Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Doe een PCR-test in Gouda

Heb je een reiscertificaat nodig of gewoon benieuwd of je besmet bent met het coronavirus? Boek jouw PCR-test bij onze locatie in Gouda aan de Kleiweg 91. We zitten op loopafstand van Station Gouda en zijn 7 dagen in de week geopend!

Boek nu

Waarom de PCR-test?

De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Het is dan ook de meest gebruikte en betrouwbare coronatest. Voor veel reizen ben je tegenwoordig verplicht om van tevoren een PCR-test af te nemen.

Hoe wordt de PCR-test in Gouda afgenomen?

De afname van de PCR-test neemt slechts 5 minuten in beslag. Met een wattenstaafje nemen we een uitstrijk uit je neus en je keel en sturen dit naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. De PCR-test maakt kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De uitslag ontvang je doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Wat is het verschil tussen een PCR-Spoedtest en een PCR-Economy test?

De uitslag van de PCR-Spoedtest krijg je op dezelfde dag. Voor de PCR-Spoedtest in Gouda geldt; boek je de test vóór 14:00 uur, dan ontvang je de uitslag om 22:00 uur. Boek je de test tussen 14:00 – 17:00 uur, dan ontvang je de uitslag rond 02:30. Doe je de PCR-Spoedtest ná 17:00 uur, dan ontvang je de uitslag de volgende dag rond 22:00. Voor de PCR-Economy test geldt: vandaag getest is de uitslag de volgende dag tussen 15:00 – 18:00. De PCR-Economy test is niet de gehele dag te boeken.

Hoe plan ik een PCR-test goed in?

Ga je op reis en heb je een reiscertificaat nodig? Dan is het verstandig om van tevoren contact op te nemen met de ambassade van je bestemming of om de website van de Rijksoverheid te checken. Hoe lang van tevoren je de PCR-test moet afnemen hangt af van het land van bestemming.

Waar staat de afkorting PCR eigenlijk voor?

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction. Dit is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te vermenigvuldigen tot er genoeg van is om het te kunnen analyseren. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest.

Maak snel jouw afspraak!

Boek nu

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.