Voor meer informatie ga je naar onze 'veelgestelde vragen' pagina. Klik hier!

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Bonaire

Laatst geüpdatet op: 15-09-2021
Om te reizen naar Bonaire moet je een negatieve uitslag van een PCR-test hebben die maximaal 48 uur voor aankomst is afgenomen. Dit geldt voor elke reiziger vanaf 12 jaar, ook als je volledig gevaccineerd bent. De PCR-test boek je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl! Zo stap je met een gerust hart het vliegtuig in.

De regels veranderen dagelijks, dus ga ruim vóór vertrek na welke test jij op dat moment nodig hebt op de website van de Rijksoverheid.

Boek nu

Wat is zo’n PCR-test eigenlijk?

De polymerase chain reaction test, oftewel de PCR-test, is de meest gebruikte en betrouwbare test. De test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een slijmafname uit de keel en neus, of door middel van een speekselmonster (met de PCR-Speekseltest). Dit sturen we direct naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium waar wij exclusief werken met de snelste machine van Europa. Deze test zegt dus iets over of je op het moment van testen corona in je keel of neus hebt. Daar hoef je geen klachten van te hebben, maar je kan wel besmettelijk zijn.

Meest gekozen!

PCR – Economy

€120,- €79,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 24 uur
  • Laboratorium test - RIVM gevalideerd
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Spoed

€160,- €99,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Voor 14:00 getest = rond 01:30 uitslag
  • Na 14:00 getest = binnen 24u uitslag
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Speekseltest

€89,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 24 uur
  • Zonder neus- en keelswab
  • Internationaal reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Hoe laat ik mij testen?

Dat gaat heel makkelijk. Allereerst maak je een afspraak om je te laten testen. Je kiest uit een van onze locaties in Nederland, daarna kies je de test die aansluit op jouw wensen en het juiste moment en tijdstip. Vervolgens kom je op de geplande datum en tijd naar de geselecteerde locatie om daar de test af te laten nemen. 

Boek nu

Hoe gaat een PCR-test in z’n werk?

Een afnemer die door ons BIG-geregistreerd medisch directeur is getraind, neemt de PCR-test af. Het coronavirus is het best aantoonbaar in de neus- en keelholte, dus we nemen een uitstrijkje uit zowel de neus als de keel. Je kunt ook kiezen voor de PCR-Speekseltest. In plaats van dat we met een wattenstaafje een swab uit je neus en keel nemen, spuug je bij de PCR-Speekseltest in een buisje. Nadat je je hebt laten testen, brengen we de afname in een hermetisch afgesloten buis naar het laboratorium, waar wordt onderzocht of er sporen van het coronavirus aanwezig zijn.

Voor Bonaire geldt dat je de test binnen 48 uur voor aankomst laat afnemen. Dit betekent dus dat de test maximaal 48 uur geldig is vanaf het moment van afname, en NIET vanaf het moment dat je het certificaat van ons ontvangt. Houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten voor eventuele veranderingen.

PCR-Speekseltest of een nasale PCR-test?

De PCR-Speekseltest heeft een betrouwbaarheid die overeenkomt met de nasale PCR-test, zoals PCR-Spoed en PCR-Economy. Toch kiezen sommige mensen liever voor de PCR-Speekseltest, omdat er geen wattenstaaf de neus in hoeft en daardoor als prettiger wordt ervaren. Je krijgt bij zowel de nasale test als de speekseltest met een negatieve testuitslag een internationaal reiscertifcaat. Het reiscertificaat van een PCR-Speekseltest wordt echter (nog) niet door alle landen erkend. Het is belangrijk om dit zelf te controleren voordat je op reis gaat.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.