Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

PCR-test Enschede

Wil je een PCR-test afnemen in Enschede? Doe dit dan gemakkelijk en snel bij onze locatie aan de Oldenzaalsestraat 9. We zijn goed te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Het testen kost je slechts 5 minuten en je ontvangt de uitslag, inclusief internationaal reiscertificaat, doorgaans dezelfde (uiterlijk de volgende) dag al van ons. Maak je afspraak!

Boek nu

Waarom de PCR-test?

De PCR-test is de meest betrouwbare coronatest en heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Het is dan ook voor veel reizen nu verplicht om een negatief PCR-testresultaat te kunnen laten zien. Controleer bij de ambassade van bestemming hoeveel uur van tevoren je de PCR-test moet afnemen of check de pagina van de Rijksoverheid.

Hoe wordt de PCR-test in Enschede afgenomen?

De afname wordt gedaan door middel van een uitstrijkje uit je keel en je neus. Dit kan soms als wat ongemakkelijk aanvoelen maar doet over het algemeen geen pijn. We sturen het uitstrijkje direct op naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa en hebben de uitslag dezelfde dag (uiterlijk de volgende dag) al voor je. Bij de PCR-test ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Meest gekozen!

PCR – Spoed

€160,- €129,- per test

  • Snelste PCR uitslag
  • Uitslag zelfde dag mogelijk
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

PCR – Economy

€120,- €89,- per test

  • Meest voordelige keuze
  • Uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Waar staat PCR voor?

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction, wat in het Nederlands ook wel een vermenigvuldigingstest is. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt.

Hoeveel kost een PCR-test?

Voor de PCR-test heb je de keuze uit PCR–Spoed en PCR–Economy. PCR–Spoed kost €129,- en PCR–Economy kost €89,- per stuk.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Dit hangt af van of je PCR-Spoed of PCR-Economy kiest. Voor PCR-Spoed geldt: laat je de test voor 13:00 uur afnemen, dan ontvang je de uitslag rond 22:00 uur. Doe je dit tussen 13:00 – 18:00 uur, dan ontvang je de uitslag rond 02:30 uur. Met PCR-Economy krijg je de uitslag standaard de volgende dag tussen 15:00 en 18:00 uur. Deze test is niet de hele dag door te boeken.

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.