Reis je naar Duitsland? Dan ben je verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te tonen! Bekijk onze FAQ

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Curaçao

In verband met de huidige coronacrisis moet je als reiziger voor vertrek naar en bij aankomst op Curaçao een negatieve PCR-test overleggen die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Reizen naar Curaçao wordt echter momenteel helemaal afgeraden.

*Houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten aangezien de regels regelmatig wijzigen.

Waarom een PCR-test voor Curaçao?

Omdat dit de meest betrouwbare en gebruikte coronatest is waarbij je een internationaal reiscertificaat ontvangt. Bij een PCR-test wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het COVID-19 virus vindbaar is in de slijm afname uit de neus en keel. Hiervan ontvang je de uitslag doorgaans op dezelfde dag, dit is afhankelijk van het tijdstip dat de test bij je is afgenomen. Bij een negatieve uitslag kan je zorgeloos je reis beginnen. Ben je positief getest, dan kan je reis helaas niet doorgaan.   

Waar kan ik me laten testen?

Momenteel hebben wij meer dan 60 locaties door heel Nederland. De locaties zijn goed te bereiken met de auto, fiets, te voet en het openbaar vervoer (gebruik het ov alleen als je geen klachten hebt). 

Laat je testen

Voorzorgsmaatregelen voor het COVID-19 virus 

Onderstaande voorzorgsmaatregelen zijn ingegaan op 24 maart en gelden tot in ieder geval 7 april 2021.

  • Er geldt een avondklok van 19:00 uur tot 04:30 uur. 
  • Horeca, stranden en excursies zijn gesloten. Restaurants mogen bezorgservice aanbieden.
  • Horeca en privé-stranden blijven open volgens vergunning, maar alleen voor eigen gasten.
  • Op basis van de letter van je kenteken mag je 2 dagen in de week de weg op voor essentiële boodschappen (het zogenaamde plachi di dia). Dit geldt ook voor huurauto’s.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in gesloten ruimtes zoals: kapsalons, openbaar vervoer, supermarkten, winkels, bakkerijen, etc. 
  • Het openbaar vervoer rijdt tot 19:00 uur. 

Naast de PCR-test heb je als bezoeker ook een digitale immigratiekaart nodig. Dit formulier moet je online invullen en downloaden zodat je deze kan overhandigen bij aankomst op Curaçao. 

Alle bovenstaande maatregelen blijven tot maandag 5 april 2021 van kracht. Heb je nog vragen? Ga dan naar onze veelgestelde vragen of bezoek de website van de overheid van Curaçao voor de meeste actuele informatie.

LET OP! Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET af te reizen naar Curaçao tenzij strikt noodzakelijk.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.

Kies een COVID-19 test