Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Privé: Antigeen sneltest

€ 29,95 - € 49,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 30 minuten
 • Antigeen sneltest
 • Inclusief reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test

Hoe meer personen, hoe meer korting!

PCR-test afspraak

Wat zijn de kosten van een corona sneltest?

Wil je snel weten of je besmet bent met het coronavirus? Doe een sneltest! De kosten van een corona sneltest zijn €39,95 per persoon. Je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten per beveiligde e-mail, inclusief reiscertificaat. 

Boek nu de antigeen sneltest

Sneltest op locatie

Sneltest voor bedrijven

Door je personeel preventief te laten testen voorkom je verzuim en zorg je ervoor dat jouw bedrijf snel weer op volle toeren draait. Eén besmette collega zorgt er direct voor dat het hele team in quarantaine moet, maar ook de dreiging van mogelijke besmetting zorgt voor onnodig ziekteverzuim. De kosten die je voor een corona sneltest maakt zijn dus een belangrijke investering in tijden van de coronacrisis. Ga naar de Bedrijven Pagina of stuur een e-mail naar wijzijn@spoedtest.nl met de wensen voor jouw bedrijf en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

teststaafjes voor COVID-test

Wat is zo’n sneltest nou eigenlijk?

Een sneltest, ook wel de antigeentest genoemd, toont aan of er antigenen van SARS-CoV-2 in je neus- en keelslijm aanwezig zijn. Al binnen 30 minuten krijg je van ons een positieve of negatieve testuitslag en weet je direct waar je aan toe bent. De sneltest is minder gevoelig dan de PCR-test.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten en van de PCR-test dezelfde dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Negatief getest, wat nu?

Er is gelukkig geen virus in je slijmvlies aangetroffen en je hoeft dan ook niet in zelfisolatie. Je kunt gerust je dagelijkse leven op dezelfde voet voortzetten. Het sluit echter niet uit dat je niet besmet bent en de richtlijnen van het RIVM blijven te allen tijde gelden. Mocht je klachten ontwikkelen, neem dan contact op met de GGD en laat je goed informeren.   

Positief getest, wat nu?

Wij zijn verplicht dit te melden bij jouw lokale GGD en mogen hierin geen anonimiteit geven. Het is aan de GGD de taak om contact met je op te nemen voor een bron- en contactonderzoek. Blijf te allen tijde de richtlijnen van het RIVM opvolgen en kijk op de website van het RIVM voor meer informatie als je positief getest bent.

Veelgestelde vragen over de corona sneltest

Bij een corona sneltest kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab uit allebei de neusgaten te maken. Hiervoor vragen we je je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan.
 • Het teststaafje draaien we voor een paar seconden in het voorste deel van de neus, op ongeveer 2,5 cm diepte. De antigeentest gaat minder diep de neus in dan de PCR-test.
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn gemaakt, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof. De vloeistof druppelen we vervolgens op een teststrip. Deze geeft binnen een kwartier aan of je positief of negatief bent getest op het coronavirus. De uitslag krijg je binnen 30 minuten in je e-mail.

In sommige gevallen wel, daarom krijg je van ons een internationaal reiscertificaat. Vaak is echter een PCR-test nodig, dus controleer voor je op reis gaat goed de eisen die gesteld worden door het desbetreffende land.

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat is niet met 100% zekerheid uit te sluiten.

De fabrikant van onze testen, Flowflex van Acon Biotech, rapporteert een sensitiviteit van 97,1% en een specificiteit van 99,5%.

Dit staat er op het certificaat van de corona sneltest:

 • Type test
 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Gender
 • Nationaliteit
 • Documentnummer (paspoort/ID-kaart)
 • Datum/tijd testafname
 • Locatie waar de test is afgenomen
 • Resultaat (positief/negatief)
 • Handtekening en naam van de arts

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Let op: Groepsboekkorting wordt toegepast bij het invullen van de gegevens.