Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Afrikaanse vrouw met haar kind bij een zorgverlener van Amref Flying Doctors.

Amref Flying Doctors

Het coronavirus is een wereldwijd probleem, dus de bestrijding ervan vraagt om wereldwijde samenwerking. Wij zijn daarom trotse partner van Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Spoedtest.nl draagt zijn steentje bij aan coronapreventie in Nederland, maar door de handen ineen te slaan met Amref Flying Doctors draagt Spoedtest.nl nu ook bij aan een gezond en sterk Afrika.

Help ook mee

Een zorgverlener van Amref Flying Doctors geeft voorlichting aan Afrikaanse mensen.

Wat doet Amref Flying Doctors in de strijd tegen het coronavirus?

Gezien de ruim 1,2 miljard inwoners en zwakke zorgstelsels in Afrika is de dreiging van het coronavirus daar enorm. Het coronavirus zorgt niet alleen voor meer zieken, maar ook voor indirecte slachtoffers. Zo zijn er sinds de crisis meer kindhuwelijken en is er meer seksueel en fysiek geweld tegen vrouwen. Amref Flying Doctors zet zich in om de gevolgen van het coronavirus te stoppen. Een van de doelstellingen om dit voor elkaar te krijgen, is om de komende tien jaar 1,5 miljoen zorgverleners te trainen met behulp van het mobiele leerplatform Leap.

Meer weten over hoe Amref Flying Doctors de strijd tegen het coronavirus aan gaat in Afrika? Klik hier!

Artsen van Spoedtest.nl

Hoe helpt Spoedtest.nl?

Door de bijdrage van Spoedtest.nl, kan Amref Flying Doctors meer zorgverleners trainen. Zij zijn van groot belang voor de gezondheid van mensen in Afrika, omdat de lokale zorgverleners een schakel zijn tussen de bevolking en de gezondheidszorg. Ook helpen zij de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan door de lokale bevolking uitleg te geven over:

  • hoe zij het virus kunnen herkennen;
  • wat zij moeten doen wanneer ze besmet zijn;
  • het belang van hygiëne, testen en vaccineren.

Zo helpt Spoedtest.nl om het coronavirus ook in Afrika zo snel mogelijk te stoppen.