Vind alle informatie rondom Spoedtest.nl en de coronatesten op deze pagina: Klik hier!

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
coronatestuitslag met reiscertificaat

Antigeentest Curaçao

Laatst geüpdatet op: 11-11-2021
Als je naar Curaçao gaat en je bent niet (volledig) gevaccineerd, moet je een negatieve uitslag van een PCR-test of antigeentest laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Boek de antigeentest voor vertrek naar Curaçao gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl!

Kijk op Nederland Wereldwijd voor de meest actuele informatie.

Boek nu
testvloeistof op corona teststrip druppelen

Wat is een antigeentest?

Een antigeentest wordt ook wel een sneltest genoemd. De antigeentest toont aan of er antigenen van SARS-CoV-2 aanwezig zijn in je lichaam. Met andere woorden: De test toont aan of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Om dit aan te tonen, nemen we met een wattenstaaf een uitstrijkje uit je neus en keel. Binnen 30 minuten krijg je van ons een positieve of negatieve testuitslag en weet je direct waar je aan toe bent.

Meest gekozen!

PCR – Economy

€119,95 € 79,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 24 uur
 • Laboratorium test - RIVM-gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

Antigeentest

 • Uitslag binnen 30 minuten
 • Corona sneltest - RIVM-gevalideerd
 • Inclusief reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Binnen 2 minuten geboekt!

PCR – Speekseltest

€129,95 € 89,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 24 uur
 • Zonder neus- en keelswab
 • Internationaal reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Binnen 2 minuten geboekt!

coronatest legitimatie laten zien

Inreisbeperkingen Curaçao

Alle reizigers vanaf 12 jaar die niet (volledig) gevaccineerd zijn, moeten een coronatest doen. De PCR-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen en de antigeentest mag maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. Het is daarnaast verplicht om een Public Health Passenger Locator Card en immigratiekaart in te vullen op de website van de overheid van Curaçao. Daarnaast moeten reizigers die niet zijn gevaccineerd op de 3e dag na aankomst een antigeentest doen. Hiervoor moet binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak zijn gemaakt. Alle informatie over het testen op Curaçao en eventuele andere inreisbeperkingen vind je op de website van de overheid van Curaçao.

Veelgestelde vragen over de antigeentest voor Curaçao

De antigeentest voor Curaçao mag maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

De antigeentest kost €39,95.

De testverplichting voor Curaçao geldt voor alle ongevaccineerde reizigers vanaf 12 jaar oud.

Bij een antigeentest kun je het volgende verwachten:

 • We vragen je om je neus te snuiten.
 • Vervolgens nemen we eerst een swab uit je keel. Hierbij is het belangrijk dat je mond wijd open is. We kunnen je vragen om ‘aaa’ te zeggen, zodat de keelholte wijder is.
 • Nadat we de keelswab hebben afgenomen, gebruiken we hetzelfde teststaafje om een swab uit allebei de neusgaten te maken. Hiervoor vragen we je je hoofd naar achteren te kantelen, zodat het teststaafje makkelijker de neus in kan.
 • Het teststaafje draaien we voor een paar seconden in het voorste deel van de neus, op ongeveer 2,5 cm diepte. De antigeentest gaat minder diep de neus in dan de PCR-test.
 • Nadat de keel- en neusswabs zijn gemaakt, doen we het teststaafje in een buisje met vloeistof. De vloeistof druppelen we vervolgens op een teststrip. Deze geeft binnen een kwartier aan of je positief of negatief bent getest op het coronavirus. De uitslag krijg je binnen 30 minuten in je e-mail.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.