Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Doe een coronatest

Of je nu op vakantie gaat en een reiscertificaat nodig hebt, benieuwd bent of je antistoffen hebt opgebouwd of gewoon een sneltest wilt doen. Met onze snelle service en scherpe prijzen helpen wij jou graag om de afspraak van jouw coronatest zo passend mogelijk te maken. Spoedtest.nl is 7 dagen per week geopend en dankzij onze grote capaciteit kan je bij ons zo snel mogelijk terecht. Iedereen, met of zonder klachten, kan zich bij Spoedtest.nl laten testen op het coronavirus. Boek één van onze drie testen.

Boek nu
Meest gekozen!

PCR-test

€139,- per test (0% BTW)

  • Uitslag op dezelfde of volgende dag
  • Inclusief internationaal reiscertificaat
  • Beschikbaar door heel Nederland

Sneltest

€69,- per test (0% BTW)

  • Resultaat binnen 30 minuten
  • Gevalideerd door het RIVM
  • Beschikbaar door heel Nederland

Antistoffentest

€49,- per test (0% BTW)

  • Uitslag binnen 30 minuten
  • Met een specificiteit van 98,65% en sensitiviteit van 99,03%
  • Beschikbaar op 13 locaties

Wat is de PCR-test? 

De PCR-test (polymerase chain reaction) is de meest gebruikte en betrouwbare test. De test toont stukjes genetisch materiaal van het corona virus aan door middel van een slijm afname uit de keel en de neus. De afname wordt direct naar ons ISO gecertificeerde laboratorium gestuurd waar wij exclusief werken met de snelste machine van Europa. Deze test zegt dus iets over of je op het moment van testen corona in je keel of neus hebt. Daar hoef je geen klachten van te hebben maar je kan wel besmettelijk zijn. De uitslag ontvang je doorgaans binnen enkele uren en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Wat is de sneltest? 

De sneltest oftewel SARS-CoV-2 antigeentest is een CE-IVD gecertificeerde test. Deze test toont antigenen aan en wordt afgenomen door middel van een slijm afname uit de neus. Let op! Bij een negatieve uitslag van een sneltest blijven de richtlijnen van het RIVM gelden. Een negatieve uitslag bij een sneltest, ook zonder klachten, sluit mogelijke besmettelijkheid niet uit. De sneltest heeft een gevoeligheid van 96,52% en een specificiteit van 99,68% (gebaseerd op 426 steekproeven van twee onafhankelijke studiecentra). De sneltest is betaalbaar en betrouwbaar en je ontvangt de uitslag binnen 30 minuten, per beveiligde e-mail. Je ontvangt een certificaat in het Engels. 

Wat is de antifstoffentest?

De antistoffentest, oftewel de serologische test, wordt gebruikt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antilichamen. De test toont aan of er antilichamen zijn aangetroffen in het bloed, of je het coronavirus hebt gehad en of je hier een immuunreactie op hebt ontwikkeld. Via een druppel bloed uit de haarvaatjes van de vingertop kan de test snel en betrouwbaar zowel IgG- als IgM-antilichamen detecteren. De antistoffentest heeft een specificiteit van 98,65% en een sensitiviteit van 99,03%. Spoedtest.nl gebruikt de ‘ACCU-CHECK Safe T Pro Uno Plus’. Een diepte-instelbare houder met lancet voor eenmalig gebruik. De uitslag van de antistoffentest krijg je, met een certificaat in het Engels, binnen 30 minuten van ons per beveiligde e-mail. 

Wat gebeurt er als mijn coronatest negatief is? 

Als je een negatieve testuitslag ontvangt dien je hier alsnog zorgvuldig mee om te gaan. Geen enkele medische test is honderd procent betrouwbaar en bij een negatieve uitslag gelden de regels die voor iedereen gelden. Houd 1,5 meter afstand van mensen die niet bij jouw huishouden horen, gebruik papieren zakdoeken en niezen en hoesten doe je nog steeds in je elleboog. Bekijk de website van het RIVM voor een uitgebreide uitleg en extra informatie.

Wat gebeurt er als mijn coronatest positief is? 

Bij een positieve uitslag geldt er een landelijke meldingsplicht. Wij zijn verplicht dit aan jouw lokale GGD te melden en mogen bij testuitslagen geen anonimiteit geven. Hierna is het de taak aan de GGD om contact met je op te nemen. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar, en of er maatregelen nodig zijn om de volksgezondheid te beschermen. Mocht hier reden toe zijn, dan gaat er een bron- en contactonderzoek van start. Dit onderzoek kan gebruikt worden om verspreiding tegen te gaan. Met dit onderzoek probeert de GGD uit te zoeken waar de patiënt besmet is geraakt en wie er nog meer besmet is geraakt.

Wil jij je laten testen op corona? 

Dat kan op één van onze vele locaties in Nederland. Je kan de afspraak voor je coronatest zowel particulier als zakelijk bij ons afnemen. Wil je als bedrijf meer informatie? Ga dan naar de bedrijven pagina. Plan nu snel en gemakkelijk je afspraak in en we zien je graag tegemoet op één van onze locaties. Tot dan!

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.