Vind alle informatie rondom Spoedtest.nl en de coronatesten op deze pagina: Klik hier!

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
pcr-test met reiscertificaat

PCR-test Finland

Laatst geüpdatet op: 11-11-2021
Voor Finland geldt momenteel kleurcode geel. Om van en naar Finland te reizen heb je een coronabewijs nodig: een herstelbewijs, vaccinatiebewijs of negatieve uitslag van een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst. Ga voorbereid op reis en boek de PCR-test voor je reis naar Finland bij Spoedtest.nl!

Kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest actuele informatie.

PCR-test buisje met teststaafje Amsterdam

Wat is een coronabewijs?

Met een coronabewijs toon je aan dat je niet besmet bent met het coronavirus. Voor Finland heb je een coronabewijs als je:

  • (volledig) bent gevaccineerd tegen het coronavirus (14 dagen of langer geleden), of;
  • bent hersteld van het coronavirus (maximaal 6 maanden geleden), of;
  • negatief bent getest op het coronavirus met een PCR-test (maximaal 72 uur voor aankomst).

Als je geen herstelbewijs of vaccinatiebewijs hebt, ga je bij aankomst in quarantaine. Binnen 3 tot 5 dagen laat je je nog een keer testen. Kijk voor een uitgebreide uitleg van de eisen op de website van de Finse overheid.

Spoedtest logo op de muur

Waarom een PCR-test voor Finland?

De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid en pikt het coronavirus ook op bij iemand die weinig virus bij zich draagt. De PCR-test wordt gezien als de meest betrouwbare coronatest en wordt ook door de GGD gebruikt. Dit is dan ook de reden dat de PCR-test voor veel internationale reizen een vereiste is. Als je je laat testen bij de GGD dan krijg je geen reiscertificaat. Bij een negatief PCR-testresultaat van Spoedtest.nl ontvang je wel een internationaal reiscertificaat in het Engels, per beveiligde e-mail. We hebben meer dan 90 locaties door heel Nederland. Bekijk alle locaties.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Wat is het verschil met de GGD?

Bij Spoedtest.nl kun je terecht voor een sneltest en een PCR-test. Met een sneltest heb je al binnen 30 minuten de testuitslag. Bij de GGD kun je alleen terecht voor een PCR-test. Bij Spoedtest.nl ontvang je bij een negatieve uitslag een internationaal reiscertificaat dat je nodig hebt als je op reis gaat. De GGD levert geen reiscertificaat bij een afgenomen test, maar enkel een positieve of negatieve uitslag.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.