Reis je naar Duitsland? Dan ben je verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te tonen! Bekijk onze FAQ

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Bonaire

Het wordt door de Rijksoverheid afgeraden om te reizen. Moet je toch een noodzakelijke reis maken? Dan ben je voor Bonaire verplicht een negatieve PCR-test te kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Sinds 10 februari 2021 ben je ook verplicht een negatieve sneltest te overhandigen. Deze sneltest mag niet ouder zijn dan 4 uur voor vertrek naar Bonaire. De tests boek je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl! Zo stap je met een gerust hart het vliegtuig in. De regels veranderen dagelijks, dus ga ruim vóór vertrek na welke test jij op dat moment nodig hebt. 

Wat is zo’n PCR-test eigenlijk?

De polymerase chain reaction test, oftewel de PCR-test, is de meest gebruikte en betrouwbare test. De test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een slijm afname uit de keel en neus. Dit sturen we direct naar ons ISO gecertificeerde laboratorium waar wij exclusief werken met de snelste machine van Europa. Deze test zegt dus iets over of je op het moment van testen corona in je keel of neus hebt. Daar hoef je geen klachten van te hebben, maar je kan wel besmettelijk zijn. Je ontvangt van ons de uitslag doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Meest gekozen!

PCR-test

€139,- per test (0% BTW)

  • Uitslag op dezelfde of volgende dag
  • Inclusief internationaal reiscertificaat
  • Gevalideerd door het RIVM

Sneltest

€69,- per test (0% BTW)

  • Resultaat binnen 30 minuten
  • Gevalideerd door het RIVM
  • Inclusief reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Hoe laat ik mij testen?

Dat gaat heel makkelijk. Allereerst maak je een afspraak om je bij ons te komen laten testen. Je kiest uit één van onze locaties in Nederland, daarna kies je de test die aansluit op jouw wensen en het juiste moment en tijdstip. Vervolgens kom je op de geplande datum en tijd naar de geselecteerde locatie om daar de test af te laten nemen. 

Boek nu

Hoe werkt zo’n PCR-test precies?

De PCR-test wordt afgenomen door een, door ons BIG-geregistreerd medisch directeur getrainde, afnemer. Omdat het virus in de neus of keelholte zit, of in ieder geval daar het best gedetecteerd kan worden, zal er een uitstrijkje worden genomen uit zowel de neus- als de keelholte. Door middel van dit uitstrijkje winnen we het genetisch materiaal ‘RNA’ in. Met dit materiaal kan worden aangetoond of je besmet bent of niet. Nadat jij je hebt laten testen wordt de wattenstaaf in een hermetisch afgesloten buis naar het laboratorium gebracht. Eenmaal aangekomen in het lab wordt onderzocht of er sporen van het virus zijn aangetroffen. Als dit niet zo is dan ben je negatief getest op het coronavirus. Zijn er wel sporen aangetroffen, dan ben je helaas positief getest op het nieuwe coronavirus. 

Voor Bonaire geldt dat je de test binnen 72 uur voor vertrek laat afnemen. Dit betekent dus dat de test maximaal 72 uur geldig is vanaf het moment van afname. De tijd gaat dus NIET tellen vanaf het moment dat je het certificaat ontvangt van ons. Houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten voor eventuele veranderingen. 

Hoe werkt zo’n sneltest precies? 

Bij de sneltest wordt er een door middel van een swab een uitstrijkje uit je neus genomen. Hiermee kan worden aangetoond of er antigenen van de SARS-CoV-2 virus aanwezig zijn in je neusslijm. Al binnen 30 minuten krijg je van ons een positieve of een negatieve testuitslag. Bij een positieve testuitslag word je helaas niet toegelaten op de vlucht.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.

Kies een COVID-19 test