Vind alle informatie rondom Spoedtest.nl en de coronatesten op deze pagina: Klik hier!

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
sneltest scanner

Klachten corona

De klachten van corona variëren van mild tot ernstig en lijken veel op verkoudheidsklachten. De meest voorkomende klachten van corona zijn:

  • koorts
  • droge hoest
  • vermoeidheid

Sommige personen zijn zich totaal niet bewust van hun besmetting, terwijl een ander persoon hartstikke ziek wordt. Zorg dus dat je je bij een vermoeden van een besmetting laat testen, zodat je weet waar je aan toe bent.

coronatest afnemen

Welke klachten horen bij corona?

De meest voorkomende en de mildste klachten zijn: een droge hoest, koorts en vermoeidheid. Wat minder vaak voorkomt zijn klachten als pijn in het lichaam, keelpijn, diarree, hoofdpijn, verlies van smaak- of reukvermogen. De meest ernstige klachten zijn: kortademigheid, ademhalingsproblemen, pijn en/of druk op de borst en een aangetast spraak- of bewegingsvermogen. Mensen met milde klachten denken vaak dat het slechts om een verkoudheid gaat. Hierdoor verspreidt het virus zich erg snel. Laat je daarom altijd testen! Zo krijgen we het coronavirus onder controle. Je hebt de keuze uit de PCR-test of sneltest.

Boek nu

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts?

Als je ouder bent dan 70 jaar of als je een chronische ziekte hebt (minder weerstand) en je krijgt koorts is het verstandig om direct de huisarts te bellen.

Het is belangrijk dat je niet naar de huisarts, huisartsenpost of naar het ziekenhuis gaat als je klachten hebt. Het is namelijk niet de bedoeling dat, mocht je besmet zijn, je andere mensen in gevaar brengt en hen op deze manier besmet. Wees verstandig en blijf thuis!

Wat moet ik doen als ik positief getest ben? 

Blijf thuis! Als je positief getest bent is het belangrijk dat je geen bezoek ontvangt en dat jij en je huisgenoten thuis blijven. Het is belangrijk om voor een goede persoonlijke hygiëne en hygiëne in het huis te zorgen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de GGD uit jouw regio. Wij zijn verplicht om je positieve resultaat door te geven aan de GGD, zodat het bron- en contactonderzoek op gang gezet kan worden. Dit is ook de reden dat wij persoonlijke gegevens opvragen, zoals je BSN, woonadres, telefoonnummer en e-mailadres. Het GGD wil deze gegevens namelijk van jou hebben. Wij van Spoedtest.nl verwijderen na twee dagen alle persoonlijke gegevens die wij van jou verzameld hebben. 

Let op! Als je in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus, dan is het belangrijk dat je in thuisquarantaine gaat. Op de website van het RIVM kan je meer informatie vinden over de thuisquarantaine. 

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.