Reis je naar Duitsland? Dan ben je verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest te tonen! Bekijk onze FAQ

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test in Alkmaar

Wil jij een PCR-test af laten nemen en woon je in Alkmaar of omstreken? Boek nu online je afspraak en kom langs onze locatie aan de Laat 113. We zijn te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Een afspraak maak je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl.

Boek nu

Waar staat PCR voor?

PCR staat voor polymerase chain reaction. Dit is een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te vermenigvuldigen tot er genoeg van is om het te kunnen analyseren. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest.

Hoe werkt de PCR-test?

We nemen met een wattenstaafje een uitstrijk uit je neus en je keel. We sturen de swab hiervan naar ons ISO gecertificeerde laboratorium waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Je ontvangt de uitslag doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Doe je de test voor 11:30 uur? Dan krijg je de uitslag rond 19:00 uur van ons. Doe je de test na 11:30 uur, dan krijg je de uitslag de volgende dag van ons.

Hoeveel kost een PCR-test?

De prijs van een PCR-test is €139,- per stuk (0% btw). De uitslag van de test komt samen met een internationaal reiscertificaat. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

PCR-test in Alkmaar of naar de GGD?

Wanneer je een PCR-test bij onze locatie in Alkmaar afneemt heb je de uitslag doorgaans dezelfde dag en ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels, dat nodig is voor veel internationale reizen. Bij de GGD krijg je binnen 48 uur de uitslag en ontvang je enkel een positieve of negatieve uitslag. Je ontvangt hierbij geen reiscertificaat.

Meest gekozen!

PCR-test

€139,- per test (0% BTW)

  • Uitslag op dezelfde of volgende dag
  • Inclusief internationaal reiscertificaat
  • Gevalideerd door het RIVM

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.

Kies een COVID-19 test