Wat wil je doen?

Testen in de kliniek of een soa thuistest:

Soa test kliniek Testen in kliniek

Sneller dan de GGD, goedkoper dan je huisarts!

 • Snelste uitslag van NL (binnen 2 uur)
 • 5 testlocaties
 • Al vanaf €79,95

Vandaag nog plek!

Thuistest Thuistest bestellen

Comfortabel thuis testen, met de uitslag binnen 48 uur.

 • 100% Anoniem
 • Geen verzendkosten
 • Al vanaf €49,95

Discreet geleverd!

95% van de soa’s is chlamydia of gonorroe

Spoedtest.nl biedt met de snelste en goedkoopste chlamydia/gonorroe soa test de oplossing voor jou! Wij zijn namelijk niet alleen sneller en 2 keer zo goedkoop dan je huisarts, maar ook comfortabeler en 4 keer zo snel dan de GGD. Daarnaast test je bij ons 100% anoniem.


Weet je niet zeker welke soa test jij nodig hebt?

Doe de soa-testwijzer

Weet jij niet helemaal zeker óf jij moet testen, of welke soa test je nodig hebt? Doe dan de testwijzer! Na het beantwoorden van een paar vragen krijg jij automatisch een testadvies.

Spoedtest.nl Testwijzer

Onze Testwijzer wijst uit of je risico loopt op een soa. Het resultaat is geen medische diagnose of advies en is geen behandeling. Als je klachten hebt, doe dan altijd een test, of bezoek je huisarts. De uitslag van deze Testwijzer vervangt nooit een advies van een arts.

1 Wat is je geslacht?

Heb je een vagina of penis?

Heb je onbeschermde seks gehad?

Met onbeschermde seks bedoelen we vaginale of anale penetratie (met de penis, vingers of seksspeeltjes), en orale seks, zonder condoom of beflapje.

Heb je klachten die passen bij een soa?

Bijvoorbeeld pijn bij het plassen, jeuk, andere afscheiding dan normaal, vaginaal bloedverlies (terwijl je niet ongesteld bent), pijn aan de ballen of onderbuik, wondjes of blaasjes rond de geslachtsdelen of opgezette klieren.

Is het onbeschermde contact meer dan 14 dagen geleden?

Heb je orale seks gegeven zonder condoom/beflapje of heb je keelklachten?

Met keelklachten bedoelen we bijvoorbeeld keelpijn, pijn bij het slikken en opgezette klieren in de hals.

Heb je anale seks gehad (ontvangen)?

Ben je door een partner gewaarschuwd voor syfilis of hiv?

Heb je klachten die passen bij syfilis of hiv ?

Heb je seks gehad met iemand uit een soa-endemisch gebied of ben je zelf afkomstig uit een soa-endemisch gebied?

Hieronder vallen Turkije, Afrika, Latijns-Amerika (inclusief Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen), Azië en Oost-Europa. Bron: RIVM

Ons advies:

Je hebt nog niet genoeg vragen beantwoord voor een advies!

Je hebt geen onbeschermde seks gehad en je hebt geen klachten, dus waarschijnlijk heb je geen soa. Hou er wel rekening mee dat een condoom nooit 100% beschermt. Ook geeft een soa niet altijd klachten. Denk je dat je toch risico hebt gelopen? Doe dan voor de zekerheid een Soa-test Chlamydia & Gonorroe Vaginaal.

Je hebt geen onbeschermde seks gehad en je hebt geen klachten, dus waarschijnlijk heb je geen soa. Hou er wel rekening mee dat een condoom nooit 100% beschermt. Ook geeft een soa niet altijd klachten. Denk je dat je toch risico hebt gelopen? Doe dan voor de zekerheid een Soa-test Chlamydia & Gonorroe Urine (Penis).

Je krijgt deze uitslag omdat je hebt aangegeven dat je onbeschermde seks hebt gehad en/of omdat je klachten hebt die passen bij een soa. Let op: doe de test pas na 14 dagen sinds het laatste onbeschermde contact. Krijg je eerder klachten? Doe de test dan gelijk.

Voeg aanbevolen test(s) toe aan winkelwagen

Of maak direct een afspraak voor een soa-test op locatie in één van onze klinieken. Je kunt komen testen in Alkmaar, Amsterdam, Leiden, Nijmegen of Utrecht.
Maak een afspraak voor een test op locatie

* Je hebt mogelijk risico gelopen op meer soa’s dan alleen chlamydia, gonorroe en syfilis. Wij adviseren daarom om je ook te laten testen op hiv en hepatitis B via de huisarts of GGD.

Je krijgt deze uitslag omdat je hebt aangegeven dat je meer dan 14 dagen geleden onbeschermde seks hebt gehad en/of omdat je klachten hebt die passen bij een soa.

 • Anoniem en discreet

  Je blijft anoniem & je bestelling wordt discreet geleverd

 • Snelle uitslag

  Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab

 • Gratis verzending

  Vóór 23:00 besteld is morgen gratis in huis


Gemakkelijk

Geen wachttijden of ongemakkelijke situaties. Onze testen kun je gemakkelijk zelf afnemen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

Betrouwbaar

Gecertificeerde analyses waardoor de uitslag net zo betrouwbaar is als bij de huisarts en de GGD.

Snel

Al binnen 2 uur je uitslag met een test in onze kliniek. Bij de thuistest is ± 24 tot 48 uur na aankomst in het lab jouw uitslag bekend. Deze vraag je eenvoudig op in het online portaal.

Anoniem

Je krijgt jouw test in een discrete verpakking bezorgd en je test 100% anoniem. Alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.

Wil je snel zekerheid?

Bestel hieronder jouw soa-thuistest

Syfilis

€44,95
Syfilis wordt getest door middel van bloedafname

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab
Meest voorkomend!

Chlamydia & Gonorroe

€49,95
Vrouw / Man / Oraal / Anaal

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab

Mycoplasma genitalium

€49,95
Vrouw / Man

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst in lab

Combinatie

€89,95
Chlamydia, Gonorroe & Mycoplasma

 • Test 3 soa's tegelijk
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst in lab
1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de gebruiksaanwijzing leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Stuur de testafname gratis naar het ISO-gecertificeerde lab. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium kun je de uitslag opvragen in het online portaal.

Gemiddelde van 15976 reviews op

Veelgestelde vragen

Onze soa testen worden zorgvuldig geanalyseerd door deskundigen. Als je de instructies in de bijsluiter van de thuistest nauwkeurig volgt, dan is de uitslag die je krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijgt van de huisarts of GGD. Kom je bij ons op de locatie, dan word je begeleid door een van onze professionals, zodat de test op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Meer weten over de betrouwbaarheid van onze testen?

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt met de thuistest niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al 24 tot 36 uur, nadat de test is het lab is aangekomen. Heb jij gekozen voor een soa test op locatie? Dan is het mogelijk om je uitslag al binnen 2 uur te ontvangen.
 • Het is goedkoop: Onze soa testen zijn goedkoper dan die van de huisarts en sneller dan bij de GGD.
 • Privacy en comfort: Voorkom moeilijke vragen van de GGD/arts of oncomfortabele momenten in de wachtruimte.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:

Bij jouw soa test krijg je een codekaart. Bewaar deze goed, want met de code die hierop staat kun je jouw uitslag opvragen. Maak voor de zekerheid een foto van de codekaart!

De uitslag van de soa test in de kliniek, kan je al na 2 uur ophalen. Dit hangt wel af van de gekozen test. Je thuistest uitslag is beschikbaar na 24 tot 36 uur* nadat jouw sample is aangekomen in het laboratorium. Hou er rekening mee dat we je uitslag na 5 dagen verwijderen in verband met privacy.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Wij verzenden de soa testen in een discrete verpakking via PostNL. Op de verpakking zetten wij geen bedrijfsnaam of logo, dus je ziet aan de buitenkant niet wat er in de verpakking zit. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, verzenden we het pakketje dezelfde dag nog. Vaak krijg je het dan de volgende dag al bezorgd.

In de volgende plaatsen kun je terecht voor een soa test in de kliniek:

soa test

Soa thuistest

De enige manier om zeker te weten of je een soa hebt, is door een soa test te doen. Dat kan eenvoudig met onze testen die je thuis kunt afnemen. Met de soa thuistest weet je al na 24 tot 36 uur (nadat jouw test is aangekomen in het lab)* waar je aan toe bent. Onze soa-zelftesten worden geanalyseerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium. De uitslag is dus net zo betrouwbaar als wanneer je een soa test via de huisarts of GGD laat doen.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

soa

Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Deze soa wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Meestal geeft chlamydia geen klachten, maar als je wel klachten krijgt kunnen dat bijvoorbeeld zijn:

 • Pijn in de onderbuik of balzak
 • Pijn tijdens seks of bij het plassen
 • Vocht uit de penis of afwijkende afscheiding uit de vagina

Gonorroe

Gonorroe is een soa die veel voorkomt. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhoea. Gonorroe wordt ook wel een druiper genoemd vanwege de pusachtige afscheiding die je ervan kunt krijgen. Andere symptomen van gonorroe zijn:

 • Branderig gevoel of irritatie bij het plassen
 • Pijn in de onderbuik (bij vaginale gonorroe)
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent

Mycoplasma genitalium

Mycoplasma genitalium is een bacteriesoort die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina of penis. Je laat je op mycoplasma genitalium testen als je negatief test op chlamydia en gonorroe en klachten blijft houden. Je krijgt niet altijd klachten, maar als je wel klachten hebt dan kun je last hebben van het volgende:

 • Branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen
 • Irritatie van de plasbuis
 • Afscheiding uit de plasbuis
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent, bijvoorbeeld tijdens seks
safe

Syfilis

Syfilis is een soa die wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum. Als je syfilis hebt, ontstaat er eerst een zweer op de penis, vagina, anus of mond. Daarna verspreidt de bacterie zich via de bloedbaan door het hele lichaam. Het is dus belangrijk dat jij je laat testen en behandelen.

 • Na besmetting ontstaat er een zweertje
 • Soms verdwijnen de symptomen, maar de bacterie zit dan nog wel in je lichaam
 • Met een bloedtest kun je testen of je syfilis hebt

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.