Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

De een PCR-test in Groningen

Woon je in Groningen of omstreken en wil je je laten testen op het coronavirus? Doe een PCR-test bij onze vestiging aan de Nieuwe Ebbingestraat 50 in Groningen! We zijn 7 dagen in de week geopend en goed te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Maak gemakkelijk en snel een afspraak bij Spoedtest.nl.

Boek nu

Waarom een PCR-test?

De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Het wordt dan ook gezien als de meest betrouwbare coronatest. Bij de PCR-test ontvang je een certificaat dat je nu voor veel internationale reizen nodig hebt als bewijs dat je coronavrij bent.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Dat hangt ervan af of je voor PCR-Spoedtest of de PCR-Economy test kiest. Met PCR-Spoedtest krijg je de uitslag rond 23:00 uur ‘s avonds als je deze vóór 13:30 uur af laat nemen. Neem je de test tussen 13:30 – 18:00 uur bij ons af, dan ontvang je de uitslag rond 02:30 uur. Met PCR-Economy krijg je de uitslag tussen 15:00 en 18:00 uur de volgende dag.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Waar staat PCR voor?

De afkorting PCR komt van polymerase chain reaction. De polymerasekettingreactie (in het Nederlands) is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te multipliceren tot er genoeg van is om het te analyseren. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest.

Hoe wordt de PCR-test in Groningen afgenomen?

We nemen met een wattenstaafje een uitstrijk uit je neus en je keel. Dit duurt ongeveer 5 minuten en kan wat ongemakkelijk aanvoelen. We sturen de swab naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa en doen daar de vermedigvuldigingstest om de aanwezigheid van het virus aan te kunnen tonen.

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.