Goed nieuws! We zijn weer aangesloten bij Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app. Klik hier voor meer info

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Corona testlocatie Spoedtest

PCR-test Leiden

Ga je op reis en heb je een internationaal reiscertificaat nodig? Of ben je gewoon benieuwd of je besmet bent met het coronavirus? Boek dan een PCR-test bij onze locatie in Leiden aan de Breestraat 65. We zijn 7 dagen in de week geopend en gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer (mits je geen klachten hebt).

Boek nu

Ingang testlocatie

Hoe kom ik bij de locatie in Leiden?

We zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of de fiets. Wanneer je geen klachten hebt kan je hier ook met het openbaar vervoer komen. Onze locatie aan de Breestraat 65 is op slechts 12 minuten loopafstand vanaf treinstation Leiden en 2 haltes met de bus 1, 3 of 5 (halte Kort Rapenburg) vanaf het centraal station.

Meest gekozen!

PCR – Economy

€119,95 € 79,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 24 uur
  • Laboratorium test - RIVM-gevalideerd
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

PCR – Spoed

€159,95 € 99,95 per test Je bespaart nu €60!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Voor 14:00 getest = uitslag rond 01:30u
  • Na 14:00 getest = uitslag binnen 24 uur
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

PCR – Speekseltest

€129,95 € 89,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 24 uur
  • Zonder neus- en keelswab
  • Internationaal reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Binnen 2 minuten geboekt!

Hoe werkt de PCR-test in Leiden?

Het afnemen van de PCR-test duurt ongeveer 5 minuten. Met PCR-Spoed en PCR-Economy nemen we met een wattenstaafje een swab uit je neus en je keel. Met de PCR-Speekseltest nemen we geen swab af, maar dien je in een buisje te spugen. Het monster sturen we naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. Je ontvangt de uitslag van PCR-Economy en de PCR-Speekseltest binnen 24 uur. Van PCR-Spoed krijg je de uitslag rond 01:30 uur ’s nachts als je de test vóór 14:00 uur hebt laten afnemen. Bij alle testen ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Polymerase chain reaction

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction. We noemen dit ook wel een vermenigvuldigingstest. Als het coronavirus in het slijm of speeksel aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Doordat de PCR-test een hoge gevoeligheid heeft wordt het virus ook opgepikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt.

Wanneer laat ik mij testen?

Je laat je testen, omdat je wilt weten of je besmet bent met het coronavirus. Wanneer je op reis gaat kan het zijn dat je verplicht bent om van tevoren een PCR-test af te nemen en het bijhorende reiscertificaat kunt laten zien voordat je het vliegtuig instapt. Controleer van tevoren hoeveel uur voor je vlucht je de PCR-test moet afnemen en welke soort test je moet doen.

Spoedtest.nl video

Spoedtest.nl uitgelegd binnen 1 minuut

Bekijk onze korte video waarin we jou precies uitleggen hoe Spoedtest.nl werkt. Boek nu snel en eenvoudig jouw coronasneltest of PCR-test mét reiscertificaat.

Spoedtest.nl in 1 minuut

Spoedtest.nl in 1 minuut

1:05

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.