Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Mocht je jouw uitslag nog niet ontvangen hebben, vraag deze dan hier aan.

Met de antigeen sneltest ontvang je het resultaat al binnen 30 minuten nadat je de test hebt afgenomen. Wanneer je de uitslag van je PCR-test krijgt, is afhankelijk van de soort PCR-test die je kiest.

 • NAAT PCR – Economy: Uitslag binnen 12 uur.
 • NAAT PCR – Spoed: Uitslag binnen 4 uur.
 • NAAT PCR – Last Minute: Uitslag binnen 30 minuten.

De meestgestelde vragen

Je krijgt een herstelbewijs voor gebruik in Nederland als:
 • je positief werd getest door de GGD of een andere testaanbieder in Nederland. Een zelftest of serologische test (bloedtest) telt niet;
 • je positieve coronatest tenminste 11 dagen geleden was;
 • je positieve coronatest niet langer dan 365 dagen geleden was.

Voor gebruik binnen Nederland krijg je een herstelbewijs na een positieve coronatest. Vanaf 24 mei kun je ook een positieve antigeentest gebruiken voor het maken van een herstelbewijs om mee te reizen. Is de positieve antigeentest vóór 24 mei afgegeven, dan kan je hier alsnog een herstelbewijs voor aanvragen.

Wil je het herstelbewijs gebruiken om te reizen? Dat kan alleen als:

 • je werd getest met een coronatest (PCR- of antigeentest) door de GGD.
 • je na 08-09-2021 werd getest met een coronatest (PCR- of antigeentest) door een andere testaanbieder en die aanbieder je testgegevens heeft doorgegeven aan de GGD;
 • je positieve coronatest niet langer dan 180 dagen geleden was.

Let op! Vanaf 13 oktober 2021 kan CoronaCheck ook positieve testen van andere testaanbieders omzetten in een herstelbewijs. Ook als deze test eerder is afgenomen. De testaanbieder moet de gegevens dan wel aan de GGD hebben doorgegeven.

Heb je het herstelbewijs alsnog niet ontvangen? Dan kan je dit aanvragen via het formulier op de website van de Rijksoverheid. Gebruik onderstaande link om bij het aanvraagformulier uit te komen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/herstelbewijs

Spoedtest.nl is niet verantwoordelijk voor je herstelbewijs en is niet in de mogelijkheid om dit voor je te genereren.

Jazeker, ons certificaat wordt geaccepteerd door zowel China als Hong Kong.

Je dient het volgende mee te nemen naar de afspraak:

 • Een geldig legitimatiebewijs. Als je gaat reizen, moet dit het identiteitsbewijs zijn waarmee je de afspraak hebt geboekt! Alleen de volgende legitimatiebewijzen worden geaccepteerd:
  • Paspoort
  • ID-kaart
  • Nederlands rijbewijs
  • Verblijfsvergunning
 • De QR-code (digitaal of uitgeprint) die je kunt vinden in de afspraakbevestiging.
 • Een mondkapje.

Let op: Een foto, kopie of digitaal ID (KopieID-app) en een buitenlands rijbewijs worden dus niet geaccepteerd als legitimatiebewijs.

Op de locatie vragen jou het volgende:

 • Je fysieke legitimatiebewijs (dus geen foto of digitaal ID). Let op! Als je gaat reizen, neem dan het legitimatiebewijs mee waar je de afspraak mee geboekt hebt. Een legitimatiebewijs laten zien is verplicht voor alle leeftijden;
 • Je Burgerservicenummer;
 • Je documentnummer;
 • Je postcode;
 • Je straatnaam & huisnummer;
 • De QR-code uit je afspraakbevestiging.

Wij hebben je postcode en huisnummer nodig voor het geval dat je positief getest wordt. Wij zijn namelijk verplicht dit te melden bij de GGD. Zonder volledige gegevens kunnen wij die melding niet maken.

De regels rondom het testen en de geldigheid van het reiscertificaat worden redelijk vaak aangepast door het land van bestemming. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf goed in de gaten houdt op de website van Nederland Wereldwijd. Mochten de regels gewijzigd zijn en je wilt je afspraak wijzigen/annuleren, dan kan dat via de link in je bevestigingsmail.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie (icoon rechts onderin het scherm).

Elk land hanteert zijn eigen regels met betrekking tot de geldigheid van een testuitslag. Meestal mag de test maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, maar dit kan ook langer of korter zijn. Controleer zelf welke eisen het land van jouw bestemming stelt op Nederland Wereldwijd. Let op: Het aantal uren dat de test geldig is, wordt geteld vanaf het moment dat je de test laat afnemen, dus NIET vanaf het moment dat je de testuitslag ontvangt.

De uitslag van je test is een momentopname. Het geeft aan of je op het moment van testen het coronavirus in je lichaam hebt. Houd dus te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan, ook bij een negatieve testuitslag.

Bij Spoedtest.nl heb je voor de PCR-test de keuze uit NAAT PCR – Economy, de NAAT PCR – Last Minute en de NAAT PCR – Spoed.

De NAAT PCR – Economy kost €89,95 en hierbij krijg je de uitslag binnen 12 uur. De NAAT PCR – Last Minute kost €159,95 en je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten. De NAAT PCR – Spoedtest kost €109,95 en hierbij ontvang je de uitslag binnen 4 uur.

Heb je de testuitslag nodig voor je reis? Dan is het belangrijk om te controleren hoe lang van tevoren de test mag zijn afgenomen. De meest actuele informatie hierover vind je op Nederland Wereldwijd.

Let op! De situatie verandert per dag en er kunnen afwijkingen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie.

Spoedtest.nl heeft een uitgebreide en overzichtelijke lijst met landen gemaakt, zodat jij je boeking hierop kan aanpassen.

Laatst geüpdatet op: 26-4-2022

Je annuleert je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur vóór je afspraak, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Je wijzigt je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Dit kan maximaal tot 1 uur voor de afspraak, hierna is dit niet meer mogelijk.

Het is niet mogelijk om een afspraak te maken op de locatie, omdat het personeel niet bevoegd is om deze afspraak voor je in te plannen.

Als je geen van bovenstaande betalingsmiddelen hebt, dan kan je bijvoorbeeld vragen of een vriend/kennis/buurvrouw de betaling voor je doet.

Let op! Het is belangrijk dat je je eigen gegevens invult bij het maken van de afspraak.

Dan annuleer je de afspraak die gepland stond direct via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je de afspraak hebt geannuleerd, dan wordt je geld binnen 7 werkdagen teruggestort.

Maak een nieuwe afspraak en controleer goed of je de juiste test hebt gekozen, de juiste locatie en of je gegevens kloppen.

Aangepast (oranje en rood) reisadvies voor vakantielanden

Als het reisadvies voor jouw bestemming is veranderd naar oranje of rood, dan moet je in de meeste gevallen bij je terugreis naar Nederland een coronabewijs laten zien. Hierin moet staan dat je gevaccineerd bent, bent hersteld van corona of dat je negatief bent getest. Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan moet je je dus laten testen bij het land van jouw bestemming. Kijk op de website van de Nederlandse overheid om te zien wat je precies moet doen om terug te kunnen reizen naar Nederland.

In sommige gevallen betekent een aangepast reisadvies dat je reis niet door kan gaan. Je kunt de afspraak van jouw coronatest dan tot 24 uur vóór je afspraak annuleren via de link die wij hebben meegestuurd met de bevestigingsmail. Wij brengen €10,- administratiekosten in rekening.

Klik hier voor een overzicht met coronatestlocaties in het buitenland.

Je kunt je afspraak tot 1 uur van tevoren wijzigen. Dit doe je via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Wil je de afspraak annuleren? Doe dat via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur vóór je afspraak, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Het advies vanuit de Nederlandse overheid is om alleen te reizen naar landen met een gele of groene kleurcode. Controleer zelf voordat je op reis gaat voor welke landen dit geldt. Kijk voor een overzicht met de meest actuele reisadviezen en inreisbeperkingen van alle landen op Nederland Wereldwijd.

Algemeen

Het verschilt per coronatest wat je precies kunt verwachten. Als je wilt weten wat je kunt verwachten van een NAAT PCR – Economy, NAAT PCR – Spoed of de NAAT PCR – Last Minute, kijk dan onder het kopje PCR-test.

Als je wilt weten wat je kunt verwachten van een antigeen sneltest, kijk dan onder het kopje antigeen sneltest.

Spoedtest.nl levert een medische dienst. Deze is vrijgesteld van BTW. Dat betekent dat er geen BTW wordt gerekend over de coronatest.

Wij accepteren geen medische verklaring. Als je de test niet afgenomen wilt hebben op de manier zoals is omschreven (zie de vraag ‘Wat kan ik verwachten van een PCR-test/antigeen sneltest?’), dan moet dit vooraf worden afgestemd met een van onze artsen. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij samen een alternatief bedenken. De Antigeen sneltest nemen wij nooit alleen via de keel af. Neem voorafgaand aan je afspraak contact met ons op via info@spoedtest.nl.

Lees hier alles over de verschillen tussen een PCR-test en antigeen sneltest.

Wij versturen het reiscertificaat in het Engels.

Spoedtest.nl biedt twee soorten testen aan:

 • De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een uitstrijk uit de neus en keel. Bij de test ontvang je een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat in het Engels.
  Voor de PCR-test heb je de keuze uit: de NAAT PCR – Economy (uitslag binnen 12 uur), de NAAT PCR – Last Minute (uitslag binnen 30 minuten) en de NAAT PCR – Spoed (Uitslag binnen 4 uur).
 • De sneltest, ook wel antigeentest genoemd, toont binnen 15 minuten antigenen van het SARS-CoV-2 virus aan. Onze sneltest is CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. De uitslag ontvang je binnen 30 minuten en komt samen met een reiscertificaat in het Engels.

Sommige mensen ervaren het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus als onprettig. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel voorbij gaat.

Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Je uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat.

Het SARS-CoV-2 virus valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal (mogelijk) contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen zoals isolatie en quarantaine nodig zijn. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Ja, wij testen personen van alle leeftijden. Voor kinderen bieden we bij Spoedtest.nl een alternatieve manier van testen aan. Als dit je voorkeur heeft, nemen we bij kinderen t/m 12 jaar de swab niet diep in de neus, maar midden in de neus af. Het teststaafje hoeft zo veel minder diep de neus in. De keelswab nemen we wel op dezelfde manier af.

Kom je met een kind van jonger dan 12 maanden? Bel of mail ons van tevoren, dan lichten wij een van onze artsen in en zorgen we ervoor dat er een extra ervaren medewerker op de locatie staat. Doe dit wel pas als je de afspraak geboekt hebt.

Let op: Ook voor kinderen is het verplicht om zich te legitimeren voor het testen.

Lees meer over onze coronatest voor kinderen.

Ja, omdat wij een zorgaanbieder zijn, is iedereen verplicht zich te legitimeren bij de testafspraak. Dit geldt dus ook voor kinderen.

Kijk voor meer informatie omtrent de legitimatieverplichting voor medische zorg op de website van de Rijksoverheid.

Je betaalt de test direct bij het boeken van de afspraak via:

 • iDeal
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa
 • American Express
 • Bancontact
 • Giropay
 • Sofort

Maak je geen gebruik van bovenstaande middelen? Vraag dan aan een vriend of kennis om de afspraak voor je te boeken. Let op! Vul altijd de gegevens in van de persoon die moet worden getest.

Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om op factuur te betalen. Ga voor meer informatie naar ‘voor bedrijven‘.

Het verschilt per certificaat wat er op vermeld staat.

 1. PCR-test: naam, geboortedatum, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test en de naam en handtekening van ons medisch directeur.
 2. Sneltest: naam, geboortedatum, documentnummer, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test en de naam en handtekening van ons medisch directeur.

Klachten willen wij natuurlijk graag voorkomen, maar het kan toch voorkomen dat je ontevreden bent over onze dienstverlening. Gebruik dan ons klachtenformulier om je klacht online bij ons in te dienen. Wij behandelen alle klachten met uiterste zorg.

Ga naar het klachtenformulier

De meeste locaties zijn rolstoeltoegankelijk, maar het verschilt per locatie. Op onze homepagina kan je deze informatie vinden. Per stad is er door middel van een ‘rolstoelicoon’ aangegeven of de locatie rolstoeltoegankelijk is. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@spoedtest.nl.

Nee, je moet je te allen tijde houden aan de regels van het RIVM.

Tot weken na een besmetting met het coronavirus kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Je kan dan helaas niet reizen, maar als je klachtenvrij bent hoef je je geen zorgen te maken dat je besmettelijk bent.

Het terugstorten van geld vindt plaats binnen 7 werkdagen via Stichting Derdengelden Buckaroo. Het geld wordt teruggestort op het rekeningnummer waar de afspraak mee betaald is.

Wij zijn tijdens alle feestdagen geopend behalve nieuwjaarsdag:

 • Goede Vrijdag
 • Pasen (eerste en tweede paasdag)
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Kerstmis (tijdens 1ste en 2de kerstdag van 10:00 – 13:00 op een aantal locaties)

Mogelijk is de afspraakbevestiging bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Controleer altijd je ongewenste mailbox en/of spam. Kun je hier ook geen afspraakbevestiging vinden? Neem dan contact op met ons op via info@spoedtest.nl.

Laat je testen in de volgende gevallen:

 • Als je (lichte) klachten hebt die passen bij het nieuwe coronavirus.
 • Als je in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op het nieuwe coronavirus.
 • Als je een melding hebt ontvangen in de CoronaMelder-app.
 • Als je op (zaken)reis gaat, en er een negatieve uitslag van een coronatest vereist wordt.
 • Als je een evenement met meer dan 500 bezoekers wilt bezoeken.

Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om het personeel preventief te laten testen. Ga voor meer informatie naar de ‘voor bedrijven‘ pagina.

Let op! Elke test heeft altijd een percentage fout-positieven en fout-negatieven. 

 • De PCR-test heeft echter een heel hoge gevoeligheid en geldt internationaal als de ‘gouden standaard’. Dat wil zeggen dat de PCR-test wordt beschouwd als de beste test en wordt gebruikt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.
 • De sneltest die wij gebruiken is de Flowflex van het merk Acon Biotech. Deze test heeft een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Nee, wij werken niet samen met de GGD. Wij zijn echter wel verplicht de positieve uitslagen door te geven aan de GGD en mogen hierin geen anonimiteit geven.

Het is alleen mogelijk om je afspraak via onze website te maken. Op Spoedtest.nl kan je een locatie en een soort test kiezen. Hierna wordt je doorverwezen naar ons boekingssysteem.

Het is niet mogelijk om via de mail een afspraak te maken. Je kunt op onze website makkelijk en snel een afspraak boeken.

Een afspraakbevestiging ontvang je in je e-mail, nadat je online een afspraak hebt geboekt. In deze e-mail bevestigen wij de afspraak en vind je alle informatie over de afspraak, zoals de locatie, datum en het tijdstip. In de bijlage van de e-mail vind je een QR-code waarmee je eenvoudig incheckt bij de testlocatie waarvoor je de afspraak hebt geboekt.

Al onze testen worden afgenomen door gecertificeerde medewerkers, onder supervisie van een van onze artsen.

Onze artsen leiden het personeel op en zijn te allen tijde telefonisch beschikbaar. Zij kunnen helaas niet constant op iedere locatie aanwezig zijn.

De NAAT PCR – Spoed, NAAT PCR – Economy, NAAT PCR – Last Minute en de antigeen sneltest nemen we standaard af door middel van een uitstrijkje uit de keel én neus. We kunnen hierop geen uitzonderingen maken.

Ja, elke locatie van Spoedtest.nl is 7 dagen per week geopend.

PCR-test

Ja, alle PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor Reversed Transcription. Omdat een PCR dubbelstrengs genetisch materiaal vereist en het coronavirus een RNA-virus is, moet eerst het enkelstrengs RNA worden omgezet in dubbelstrengs materiaal. Dit proces heet Reversed Transcription.

PCR staat voor polymerase chain reaction. De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan in de uitstrijk van je keel en neus. In een machine worden de gevonden stukjes genetisch materiaal gekopieerd en sterk vermenigvuldigd. Deze vermenigvuldiging geeft een hoge testgevoeligheid.

Bij een NAAT PCR – Economy, NAAT PCR – Spoed en NAAT PCR – Last Minute kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab in één van de neusgaten af te nemen. Hiervoor vragen we je om je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan.
 • Het teststaafje gaat diep de neus in. Hier draaien we het rond voor een paar seconden. Je kunt daarvan traanogen krijgen of gaan niezen, dat is normaal.
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn afgenomen, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof en analyseren we de test. 

Bij de NAAT PCR – Spoedtest ontvang je de uitslag sneller dan bij de NAAT PCR – Economy test, namelijk binnen 4 uur. Deze test krijgt dan ook voorrang op de NAAT PCR – Economy test.

 • Sneller dan de NAAT PCR – Economy test en voordeliger dan de NAAT PCR – Last Minute
 • RIVM-gevalideerd
 • Internationaal reiscertificaat

Wij versturen de uitslag van een NAAT PCR – Economy test binnen 12 uur. Deze test verwerken we tijdens de daluren, waardoor we kunnen garanderen dat je de uitslag binnen 12 uur van ons ontvangt. Dus wil jij een goedkopere test en heb je niet veel haast? Dan is de NAAT PCR – Economy test perfect voor jou.

 • Meest voordelige keuze
 • Uitslag binnen 12 uur
 • Internationaal reiscertificaat

Bij een NAAT PCR – Last Minute krijg je jouw uitslag razendsnel, namelijk al binnen 30 minuten! We verwerken jouw test op de testlocatie zelf met onze hypermoderne machines, waardoor al binnen 30 minuten bekend is of je besmet bent met het coronavirus. De NAAT PCR – Last Minute is aan te raden als jij jouw testresultaat écht last minute nodig hebt.

 • Snelste uitslag van Nederland 
 • RIVM-goedgekeurd
 • Internationaal reiscertificaat

Je kan de hele dag door een PCR-test boeken. De openingstijden verschillen per locatie. Bekijk deze dus goed van tevoren om te weten of dit aansluit op jouw wensen.

Hieronder kan je de verschillende PCR-testen vinden:

 • NAAT PCR – Economy – uitslag binnen 12 uur
 • NAAT PCR – Last Minute – uitslag binnen 30 minuten
 • NAAT PCR – Spoed – uitslag binnen 4 uur
 • NAAT PCR – Economy: €89,95
 • NAAT PCR – Spoed: €99,95
 • NAAT PCR – Last Minute: €159,95

Het is niet mogelijk om de coronatest anoniem te laten afnemen. Mocht je positief getest zijn, dan hebben wij al jouw gegevens nodig om dit door te geven aan de GGD. Wij zijn wettelijk verplicht om een positieve coronatest te melden.

Je kan op al onze locaties terecht voor de NAAT PCR – Spoed en de NAAT PCR – Economy en de NAAT PCR – Last Minute.

Je ontvangt het certificaat in het Engels. Wij hebben voor deze taal gekozen, omdat deze test het meest gebruikt wordt bij internationale reizen. Het is dan van belang dat wij het certificaat in het Engels leveren.

De volgende punten staan vermeld op het certificaat:

 • Volledige naam
 • Type test
 • Ordernummer
 • Geboortedatum
 • Nationaliteit
 • Documentnummer (paspoort/ID-kaart)
 • Hoe de test is afgenomen
 • Datum en tijd van de testafname
 • Datum van de testuitslag
 • Testresultaat
 • Naam en handtekening van de arts

Antigeen sneltest

De antigeen sneltest toont binnen 15 minuten aan of de uitstrijk, dat uit je keel en neus is genomen, antigenen van het coronavirus bevat. Je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten. Antigenen zijn eiwitten die op de buitenkant van het coronavirus zitten. Als de test positief is, dan weten wij zeker dat je corona in je slijmvlies draagt en dat je besmettelijk kan zijn. Bij een negatieve test ben je waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

 • Sensitiviteit: 97,1%
 • Specificiteit: 99,5%

Bij een antigeen sneltest kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab in één van de neusgaten af te nemen. Hiervoor vragen we je om je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan.
 • Het teststaafje gaat diep de neus in. Hier draaien we het rond voor een paar seconden. Je kunt daarvan traanogen krijgen of gaan niezen, dat is normaal.
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn gemaakt, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof. De vloeistof druppelen we vervolgens op een teststrip. Deze geeft binnen een kwartier aan of je positief of negatief bent getest op het coronavirus. De uitslag krijg je binnen 30 minuten in je e-mail.

In sommige gevallen wel, daarom krijg je van ons een internationaal reiscertificaat. Vaak is echter een PCR-test nodig, dus controleer voor je op reis gaat goed de eisen die gesteld worden door het desbetreffende land.

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat is niet met 100% zekerheid uit te sluiten.

De antigeen sneltest kost €49,95.

De fabrikant van onze testen, Flowflex van Acon Biotech, rapporteert een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Dit staat er op het certificaat van de antigeen sneltest:

 • Type test
 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Nationaliteit
 • Documentnummer (paspoort/ID-kaart)
 • Datum/tijd testafname
 • Locatie waar de test is afgenomen
 • Resultaat (positief/negatief)
 • Handtekening en naam van de arts

Voor bedrijven

Dat kan! Bij Spoedtest.nl kan er gekozen worden voor testen op locatie en het afnemen van vouchercodes.  

Testen op locatie:

Naast het preventief testen kunt u ervoor kiezen om ons naar uw bedrijf te laten komen. De testen die wij aanbieden zijn de PCR-test en de antigeen sneltest. Met de antigeen sneltest heeft u al binnen 30 minuten een uitslag. Met preventief testen voorkomt u een eventuele corona-uitbraak bij u op de werkvloer. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Afnemen van vouchercodes:

U kunt er ook voor kiezen om vouchercodes af te nemen. U kunt de code met uw personeel delen, zodat die zich op een van onze locaties kan laten testen. Voor meer informatie of het direct aanschaffen van vouchers bezoekt u deze pagina.

Ja, wij testen ook op locatie. Dit is al mogelijk vanaf 1 persoon. Voor meer informatie over het testen op locatie, kan je een e-mail sturen naar b2b@spoedtest.nl.

Ps. Wij brengen standaard € 250,- voorrijkosten in rekening.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Dat is de PCR-test. Deze test geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken. Hierna komt de antigeen sneltest. De sneltest die wij gebruiken is van het merk Acon Biotech (Flowflex). Deze test heeft een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Vaccinatie

Een vaccinatie tegen COVID-19 heeft géén invloed op de coronatest (PCR-test of antigeen sneltest).

De vaccinatie heeft geen invloed op de coronatesten zoals de PCR-test en de antigeen sneltest. Als een coronatest positief is, dan komt dat dus niet door de vaccinatie.

Dat weten we nog niet. Hierover zijn nog weinig gegevens bekend, omdat het nieuwe vaccins zijn.

Ja! Iedereen die is gevaccineerd moet zich nog steeds houden aan de algemene coronamaatregelen. Deze maatregelen kan je vinden op de website van het RIVM.

De vaccinatie beschermt jou tegen ziekte door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus kan verspreiden. Daarnaast is het zo dat een tot twee weken na vaccinatie 60-90% van de mensen beschermd is tegen het nieuwe coronavirus. Dus niet iedereen is beschermd. De kans dat je na twee vaccinaties het virus oploopt is erg klein, maar niet uitgesloten. Daarom gelden voor gevaccineerde mensen (voorlopig) dezelfde coronamaatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Na de eerste vaccinatie kan je alsnog besmet raken met COVID-19, omdat je afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner. Het is daarom belangrijk om de tweede vaccinatie te halen.

We weten nog niet of iemand die is gevaccineerd het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zeker voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.