Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Curaçao

Voor Curaçao geldt momenteel code geel. De Nederlandse overheid staat het weer toe om naar Curaçao te reizen, maar er gelden wel inreisbeperkingen. Zo is iedereen vanaf 7 jaar verplicht om voor vertrek naar Curaçao een PCR-test of een sneltest te doen. Je boekt een PCR-test voor je reis naar Curaçao gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl!

Houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten, aangezien de regels regelmatig wijzigen.

Boek je test

Waarom een PCR-test?

De PCR-test is de meest betrouwbare en meest gebruikte coronatest, waarbij je een internationaal reiscertificaat ontvangt. Bij een PCR-test wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het COVID-19 virus vindbaar is in de slijmafname uit de neus en keel. Je ontvangt de uitslag hiervan doorgaans op dezelfde dag, afhankelijk van het tijdstip waarop de test bij je is afgenomen. Bij een negatieve uitslag kan je zorgeloos je reis beginnen. Ben je positief getest, dan kan je reis helaas niet doorgaan.   

Coronamaatregelen op Curaçao

Reizigers vanaf 7 jaar zijn verplicht om maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test te doen óf maximaal 24 uur voor vertrek een sneltest te doen. De uitslag hiervan moet negatief zijn. Daarnaast moet iedereen een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart in vullen op de website van de overheid van Curaçao. Het is verplicht om tot 48 uur voor vertrek een afspraak maken voor een sneltest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Waar je dit kunt doen, vind je op de website na het invullen van de Public Health Passenger Locator Card.

Het bewijs van de testafspraak, de negatieve uitslag van de coronatest en de Public Health Passenger Locator Card moet je bij aankomst op Curaçao op papier laten zien. Bekijk voor alle actuele maatregelen de website van de overheid van Curaçao.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.