Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Privé: NAAT PCR – Economy

€ 69,95 - € 89,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 12 uur
 • RIVM gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Meest gekozen!

Privé: NAAT PCR – Spoed

€ 89,95 - € 109,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 4 uur
 • RIVM gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Privé: NAAT PCR – Last Minute

€ 139,95 - € 159,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Snelste uitslag van Nederland - binnen 30 minuten
 • RIVM gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test!

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Paspoort laten zien bij coronatest afspraak

PCR-test betrouwbaar

We bieden bij Spoedtest.nl de PCR-test en de sneltest aan. De PCR-test is het meest betrouwbaar. Hiervan sturen we de slijmafname uit de neus en keel direct door naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine van Europa. De PCR-test geeft doorgaans dezelfde dag (uiterlijk de volgende dag) na afnemen van het monster het resultaat. Je ontvangt hier een reiscertificaat in het Engels bij.

testlocatie coronatest

Waarom een PCR-test? 

Als je uitslag negatief is ontvang je hierbij een internationaal reiscertificaat. Als je gaat reizen, ben je voor veel bestemmingen verplicht om dit reiscertificaat te kunnen laten zien. Op deze manier proberen landen een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Kijk op de website van Nederland Wereldwijd of een PCR-test nodig is voor jouw reis.

Boek nu je PCR-test

Hoe betrouwbaar is een PCR-test?

De PCR-test heeft een zeer hoge test gevoeligheid, wat inhoudt dat het virus in een vroeg stadium van besmetting gedetecteerd kan worden. De test kan het virus dus ook al oppikken bij iemand die weinig virusdeeltjes bij zich draagt. De sneltest heeft een lagere testgevoeligheid en zal meer moeite hebben met het detecteren van het virus in een vroeg of laat stadium.

Ondanks dat de testen extensief zijn onderzocht, heeft elke test een foutmarge: een percentage van fout-positieven (iemand niet is besmet, maar een positieve uitslag ontvangt) en fout-negatieven (de patiënt is wel besmet, maar de test geeft een negatieve uitslag aan).

Deze foutmarge kan een aantal oorzaken hebben:

 • Als je te vroeg na de besmetting laat testen, kan het zijn dat je nog te weinig virusdeeltjes bij je draagt: er is nog onvoldoende virus aanwezig en de test is (fout)negatief.
 • Je bent te laat getest. Het kan dan zijn dat er niet genoeg virusdeeltjes meer aanwezig zijn in de cellen van je neus en keel om het virus aan te tonen. Dit leidt tot een (fout)negatief resultaat.
 • Het kan ook zo zijn dat er een tijd na de besmetting van SARS-CoV-2, er alsnog virusdeeltjes in de neus en keel aanwezig zijn, zonder dat de persoon besmettelijk (meer) is.
 • Een andere mogelijkheid is dat het slijm op een onjuiste manier of plek is afgenomen, of het verkeerde soort wattenstaafje is gebruikt.

Iedere test heeft een gegarandeerde foutmarge, de kans op fout positieve/negatieve uitslagen is zeer klein. Mensen kunnen besmettelijk zijn voordat ze ernstig ziek zijn of klachten hebben, sommige mensen krijgen zelfs helemaal geen klachten. Door te testen kunnen we de besmettelijke personen isoleren en de uitbraak van het virus sterk inperken.

Boek nu

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Let op: Groepsboekkorting wordt toegepast bij het invullen van de gegevens.