Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Nederlands
English

De meest voorkomende soa’s zijn chlamydia & gonorroe

Spoedtest.nl biedt met de snelste en goedkoopste chlamydia/gonorroe soa test de oplossing voor jou! Wij zijn namelijk niet alleen sneller én 2 keer zo goedkoop als je huisarts, maar ook comfortabeler en 4 keer sneller dan de GGD. Daarnaast test je bij ons 100% anoniem.Gemakkelijk

Geen wachttijden of ongemakkelijke situaties. Onze testen kun je gemakkelijk zelf afnemen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

Betrouwbaar

Gecertificeerde analyses waardoor de uitslag net zo betrouwbaar is als bij de huisarts en de GGD.

Snel

Bij de thuistest is ± 24 tot 48 uur na aankomst in het lab jouw uitslag bekend. Deze vraag je eenvoudig op in het online portaal.

Anoniem

Je krijgt jouw test in een discrete verpakking bezorgd en je test 100% anoniem. Alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de gebruiksaanwijzing leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Stuur de testafname gratis naar het ISO-gecertificeerde lab. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium kun je de uitslag opvragen in het online portaal.

Gemiddelde van 15976 reviews op

Veelgestelde vragen

Onze soa testen worden zorgvuldig geanalyseerd door deskundigen. Als je de instructies in de bijsluiter van de thuistest nauwkeurig volgt, dan is de uitslag die je krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijgt van de huisarts of GGD. Kom je bij ons op de locatie, dan word je begeleid door een van onze professionals, zodat de test op de juiste manier uitgevoerd wordt.

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt met de thuistest niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al 24 tot 36 uur, nadat de test is het lab is aangekomen. Heb jij gekozen voor een soa test op locatie? Dan is het mogelijk om je uitslag al binnen 2 uur te ontvangen.
 • Het is goedkoop: Onze soa testen zijn goedkoper dan die van de huisarts en sneller dan bij de GGD.
 • Privacy en comfort: Voorkom moeilijke vragen van de GGD/arts of oncomfortabele momenten in de wachtruimte.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:

Bij jouw soa test krijg je een codekaart. Bewaar deze goed, want met de code die hierop staat kun je jouw uitslag opvragen. Maak voor de zekerheid een foto van de codekaart!

Je thuistest uitslag is beschikbaar na 24 tot 36 uur* nadat jouw sample is aangekomen in het laboratorium. Hou er rekening mee dat we je uitslag na 5 dagen verwijderen in verband met privacy.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Wij verzenden de soa testen in een discrete verpakking via PostNL. Op de verpakking zetten wij geen bedrijfsnaam of logo, dus je ziet aan de buitenkant niet wat er in de verpakking zit. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, verzenden we het pakketje dezelfde dag nog. Vaak krijg je het dan de volgende dag al bezorgd.

soa

Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. Deze soa wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Meestal geeft chlamydia geen klachten, maar als je wel klachten krijgt kunnen dat bijvoorbeeld zijn:

 • Pijn in de onderbuik of balzak
 • Pijn tijdens seks of bij het plassen
 • Vocht uit de penis of afwijkende afscheiding uit de vagina

Gonorroe

Gonorroe is een soa die veel voorkomt. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhoea. Gonorroe wordt ook wel een druiper genoemd vanwege de pusachtige afscheiding die je ervan kunt krijgen. Andere symptomen van gonorroe zijn:

 • Branderig gevoel of irritatie bij het plassen
 • Pijn in de onderbuik (bij vaginale gonorroe)
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent

Mycoplasma genitalium

Mycoplasma genitalium is een bacteriesoort die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina of penis. Je laat je op mycoplasma genitalium testen als je negatief test op chlamydia en gonorroe en klachten blijft houden. Je krijgt niet altijd klachten, maar als je wel klachten hebt dan kun je last hebben van het volgende:

 • Branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen
 • Irritatie van de plasbuis
 • Afscheiding uit de plasbuis
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent, bijvoorbeeld tijdens seks
safe

Syfilis

Syfilis is een soa die wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema pallidum. Als je syfilis hebt, ontstaat er eerst een zweer op de penis, vagina, anus of mond. Daarna verspreidt de bacterie zich via de bloedbaan door het hele lichaam. Het is dus belangrijk dat jij je laat testen en behandelen.

 • Na besmetting ontstaat er een zweertje
 • Soms verdwijnen de symptomen, maar de bacterie zit dan nog wel in je lichaam
 • Met een bloedtest kun je testen of je syfilis hebt

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.