Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English

Chlamydia

Pijn in de onderbuik, vreemde afscheiding en pijn tijdens seks zijn belangrijke symptomen van chlamydia. Wist je dat chlamydia vaker géén symptomen geeft dan wel? Wij wel! Daarom adviseren wij jou om je sowieso elk jaar te laten testen op een soa. Bestel hieronder direct jouw volledig anonieme soa-test voor chlamydia.

Wil je snel zekerheid?

Bestel hieronder jouw soa test:

Chlamydia

Chlamydia en Gonorroe

 49,95
chlam gon vrouw front
 • Vóór 23:00 besteld = volgende dag in huis
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst lab
 • Geen verzendkosten

Binnen 2 minuten besteld!

Chlamydia

Chlamydia, Gonorroe en Mycoplasma

 89,95
soa combinatie man front
 • Vóór 23:00 besteld = volgende dag in huis
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst lab
 • Geen verzendkosten

Binnen 2 minuten besteld!

Hoe doe je de soa test voor chlamydia?

Denk je dat je chlamydia hebt? Laat je dan zo snel mogelijk testen. Doe dit wel pas vanaf 2 weken nadat je onbeschermde seks hebt gehad, óf als je klachten hebt die passen bij chlamydia, anders is de test niet betrouwbaar. Als je seks hebt met wisselende contacten, is het advies om je elk jaar te laten testen op chlamydia, ook als je géén klachten hebt!

Onze chlamydia soa test neem je gemakkelijk af, waar en wanneer jou dat uitkomt. Of dat in een pashokje is of in een hotelkamer, de keuze is aan jou. Na afname stuur je de test kosteloos op naar ons laboratorium, waar jouw lichaamsmateriaal wordt gecheckt op de aanwezigheid van chlamydia bacteriën. Je uitslag vraag je na ± 24 tot 36 uur, nadat jouw test in ons lab is aangekomen, op in ons online portaal. Heb je de soa test op een werkdag vóór 23:00 uur besteld, dan ontvang je de test de volgende dag al op het door jou aangegeven adres.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na ± 36 tot 48 uur.

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de bijsluiter leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Na afname stuur je de test gratis naar het laboratorium. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.


 • Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland.
 • Het wordt veroorzaakt door een bacterie: Chlamydia trachomatis.
 • Meestal geeft chlamydia geen klachten.
 • Chlamydia behandel je met antibioticapillen.
 • Zonder behandeling kan chlamydia ernstige gevolgen hebben.
 • Laat je bij twijfel testen.

Wat is chlamydia?

Chlamydia is de meest voorkomende soa in Nederland. De boosdoener is de bacterie Chlamydia trachomatis, die zich graag nestelt in de slijmvliezen van je vagina, penis, anus, keel en/of ogen. Hierdoor ontstaat de infectie die we chlamydia noemen. Heb jij symptomen die lijken op die van chlamydia? Laat je testen!  heart

Wat zijn de symptomen van chlamydia?

Nadat je onbeschermde seks hebt gehad met iemand met chlamydia, kun je binnen 7 tot 21 dagen klachten krijgen. Meestal ontwikkel je deze klachten trouwens niet. Wees dus alert en laat je altijd testen! Zo krijgt maar 10% van de mensen klachten als zij chlamydia hebben in de vagina. Bij chlamydia in de penis is dit percentage wat hoger, namelijk zo’n 50%.

Vraag je je af of je chlamydia hebt? Let dan op de volgende symptomen:

 • Pijn in de onderbuik of balzak
 • Pijn tijdens seks of bij het plassen
 • Afscheiding (meer of anders dan normaal)

Hieronder lees je de symptomen van chlamydia per lichaamsplek:

penis

Symptomen van chlamydia: Penis

Chlamydia kan zich nestelen in de urinebuis van de penis. Hierdoor kan er doorzichtig tot geelgroen vocht uit je plasbuis komen. Pijn bij het plassen, een gezwollen en/of pijnlijke balzak kunnen ook voorkomen. In 50% van de gevallen zijn er geen symptomen, dus ook zonder klachten kun je de soa bij je dragen en doorgeven. Het is dus belangrijk dat jij je regelmatig laat testen!

vagina

Symptomen van chlamydia: Vagina

Wow! Tot 90% van de gevallen van vaginale chlamydia geeft géén symptomen.[4] Het is dus belangrijk dat je je regelmatig laat testen op de soa. Gebruik altijd een condoom of beflapje, tenzij je er zeker van bent dat jij of je sekspartner geen chlamydia heeft.

Bij vaginale chlamydia horen de volgende symptomen:

 • Meer of andere afscheiding dan normaal
 • Pijn tijdens seks of bij het plassen
 • Pijn in de onderbuik
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent, bijvoorbeeld tijdens seks[4][5]

Symptomen van chlamydia: Anus en keel

Anaal kan chlamydia irritatie en jeuk veroorzaken, kan er afscheiding bij de ontlasting komen en/of je krijgt diarree.[5] Chlamydia in de keel komt niet veel voor en geeft nagenoeg nooit klachten, maar blijf altijd alert en laat je testen!

Heb je oogklachten die misschien door chlamydia komen? Dan adviseren wij je om naar de huisarts te gaan voor een test.
lab

Positief getest, wat nu?

Het is natuurlijk voor niemand leuk om een soa te hebben. Ben je toch positief getest op chlamydia? Geen zorgen: chlamydia is makkelijk te behandelen met antibiotica. Schaam je je? Dat is nergens voor nodig. Aarzel dus niet, en neem contact op met je huisarts.

Wil je alvast weten wat je kunt verwachten van de behandeling van chlamydia? Klik dan op de onderstaande button en lees alles over wat je kunt verwachten als je positief bent getest op chlamydia.

Positief getest


Veelgestelde vragen

Onze soa testen worden geanalyseerd door een gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt, en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is de uitslag die je van ons krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijg van de huisarts of GGD.

Meer weten over de betrouwbaarheid van onze testen?

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al na 24 tot 36 uur.*
 • Het is goedkoop: Onze soa testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
 • Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na ± 36 tot 48 uur.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa-test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa-testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.