Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test in Alkmaar

Wil jij een PCR-test af laten nemen en woon je in Alkmaar of omstreken? Boek nu online je afspraak en kom langs onze locatie aan de Laat 113. We zijn te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Een afspraak maak je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl.

Boek nu

Waar staat PCR voor?

PCR staat voor polymerase chain reaction. Dit is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te vermenigvuldigen tot er genoeg van is om het te kunnen analyseren. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest.

Hoe werkt de PCR-test?

We nemen met een wattenstaafje een uitstrijk uit je neus en je keel. We sturen de swab hiervan naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Je ontvangt de uitslag doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

PCR-test in Alkmaar: Spoedtest of Economy?

Op onze locatie in Alkmaar kun je de sneltest, de PCR-test en de antistoffentest laten afnemen. De PCR-test is de meest betrouwbare test waarbij je een internationaal reiscertificaat ontvangt. Hierbij heb je de keuze uit PCR-Spoedtest en PCR-Economy. PCR-Spoedtest kost €129,- en PCR-Economy kost €89,- per stuk. Met PCR-Spoedtest ontvang je de uitslag dezelfde dag nog rond 19:00 uur als je je vóór 11:30 uur laat testen in Alkmaar. Is jouw afspraak later dan 11:30 uur, maar nog vóór 18:00 uur? Dan ontvang je de uitslag rond 02:30 uur. Test je later? Dan krijg je de uitslag de volgende dag. Met PCR – Economy ontvang je de uitslag de volgende dag tussen 15:00 en 18:00 uur.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.