Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Aruba

De kleurcode voor Aruba is momenteel geel. Dit betekent dat reizen is toegestaan, maar er gelden wel beperkingen. Zo is iedereen, vanaf 15 jaar, verplicht om maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test te doen. Boek je PCR-test voor Aruba gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl! Je ontvangt, afhankelijk van de afgenomen test en het tijdstip, de uitslag al op dezelfde dag. Je uitslag komt samen met een internationaal reiscertificaat.

Check vóór jouw reis welke regels voor jou van toepassing zijn op de website van de Rijksoverheid.

Boek nu

Wat is een PCR-test?

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction. De PCR-test is de meest betrouwbare en gebruikte coronatest. We nemen een slijmafname uit je keel en neus en kunnen hiermee kijken of er genetisch materiaal van het coronavrius in de neus- en keelholte zit. We sturen de afname direct naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine van Europa. Je ontvangt de uitslag doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

PCR-test Aruba: Spoed of Economy?

Voor Aruba ben je verplicht om maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test te doen. Hiervoor heb je bij Spoedtest.nl de keuze uit twee mogelijkheden: de PCR-Spoedtest en de PCR-Economy test. De voordeligste keuze is de PCR-Economy test, waarbij je binnen 36 uur de uitslag krijgt. Je ontvangt de uitslag dus op tijd voor jouw reis als je testafspraak voor PCR – Economy 72 tot 36 uur voor vertrek naar Aruba is. Heb je de uitslag sneller nodig? Dan kun beter kiezen voor PCR – Spoed. Met PCR – Spoed ontvang je de uitslag doorgaans dezelfde dag nog, afhankelijk van de locatie en het tijdstip waarop je je laat testen.

Om naar Aruba te kunnen reizen, moet je ook een digitale immigratiekaart invullen. Bekijk de website van de overheid van Aruba voor meer info.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Inreisbeperkingen voor Aruba

Voordat je naar Aruba reist moet je, naast de immigratiekaart, online een gezondheidsverklaring uploaden en invullen. Onderdeel van het invullen van je immigratiekaart is het toevoegen van een negatief PCR-testresultaat. Deze test is verplicht voor kinderen en volwassenen vanaf 15 jaar en mag maximaal 72 uur voor vertrek worden afgenomen. Een aanvullende verzekering die COVID-gerelateerde kosten tijdens verblijf in Aruba dekt, is verplicht bij binnenkomst. Meer informatie vind je op de website van de overheid van Aruba.

Verschil Spoedtest.nl en de GGD

Zowel bij de GGD als bij Spoedtest.nl word je getest met behulp van een PCR-test. Deze test is door het RIVM goedgekeurd. Het verschil zit dus niet in de coronatest zelf, maar in het benodigde reiscertificaat. Bij Spoedtest.nl ontvang je namelijk een internationaal reiscertificaat dat je nodig hebt voor jouw reis, naast jouw testuitslag. De GGD levert geen reiscertificaat, maar enkel een positieve of negatieve uitslag.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.