Vanaf 1 april zijn al onze locaties gesloten, hierdoor is het niet meer mogelijk om na deze datum een afspraak te maken

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Testafnemer neemt een coronatest af bij een kind

Coronatest voor kinderen

Een coronatest kan voor kinderen een spannende ervaring zijn. Gelukkig hebben wij onze werkwijze op een kindvriendelijke manier ingericht. Wij stellen kinderen op hun gemak door ze precies te vertellen wat er gaat gebeuren. Ook gebruiken wij de kindvriendelijke antigeentest die minder ver de neus in hoeft. Zo zorgen we ervoor dat de ervaring voor kind en ouders zo prettig mogelijk verloopt. Al binnen 30 minuten krijg je van ons een positieve of negatieve testuitslag, zodat je direct weet waar jij en je kind aan toe zijn.

Boek nu

sneltest kind

Hoe gaat de coronatest in zijn werk?

Sinds de heropening van de (basis)scholen begin 2021 is het beleid voor coronatesten op kinderen aangescherpt. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen zich laten testen als zij klachten hebben, maar ook als de leerkracht of een ander kind in de klas positief is getest. Lees meer over kinderen, school en COVID-19 op de website van het RIVM.

Voor kinderen bieden wij bij Spoedtest.nl ook een alternatieve manier van testen aan. Als dit je voorkeur heeft, nemen wij bij kinderen tot en met 12 jaar niet diep in de neus, maar midden in de neus het monster af. Het wattenstaafje hoeft zo veel minder diep de neus in. De afname uit de keel is wel hetzelfde. Deze manier is echter net wat minder betrouwbaar dan de diepere afname. Als meer kinderen getest worden op de momenten dat dit belangrijk is door deze nieuwe werkwijze, dan compenseert dit de iets mindere betrouwbaarheid.

De voorkeur gaat dus altijd uit naar de diepere test.

Coronatest voor kinderen

“Wij vonden het best spannend om ons 3-jarige zoontje te laten testen. We zijn zo blij dat we besloten hebben om hem bij Spoedtest te laten testen! De medewerkers waren superaardig en namen alle tijd voor ons. Tom mocht zelf de QR-code laten scannen. Tijdens de test werd alles duidelijk aan hem uitgelegd en achteraf kreeg hij zelfs een diploma en een medaille! Eén probleem: morgen wil hij weer een coronatest!”

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten en van de PCR-test dezelfde dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.

Let op: Groepsboekkorting wordt toegepast bij het invullen van de gegevens.