Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Breda

Woon je in Breda en wil je een PCR-test doen, omdat je binnenkort op reis gaat? Kom dan langs onze locatie aan de Heusing 16 en laat je gemakkelijk en snel testen. We zijn goed te bereiken met de auto of de fiets en zijn 7 dagen in de week geopend.

Boek nu

Waarom de PCR-test?

De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Het is dan ook voor veel internationale reizen een vereiste om een negatief PCR-testresultaat te kunnen laten zien. Je ontvangt bij de PCR-test een internationaal reiscertificaat.

Hoe werkt de PCR-test in Breda?

We nemen een swab uit je neus en je keel met een wattenstaafje. Dit kan wat ongemakkelijk aanvoelen. We sturen de swab naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. Je ontvangt de uitslag, inclusief reiscertificaat, doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Waar staat PCR voor?

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction. Oftewel, een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te vermenigvuldigen tot er genoeg van is om het te kunnen analyseren. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Voor PCR-Spoed geldt dat je de uitslag rond 22:00 uur krijgt als je de test vóór 12:30 uur bij ons laat afnemen. Neem je de test tussen 12:30 en 18:30 uur bij ons af? Dan ontvang je de uitslag rond 02:30 uur. Voor PCR-Economy geldt dat je de uitslag de volgende dag tussen 15:00 en 18:00 uur ontvangt.

Welke coronatest moet ik nemen?

Dat hangt af van de reden van het testen. Wil je weten of je antistoffen hebt opgebouwd tegen het coronavirus? Dan doe je een antistoffentest. Laat jij je testen in verband met een aankomende reis? Dan ben je bij veel landen verplicht om een PCR-test of een sneltest af te laten nemen. Dit controleer je gemakkelijk op de website van de Rijksoverheid en dit hangt af van de locatie van bestemming. Wil je snel weten of je besmet bent met het coronavirus, omdat je iemand uit de risicogroep wilt bezoeken? Dan is een sneltest vaak voldoende.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.