Vind alle informatie rondom Spoedtest.nl en de coronatesten op deze pagina: Klik hier!

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
Nederlands
English

Statement (update)

We zijn weer aangesloten bij Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app!

Vanwege een onderzoek vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), was de samenwerking tussen Spoedtest.nl en de CoronaCheck-app tijdelijk stopgezet. Vanaf heden wordt de samenwerking weer voortgezet, en kun je dus zoals gewoonlijk een QR-code als negatief testbewijs genereren in de CoronaCheck-app én een afspraak bij ons boeken via Testenvoortoegang.org.

Persbericht

Spoedtest.nl weer aangesloten op de CoronaCheck-App

Spoedtest.nl heeft weer toegang tot de CoronaCheck-App. Dit betekent dat de negatieve uitslag van de coronatest weer gekoppeld kan worden aan de app. Na ruim twee dagen te zijn afgesloten van de CoronaCheck app van de Rijksoverheid is vanaf 13.00 uur vandaag Spoedtest.nl weer volledig aangesloten en kunnen er weer afspraken worden gemaakt via Testen voor Toegang. Het ministerie van VWS heeft naar onderzoek geconstateerd dat er nooit vaccinatiebewijzen zijn geproduceerd door Spoedtest.nl. Daarmee is het vermoeden van frauduleus handelen komen te vervallen. Dit betekent dat alle 105 vestigingen per direct weer volledig in bedrijf zijn.

Testen is serieus
Algemeen directeur van Spoedtest.nl Rasmus Emmelkamp: “Wij nemen ons testwerk zeer serieus en willen samen met de overheid werken om uit deze pandemie te komen. Wij zijn altijd van mening geweest dat de verdenking die op ons rustte ongegrond was. Iedereen bij Spoedtest.nl is opgelucht dat de ernstige beschuldiging die ons werd gemaakt door het ministerie van VWS is ontkracht.”

Systeem op voorspraak gebruikt
Spoedtest.nl is gaan werken met een registratiesysteem op aanraden van de GGD. Dit zogenoemde HKVI-systeem kan test- herstel- en vaccinatiebewijzen afgeven. ‘’Spoedtest.nl heeft duidelijk voorafgaand aan het verplicht in gebruik nemen van het systeem, waarbij herstelbewijzen moesten worden doorgegeven, kenbaar gemaakt dat het een onduidelijk systeem is die niet gericht is op het maken van herstelbewijzen. Ondanks die mededeling is Spoedtest.nl door de GGD toch gewezen op de plicht om via dit systeem te gaan werken”aldus Emmelkamp. “Spoedtest.nl streeft er altijd naar om samen met de overheid de coronapandemie te bestrijden, dus hebben we gehoor gegeven aan de gestelde verplichting vanuit de GGD’s’’. Naar nu blijkt bestaat er een verschil van inzicht over het gebruik van HKVI. In samenspraak met het ministerie is Spoedtest.nl gestopt met het gebruik van het systeem. Nu Spoedtest.nl weer is aangesloten op de CoronaCheck-App kunnen alle testen weer worden uitgevoerd in de 105 vestigingen.

Over Spoedtest.nl
Met 105 vestigingen verspreid over heel Nederland is Spoedtest.nl gespecialiseerd in het afnemen van coronatesten. Meer dan 2000 medewerkers verzorgen naast de reguliere coronatesten ook Testen voor je Reis en Testen voor Toegang. De PCR-testen variëren van Economy, Spoed, Speekseltest tot Last-minute testen. Verder kan in de vestigingen de Antigeen sneltest worden afgenomen. In oktober 2020 is Spoedtest.nl opgericht als coronatestbedrijf met als doel om mensen zo snel mogelijk zekerheid te bieden over een eventuele coronabesmetting. Spoedtest.nl is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van coronatesten in Nederland. Door de werkwijze volgens de standaarden van het RIVM en de Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd, werkt Spoedtest.nl samen met de Rijksoverheid voor grote projecten als Grenstesten.nl, Testenvoorjereis.nl en Testenvoortoegang.org.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.