelijk is. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@spoedtest.nl.

Nee, je moet je te allen tijde houden aan de regels van het RIVM.

Tot weken na een besmetting met het coronavirus kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Je kan dan helaas niet reizen, maar als je klachtenvrij bent hoef je je geen zorgen te maken dat je besmettelijk bent.

Het terugstorten van geld vindt plaats binnen 7 werkdagen via Stichting Derdengelden Buckaroo. Het geld wordt teruggestort op het rekeningnummer waar de afspraak mee betaald is.

Wij zijn tijdens alle feestdagen geopend:

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede Vrijdag
 • Pasen (eerste en tweede paasdag)
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Kerstmis

Mogelijk is de afspraakbevestiging bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Controleer altijd je ongewenste mailbox en/of spam. Kun je hier ook geen afspraakbevestiging vinden? Neem dan contact op met ons op via info@spoedtest.nl.

Laat je testen in de volgende gevallen:

 • Als je (lichte) klachten hebt die passen bij het nieuwe coronavirus.
 • Als je in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op het nieuwe coronavirus.
 • Als je een melding hebt ontvangen in de CoronaMelder-app.
 • Als je op (zaken)reis gaat, en er een negatieve uitslag van een coronatest vereist wordt.
 • Als je een evenement, activiteit of horecagelegenheid gaat bezoeken en je geen herstel- of vaccinatiebewijs hebt.

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om het personeel preventief te laten testen. Ga voor meer informatie naar de ‘voor bedrijven‘ pagina.

Let op! Elke test heeft altijd een percentage fout-positieven en fout-negatieven. 

 • De PCR-test heeft echter een heel hoge gevoeligheid en geldt internationaal als de ‘gouden standaard’. Dat wil zeggen dat de PCR-test wordt beschouwd als de beste test en wordt gebruikt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.
 • De sneltest die wij gebruiken is de Flowflex van het merk Acon Biotech. Deze test heeft een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Nee, wij werken niet samen met de GGD. Wij zijn echter wel verplicht de positieve uitslagen door te geven aan de GGD en mogen hierin geen anonimiteit geven.

Het is alleen mogelijk om je afspraak via onze website te maken. Op Spoedtest.nl kan je een locatie en een soort test kiezen. Hierna wordt je doorverwezen naar ons boekingssysteem.

Het is niet mogelijk om via de mail een afspraak te maken. Je kunt op onze website makkelijk en snel een afspraak boeken.

Een afspraakbevestiging ontvang je in je e-mail, nadat je online een afspraak hebt geboekt. In deze e-mail bevestigen wij de afspraak en vind je alle informatie over de afspraak, zoals de locatie, datum en het tijdstip. In de bijlage van de e-mail vind je een QR-code waarmee je eenvoudig incheckt bij de testlocatie waarvoor je de afspraak hebt geboekt.

Al onze testen worden afgenomen door gecertificeerde medewerkers, onder supervisie van een van onze artsen.

Onze artsen leiden het personeel op en zijn te allen tijde telefonisch beschikbaar. Zij kunnen helaas niet constant op iedere locatie aanwezig zijn.

PCR-Spoed, PCR-Economy, NAAT (PCR) Test en de antigeen sneltest nemen we standaard af door middel van een uitstrijkje uit de keel én neus. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken.

Ja, elke locatie van Spoedtest.nl is 7 dagen per week geopend.

PCR-test

Ja, alle PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor Reversed Transcription. Omdat een PCR dubbelstrengs genetisch materiaal vereist en het coronavirus een RNA-virus is, moet eerst het enkelstrengs RNA worden omgezet in dubbelstrengs materiaal. Dit proces heet Reversed Transcription.

PCR staat voor polymerase chain reaction. De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan in de uitstrijk van je keel en neus. In een laboratorium worden de gevonden stukjes genetisch materiaal gekopieerd en sterk vermenigvuldigd. Deze vermenigvuldiging geeft een hoge testgevoeligheid.

Bij een PCR-Economy, PCR-Spoed en NAAT (PCR) Test – Last Minute kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab in één van de neusgaten te maken. Hiervoor vragen we je om je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan.
 • Het teststaafje gaat diep de neus in. Hier draaien we het rond voor een paar seconden. Je kunt daarvan traanogen krijgen of gaan niezen, dat is normaal.
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn gemaakt, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof. 
 • De teststaaf van PCR-Economy en PCR-Spoed sturen we in een buisje naar ons laboratorium. De uitslag krijg je binnen 24 uur in je e-mail.
 • De de NAAT (PCR) Test wordt direct op de testlocatie geanalyseerd door onze PCR-machines. De uitslag krijg je binnen 30 minuten in je e-mail.

Bij de PCR-Spoedtest ontvang je de uitslag sneller dan bij de PCR-Economy test. Hierbij geldt namelijk: getest vóór 14:00 uur = uitslag rond 01:30. Deze test krijgt in het laboratorium dan ook voorrang op de PCR-Economy test.

 • Sneller dan de PCR-Economy test en voordeliger dan de NAAT (PCR) Test
 • RIVM-gevalideerd
 • Internationaal reiscertificaat

Wij versturen de uitslag van een PCR-Economy test binnen 24 uur verstuurd. Deze test verwerken we tijdens de daluren in ons laboratorium, waardoor we kunnen garanderen dat je de uitslag binnen 24 uur van ons ontvangt. Dus wil jij een goedkopere test en heb je niet veel haast? Dan is de PCR-Economy test perfect voor jou.

 • Meest voordelige keuze
 • Uitslag binnen 24 uur
 • Internationaal reiscertificaat

Bij een NAAT (PCR) Test krijg je jouw uitslag razendsnel, namelijk al binnen 30 minuten! We verwerken jouw test op de testlocatie zelf met onze hypermoderne machines, waardoor al binnen 30 minuten bekend is of je besmet bent met het coronavirus. De PCR – Last Minute test is aan te raden als jij jouw testresultaat écht last minute nodig hebt.

 • Snelste uitslag van Nederland 
 • RIVM-goedgekeurd
 • Internationaal reiscertificaat

Je kan de hele dag door een PCR-test boeken. De openingstijden verschillen per locatie. Bekijk deze dus goed van tevoren om te weten of dit aansluit op jouw wensen.

Alle PCR-testen worden per dag meegenomen en direct overgedragen aan ons laboratorium. Zo kunnen wij jou garanderen dat de uitslag altijd op tijd binnen komt. Hieronder kan je de verschillende PCR-testen vinden:

 • PCR-Economy – uitslag binnen 24 uur
 • NAAT (PCR) Test – uitslag binnen 30 minuten
 • PCR-Spoedtest – uitslag rond 01:30 uur, mits vóór 14:00 uur getest
 • PCR-Economy: €79,95
 • NAAT (PCR) Test: €149,95
 • PCR-Spoedtest: €99,95

Het is niet mogelijk om de coronatest anoniem te laten afnemen. Mocht je positief getest zijn, dan hebben wij al jouw gegevens nodig om dit door te geven aan de GGD. Wij zijn wettelijk verplicht om een positieve coronatest te melden.

Je kan op al onze locaties terecht voor de PCR-Spoed en de PCR-Economy.

De NAAT (PCR) Test kun je alleen boeken op de volgende locaties:

Je ontvangt het certificaat in het Engels. Wij hebben voor deze taal gekozen, omdat deze test het meest gebruikt wordt bij internationale reizen. Het is dan van belang dat wij het certificaat in het Engels leveren.

De volgende punten staan vermeld op het certificaat:

 • Volledige naam
 • Type test
 • Ordernummer
 • Geboortedatum
 • Gender
 • Nationaliteit
 • Documentnummer (paspoort/ID-kaart)
 • Hoe de test is afgenomen
 • Datum en tijd van de testafname
 • Datum van de testuitslag
 • Testresultaat
 • Naam en handtekening van de arts
 • Naam van het laboratorium
 • ISO-certificering

Antigeen sneltest

De antigeen sneltest toont binnen 15 minuten aan of de uitstrijk, dat uit je keel en neus is genomen, antigenen van het coronavirus bevat. Je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten. Antigenen zijn eiwitten die op de buitenkant van het coronavirus zitten. Als de test positief is, dan weten wij zeker dat je corona in je slijmvlies draagt en dat je besmettelijk kan zijn. Bij een negatieve test ben je waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

 • Sensitiviteit: 97,1%
 • Specificiteit: 99,5%

Bij een antigeen sneltest kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab uit allebei de neusgaten te maken. Hiervoor vragen we je je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan. 
 • Het teststaafje draaien we voor een paar seconden in het voorste deel van de neus, op ongeveer 2,5 cm diepte. De antigeen sneltest gaat minder diep de neus in dan de PCR-test. 
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn gemaakt, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof. De vloeistof druppelen we vervolgens op een teststrip. Deze geeft binnen een kwartier aan of je positief of negatief bent getest op het coronavirus. De uitslag krijg je binnen 30 minuten in je e-mail.

In sommige gevallen wel, daarom krijg je van ons een internationaal reiscertificaat. Vaak is echter een PCR-test nodig, dus controleer voor je op reis gaat goed de eisen die gesteld worden door het desbetreffende land.

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat is niet met 100% zekerheid uit te sluiten.

De antigeen sneltest kost €39,95.

De fabrikant van onze testen, Flowflex van Acon Biotech, rapporteert een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Dit staat er op het certificaat van de antigeen sneltest:

 • Type test
 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Gender
 • Nationaliteit
 • Documentnummer (paspoort/ID-kaart)
 • Datum/tijd testafname
 • Locatie waar de test is afgenomen
 • Resultaat (positief/negatief)
 • Handtekening en naam van de arts

Voor bedrijven

Dat kan! Bij Spoedtest.nl kan er gekozen worden voor testen op locatie, preventief testen en voor het afnemen van vouchercodes.  

Testen op locatie:

Naast het preventief testen kunt u ervoor kiezen om ons naar uw bedrijf te laten komen. Dit doen wij al gratis vanaf 10 testen! De testen die wij aanbieden zijn de PCR-test en de antigeen sneltest. Met de antigeen sneltest heeft u al binnen 30 minuten een uitslag. Met preventief testen voorkomt u een eventuele corona-uitbraak bij u op de werkvloer. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via wijzijn@spoedtest.nl.

Preventief testen:

Het preventief testen van werknemers zonder klachten kan vroegtijdig besmettingen opsporen, zodat uw werknemers veilig aan het werk kunnen blijven. Door de ministeriële regeling Open House Preventief testen en ons samenwerkingsverband, kunnen wij deze testen tegen een gereduceerd tarief aanbieden, als thuis werken of het houden van 1,5 meter afstand geen optie is. Dit kan op een van de 100+ locaties van Spoedtest.nl. Bent u geïnteresseerd of wilt u hiervoor een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in op deze pagina.

Afnemen van vouchercodes:

U kunt er ook voor kiezen om vouchercodes af te nemen. U kunt de code met uw personeel delen, zodat die zich op een van onze locaties kan laten testen. Voor meer informatie neemt u contact op via wijzijn@spoedtest.nl.

Ja, wij testen ook op locatie. Dit is al mogelijk vanaf 1 persoon. Voor meer informatie over het testen op locatie, kan je een e-mail sturen naar b2b@spoedtest.nl.

Ps. Wij brengen standaard €200,- voorrijkosten in rekening.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Dat is de PCR-test. Deze test geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken. Hierna komt de antigeen sneltest. De sneltest die wij gebruiken is van het merk Acon Biotech (Flowflex). Deze test heeft een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Vaccinatie

Een vaccinatie tegen COVID-19 heeft géén invloed op de coronatest (PCR-test of antigeen sneltest).

De vaccinatie heeft geen invloed op de coronatesten zoals de PCR-test en de antigeen sneltest. Als een coronatest positief is, dan komt dat dus niet door de vaccinatie.

Dat weten we nog niet. Hierover zijn nog weinig gegevens bekend, omdat het nieuwe vaccins zijn.

Ja! Iedereen die is gevaccineerd moet zich nog steeds houden aan de algemene coronamaatregelen. Deze maatregelen kan je vinden op de website van het RIVM.

De vaccinatie beschermt jou tegen ziekte door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus kan verspreiden. Daarnaast is het zo dat een tot twee weken na vaccinatie 60-90% van de mensen beschermd is tegen het nieuwe coronavirus. Dus niet iedereen is beschermd. De kans dat je na twee vaccinaties het virus oploopt is erg klein, maar niet uitgesloten. Daarom gelden voor gevaccineerde mensen (voorlopig) dezelfde coronamaatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Na de eerste vaccinatie kan je alsnog besmet raken met COVID-19, omdat je afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner. Het is daarom belangrijk om de tweede vaccinatie te halen.

We weten nog niet of iemand die is gevaccineerd het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zeker voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.