Antigeen sneltest

€49,95 € 39,95 per test Je bespaart nu €10!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 30 minuten
 • Antigeen sneltest
 • Inclusief reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Binnen 2 minuten geboekt!

PCR – Spoed

€159,95 € 99,95 per test Je bespaart nu €60!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Voor 12:00 getest = uitslag rond 01:30 's nachts
 • Laboratorium test - RIVM-gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

Meest gekozen!

PCR – Economy

€119,95 € 79,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 24 uur
 • Laboratorium test - RIVM-gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

 • Kleurcode: Groen
 • Coronatest verplicht? Ja, voor iedereen vanaf 6 jaar, behalve voor reizigers met een herstel- of vaccinatiebewijs. Zowel een PCR-test (niet ouder dan 72 uur bij aankomst) als een antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) is toegestaan.
 • Vaccinatie verplicht? Nee.

Let op: Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op 23-05-2022. De inreisbeperkingen veranderen regelmatig; kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest actuele informatie.

pcr-testuitslag met reiscertificaat

Antigeentest Italië

Laatst geüpdatet op: 23-05-2022
Ga je binnenkort naar Italië? Dan heb je een coronabewijs nodig. Hieronder valt een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. Je kunt naar Italië reizen met een negatieve uitslag van een antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst. Een antigeentest boek je gemakkelijk en snel op Spoedtest.nl!

Kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest actuele informatie.

Boek je antigeen sneltest voor Italië
testvloeistof op corona teststrip druppelen

Wat is een antigeentest?

Een antigeentest wordt ook wel een sneltest genoemd. De antigeentest toont aan of er antigenen van SARS-CoV-2 aanwezig zijn in je lichaam. Met andere woorden: De test toont aan of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Om dit aan te tonen, nemen we met een wattenstaaf een uitstrijkje uit je neus en keel. Binnen 30 minuten krijg je van ons een positieve of negatieve testuitslag en weet je direct waar je aan toe bent. Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail, inclusief het reiscertificaat dat je nodig hebt voor je reis naar Italië.

coronatest legitimatie laten zien

Inreisbeperkingen Italië

Om naar Italië te reizen heb je een coronabewijs nodig. Je hebt een coronabewijs voor Italië als je:

 • negatief bent getest met een PCR-test die binnen 72 uur voor aankomst is afgenomen, of;
 • negatief bent getest met een antigeentest die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen, of;
 • volledig bent gevaccineerd, of;
 • een herstelbewijs hebt (niet ouder dan 6 maanden).

Verder is iedere reiziger verplicht om voor zijn reis een Passenger Locator Form in te vullen. Kijk voor de meest actuele en volledige informatie over de inreisbeperkingen op de website van de overheid van Italië.

man gebruikt handdesinfectiemiddel op de testlocatie

Coronamaatregelen in Italië

Iedereen van 12 jaar of ouder moet in Italië een 2G-coronabewijs hebben om toegang te krijgen tot overdekte gelegenheden zoals: horeca, evenementen, musea, theaters en sportscholen. Ook heb je een coronabewijs nodig voor het openbaar vervoer en voor overnachtingen in een hotel.

De verdere regels kunnen per regio verschillen en veranderen regelmatig. Voor de meest actuele informatie kun je kijken op de website van de Italiaanse overheid. Houd ook de website van de Rijksoverheid goed in de gaten voor de actuele coronamaatregelen. Als het toch onduidelijk voor je is, neem dan telefonisch contact op met de ambassade van Italië.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.