Reis je naar Duitsland? Dan ben je verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te tonen! Bekijk onze FAQ

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Griekenland

De Nederlandse overheid raadt niet noodzakelijke reizen af. Ga je toch naar Griekenland? Reizigers moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. De PCR-test die je voor Griekenland nodig hebt kost €139,- (0% btw) en boek je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl!

Boek nu

Wat zijn naast de PCR-test de coronaregels in Griekenland?

  • Het is verplicht om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €300,-.
  • Het is verplicht om voor vertrek een PLF formulier (Passenger Locator Form) in te vullen. Dit kan tot uiterlijk 24 uur voor vertrek ingevuld worden. Je ontvangt een QR code, die bij aankomst op het vliegveld gescand zal worden. Dit formulier vul je per persoon in (ook als je jonger dan 18 bent).

De regels veranderen dagelijks. Het is belangrijk dat je dit zelf nagaat als je op reis gaat naar Griekenland.

Wat gebeurt er bij de grens? 

De lokale autoriteiten mogen je te allen tijde controleren. Dit doen zij bijvoorbeeld door middel van het meten van je temperatuur, je PCR-test inclusief PLF formulier te controleren en te checken of je andere symptomen van het virus hebt. 

Boek jouw test en je ontvangt de uitslag doorgaans op dezelfde dag en soms op de volgende dag. Dit hangt af van de testlocatie en het tijdstip dat de test is afgenomen. Kijk voor de exacte tijden per locatie op de homepagina van onze website.

Boek nu

Passenger Locator Form (PLF)

Je bent verplicht een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Het is aan te raden dit ruim voor je vertrek te doen, maar uiterlijk 24 uur voor je aankomst in Griekenland. Je kunt deze downloaden via de webbrowser Firefox. Hierop moet gedetailleerde informatie over je vertrekpunt, de duur van je eerdere verblijven in andere landen en je verblijfadres in Griekenland zijn ingevuld. Als je op meerdere plaatsen verblijft ben je verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven. Het is noodzakelijk dit formulier zo snel mogelijk in te vullen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt kunnen worden. Je ontvangt een QR-code die nodig is om Griekenland binnen te komen. Als je deze QR-code niet hebt, wordt je de toegang geweigerd.

Gezondheidssituatie

Als je wilt checken of er voor Griekenland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.

Kies een COVID-19 test