Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
coronatestuitslag met reiscertificaat

Corona reisadvies

In verband met corona is het reisadvies voor sommige landen aangepast. Het reisadvies vanuit de Rijksoverheid gaat per land aan de hand van een kleurcode. Zo is het advies voor landen met een rode of oranje kleurcode om er alleen heen te reizen als dit echt noodzakelijk is. Bij terugkomst in Nederland vanuit een land met een oranje of rode kleurcode moet je je laten testen op het coronavirus en moet je in quarantaine. Bij terugkomst uit landen met een gele of groene kleurcode hoeft dit niet. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie met betrekking het corona reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd of bij de ambassade van het desbetreffende land.

Coronatest afspraak maken inclusief internationaal certificaat om te reizen

Vanuit het buitenland naar Nederland

Het verschilt per land of je wel of niet kunt reizen naar Nederland. In sommige gevallen geldt door de uitbraak van het coronavirus een inreisverbod, waardoor het niet mogelijk is om Nederland in te reizen. Iedereen vanaf 13 jaar oud die per boot, vliegtuig, trein en/of bus naar Nederland reist vanuit een land met een oranje of rode kleurcode, moet bij aankomst een negatieve corona testuitslag laten zien. Ook moet je bij terugkomst in quarantaine. Controleer van tevoren op de website van Nederland Wereldwijd of dit voor jouw reis van toepassing is.
medewerker Spoedtest.nl

Corona reisadvies binnen Nederland 

Het corona reisadvies binnen Nederland is positief. Je kunt dus binnen Nederland op vakantie. Het advies is wel om drukke plekken te vermijden en alleen te reizen tijdens rustige tijden. Verder geldt dat je alleen met personen uit één huishouden op een vakantieadres mag zijn, óf met een groep van maximaal 4 personen. Ook op je vakantieadres geldt dat je maximaal 4 personen per dag als bezoek mag ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten en van de PCR-test dezelfde dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Wat betekenen de kleurcodes?

Elk reisadvies heeft een kleurcode die aangeeft in hoeverre er veiligheidsrisico’s gelden in het betreffende land. De volgende adviezen gelden per kleur:

 • Groen: Er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. In dit land of gebied zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met Nederland. Bij terugkomst in Nederland hoef je geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.
 • Geel: Eer zijn enkele veiligheidsrisico’s. Dit wijkt af van wat wij gewend zijn in Nederland. Bij terugkomst in Nederland hoef je geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.
 • Oranje: Maak alleen een noodzakelijke reis. Er zijn ernstige veiligheidsrisico’s en je kunt te maken krijgen met strenge (corona)maatregelen, zoals een lockdown of inreisbeperkingen. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve testuitslag laten zien en ga je in quarantaine.
 • Rood: Het wordt het ten zeerste afgeraden om te reizen. Dit geldt voor landen waar levensbedreigende situaties kunnen ontstaan én voor landen waar zeer strenge (corona)maatregelen gelden, waardoor je het land niet in of uit kunt reizen.

Privé: Antigeen sneltest

€ 29,95 - € 49,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 30 minuten
 • Antigeen sneltest
 • Inclusief reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Privé: NAAT PCR – Last Minute

€ 139,95 - € 159,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Snelste uitslag van Nederland - binnen 30 minuten
 • RIVM gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test!

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Privé: NAAT PCR – Economy

€ 69,95 - € 89,95 per test
Profiteer nu van groepsboekkorting!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 12 uur
 • RIVM gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat
 • Groepsboekkorting tot wel €20,- per test

Hoe meer personen, hoe meer korting!

Welke coronatest moet ik doen?

Je hebt de keuze uit een PCR-test of sneltest. Het hangt af van jouw land van bestemming welke coronatest je moet doen. Ga dit dus zelf na voordat je op reis gaat.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Let op: Groepsboekkorting wordt toegepast bij het invullen van de gegevens.