Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English

Gonorroe

Veel mensen met gonorroe merken daar helemaal niks van. Het is dus belangrijk dat jij je regelmatig laat testen! Gonorroe leidt tot ernstige gevolgen als je dit niet op tijd behandelt. Wees gerust, het is gemakkelijk te behandelen als je er op tijd bij bent. Lees hieronder meer over gonorroe.

Wil je snel zekerheid?

Bestel hieronder jouw soa-test:

Chlamydia

Chlamydia en Gonorroe

 49,95
chlam gon vrouw front
 • Vóór 23:00 besteld = volgende dag in huis
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst lab
 • Geen verzendkosten

Binnen 2 minuten besteld!

Hoe gaat een gonorroe soa-test?

Heb je mogelijk gonorroe, bijvoorbeeld omdat je onbeschermde seks hebt gehad? Dan is het goed om hiervoor een soa-test te doen. Zo weet je waar je aan toe bent. Wacht wel met testen tot 2 weken nadat je onbeschermde seks hebt gehad, anders is de test niet betrouwbaar. Heb je klachten die passen bij gonorroe? Doe dan wel direct een test. Onze gonorroe soa-test neem je gemakkelijk af waar en wanneer jou dat uitkomt. Dus geen gedoe met wachttijden en ongemakkelijke situaties!

Na afname stuur je de test kosteloos naar het laboratorium. Hier wordt jouw lichaamsmateriaal gecheckt op gonorroebacteriën door middel van de PCR-techniek. Dit maakt de uitslag van jouw test net zo betrouwbaar als wanneer je je bij de huisarts of GGD laat testen. ± 24 tot 36 uur, dat jouw test is aangekomen in het lab, kun je jouw uitslag online opvragen. Wees verstandig en laat je testen!

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de bijsluiter leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Na afname stuur je de test gratis naar het ISO-gecertificeerde laboratorium. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 48 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.


 • Gonorroe is een soa die vaak voorkomt.
 • Het wordt veroorzaakt door een bacterie: Neisseria gonorrhoeae (gonokok).
 • Meestal geeft gonorroe geen klachten.
 • Als je wel klachten krijgt, kun je onder andere last hebben van pijn bij het plassen, jeuk en geelgroene afscheiding.
 • Met een uitstrijkje of urinetest kun je testen of je gonorroe hebt.
 • Gonorroe behandel je met antibiotica, meestal in de vorm van een prik.
 • Zonder behandeling kan gonorroe ernstige gevolgen hebben.
 • Doe bij twijfel een soa-test.

Wat is gonorroe eigenlijk?

Gonorroe is een soa die vaak voorkomt. Een van de symptomen is een pusachtige afscheiding uit de penis. Gonorroe wordt daarom ook wel een druiper genoemd. Je kunt gonorroe krijgen door onbeschermde seks met iemand die de bacterie Neisseria gonorrhoeae (gonokok) bij zich draagt. Deze bacterie nestelt zich dan op de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel of ogen. Dit veroorzaakt een infectie die we gonorroe noemen.Wat zijn de symptomen van gonorroe?

Binnen 2 tot 21 dagen nadat je onbeschermde seks hebt gehad met iemand met gonorroe kun je klachten krijgen. Gemiddeld is dit na 5 dagen. Sommige mensen krijgen helemaal geen klachten. Het is dus belangrijk dat je je minimaal een keer per jaar laat testen op gonorroe.

Heb je klachten en ben je toch benieuwd of je gonorroe hebt? Let dan op de volgende symptomen die hierop kunnen wijzen:

 • Branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen
 • Geelgroene of pusachtige afscheiding uit de penis of vagina
 • Pijn in de onderbuik (bij vaginale gonorroe)

Je kunt daarnaast symptomen krijgen die afhankelijk zijn van de plek waar je de infectie krijgt. Gonorroe aan de penis geeft bijvoorbeeld andere klachten dan gonorroe aan de vagina. Lees hieronder wat de verschillende symptomen zijn per lichaamsplek.

Symptomen van gonorroe: Penis

Als je gonorroe in de penis hebt, merk je dat meestal binnen enkele dagen tot twee weken. Vaak krijg je dan een pusachtige afscheiding, ook wel een druiper genoemd. De afscheiding is doorzichtig tot geelgroen van kleur. Je kunt ook pijn krijgen bij het plassen. In sommige gevallen geeft gonorroe aan de penis helemaal geen klachten, maar ook zonder klachten kun je gonorroe doorgeven.

Symptomen van gonorroe: Vagina

In slechts 40 tot 70% van de gevallen van gonorroe aan de vagina ontstaan klachten. Er is dus een grote kans dat je er niks van merkt als je gonorroe hebt. Bij gonorroe aan de vagina horen de volgende symptomen:

 • Geelgroene of pusachtige afscheiding
 • Pijn of een branderig gevoel tijdens seks of bij het plassen
 • Pijn in de onderbuik
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent.

Symptomen van gonorroe: Anus en keel

Je kunt met gonorroe besmet raken in je anus of keel als de bacterie daar terechtkomt. Bijvoorbeeld door orale seks. Van gonorroe in de keel kun je last krijgen van een keelontsteking, ook wel faryngitis genoemd. Bij anale gonorroe kun je last krijgen van jeuk of irritatie, maar vaak geeft gonorroe aan de anus of keel geen symptomen. Laat je bij twijfel dus testen. Als je negatief bent getest op gonorroe aan de penis of vagina, kun je mogelijk wel positief testen op gonorroe aan de anus of keel.

Symptomen van gonorroe: Ogen

Als de gonorroebacterie in je oog terecht komt, kun je een oogontsteking krijgen. Dit heet purulente conjunctivitis. Dit kan gebeuren als er sperma of vaginaal vocht van iemand met gonorroe in je ogen terecht komt, bijvoorbeeld via je handen. Gonorroe in je oog kun je apart testen met een uitstrijkje, maar het hoeft niet apart behandeld te worden.

Heb je last van je ogen en is er een kans dat dit door gonorroe komt? Dan adviseren we je om naar de dokter te gaan voor een test.


Positief getest, wat nu?

Als je positief bent getest op gonorroe kan dat best even schrikken zijn. Gelukkig is gonorroe gemakkelijk te behandelen. Neem dus contact op met je huisarts om zo snel mogelijk met de behandeling te beginnen. Het is belangrijk om dit echt te doen! Als als je gonorroe niet behandelt, neemt het risico op complicaties op de lange termijn toe. Wil je weten wat je kunt verwachten nadat je positief bent getest op gonorroe? Klik dan op onderstaande button en lees er alles over.

Positief getest


Veelgestelde vragen

Onze soa-testen worden geanalyseerd door een gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt, en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is de uitslag die je van ons krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijg van de huisarts of GGD.

Meer weten over de betrouwbaarheid van onze testen?

Onze soa-test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al na 24 tot 36 uur (nadat de test is aangekomen in het lab).*
 • Het is goedkoop: Onze soa-testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
 • Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na ± 36 tot 48 uur.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa-test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa-testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:


Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.