Meer informatie over de gesubsidieerde testen vind je bij de veelgestelde vragen

Mocht je jouw uitslag nog niet ontvangen hebben, vraag deze dan hier aan.

Met de antigeen sneltest ontvang je het resultaat al binnen 1 uur nadat je de test hebt afgenomen. Wanneer je de uitslag van je PCR-test krijgt, is afhankelijk van je keuze voor de NAAT (PCR) of PCR-Economy test.

Voor PCR-Economy geldt:
Je krijgt de uitslag binnen 24 uur.

Voor de NAAT (PCR) test geldt:
Je krijgt de uitslag binnen 1 uur. Deze test is niet overal te boeken.

Kosteloos testen voor reizen in juli en augustus

Een door de overheid gesubsidieerde test boek je op de website van de overheid: www.testenvoorjereis.nl.

Het is alleen mogelijk om je test vergoed te krijgen door de overheid als je via de website Testenvoorjereis.nl boekt. Spoedtest.nl is hier ook bij aangesloten. Een test die geboekt wordt via de site van Spoedtest.nl zelf wordt niet vergoed door de overheid.

De gesubsidieerde test is voor iedereen die op reis gaat, zowel zakelijk als privé! Als je vanuit Nederland naar een ander land wilt reizen, dan kun je in de maanden juli en augustus gebruikmaken van de gratis test. De PCR-test en/of antigeen sneltest wordt gratis aangeboden vanaf 1 juli 2021 tot en met 31 augustus 2021.

De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 juli 2021 en is geldig tot en met 31 augustus 2021.

De PCR-test en de antigeen sneltest. Je ontvangt de uitslag via de CoronaCheck-app vanaf 1 juli 2021. Dit geldt als bewijs aan de grens, aan boord van het vliegtuig, trein, bus of boot. Het is ook mogelijk met een papieren bewijs te reizen.

Nee. De gesubsidieerde test geldt voor reizigers die vanuit Nederland naar het buitenland reizen.

Ja! Iedereen die vanuit Nederland naar het buitenland gaat reizen, kan een afspraak maken voor een test.

Nee. Alle uitgaande reizigers die zich in Nederland bevinden en een testbewijs nodig hebben om naar het buitenland te reizen, mogen gratis getest worden.

Ja! De testen zijn voor iedereen uitgaand reist. Zowel zakelijk als privé kan er gebruik gemaakt worden van de subsidie.

De meestgestelde vragen

Nee, om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement moet je je laten testen bij een locatie van Testen voor Toegang. Spoedtest.nl is hier niet bij aangesloten. Kijk voor meer informatie op de website van Testen voor Toegang.

Meer informatie over het testbeleid voor activiteiten en evenementen kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Je dient het volgende mee te nemen naar de afspraak:

 • Je legitimatiebewijs. Let op! Neem het legitimatiebewijs waarmee je op reis gaat mee naar de afspraak.
 • Een mondkapje
 • Je afspraakbevestiging inclusief de meegestuurde QR-code

De regels, rondom het testen en de geldigheid van het reiscertificaat, worden redelijk vaak aangepast door het land van bestemming. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf goed in de gaten houdt op de website van Nederland Wereldwijd. Mochten de regels gewijzigd zijn en je wilt je afspraak wijzigen/annuleren, dan kan je deze stappen ondernemen:

 • Annuleer je afspraak met de link die is verstuurd in de afspraakbevestiging.
 • Boek een nieuwe afspraak met de test die vereist wordt bij het land van bestemming.

Helaas is het niet mogelijk om je boeking te wijzigen zonder je afspraak eerst te annuleren.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie (icoon rechts onderin het scherm).

Kijk voor meer informatie voor jouw reis naar Spanje op deze pagina.

Elk land hanteert zijn eigen regels met betrekking tot de geldigheid van een testuitslag. Meestal mag de test maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, maar dit kan ook langer of korter zijn. Controleer zelf welke eisen het land van jouw bestemming stelt op Nederland Wereldwijd. Let op: Het aantal uren dat de test geldig is, wordt geteld vanaf het moment dat je de test laat afnemen, dus NIET vanaf moment dat je de testuitslag ontvangt.

De uitslag van je test is een momentopname. Het geeft aan of je op het moment van testen het coronavirus in je lichaam hebt. Houd dus te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan, ook bij een negatieve testuitslag.

Bij Spoedtest.nl heb je voor de PCR-test de keuze uit PCR-Economy, de NAAT (PCR) Test en de PCR-Spoedtest.

PCR-Economy kost €79,- en hierbij krijg je de uitslag binnen 24 uur. De NAAT (PCR) Test kost €189,- en je ontvangt de uitslag binnen 1 uur. De NAAT (PCR) Test is niet bij alle locaties te boeken. De PCR-Spoedtest kost €99,- en hierbij ontvang je de uitslag rond 01:00, mits je je voor 14:00 uur hebt laten testen.

Heb je de testuitslag nodig voor je reis? Dan is het belangrijk om te controleren hoelang van tevoren de test mag zijn afgenomen. De meest actuele informatie hierover vind je op Nederland Wereldwijd.

Let op! De situatie verandert per dag en er kunnen afwijkingen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie.

Spoedtest.nl heeft een uitgebreide en overzichtelijke lijst met landen gemaakt, zodat jij je boeking hierop kan aanpassen.

Je annuleert je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 1 uur vóór je afspraak, dan vindt er een restitutie plaats van 100%. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er GEEN restitutie plaats.

Je wijzigt je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Dit kan maximaal tot 1 uur voor de afspraak, hierna is dit NIET meer mogelijk.

Het is niet mogelijk om een afspraak te maken op de locatie, omdat het personeel niet bevoegd is om deze afspraak voor je in te plannen.

Mocht je geen BSN/paspoortnummer hebben, dan schrijf je n.v.t. in het veld of 000000000 (negen keer nul).

Als je geen van bovenstaande betalingsmiddelen hebt, dan kan je bijvoorbeeld vragen of een vriend/kennis/buurvrouw de betaling voor je doet.

Let op! Het is belangrijk dat je je eigen gegevens invult bij het maken van de afspraak.

Dan annuleer je de afspraak die gepland stond via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je de afspraak geannuleerd hebt, dan wordt je geld binnen 7 werkdagen teruggestort.

Maak een nieuwe afspraak en controleer goed of je de juiste test hebt gekozen, de juiste locatie en of je gegevens kloppen.

CoronaCheck-app

De CoronaCheck-app is een app van de Rijksoverheid waarmee je kunt laten zien dat je gevaccineerd bent, een negatieve uitslag van een coronatest hebt of dat je recent corona hebt gehad. Deze app kan je gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde locaties, evenementen en om internationaal te reizen.

Je ontvangt de uitslag van jouw negatieve test per beveiligde e-mail. In de bijlage van deze e-mail kan je je reiscertificaat vinden, waarop een koppelcode vermeldt staat. Deze voer je in in de CoronaCheck-app, waarna de app een QR-code genereert. De QR-code laat je scannen om toegang te krijgen tot locaties en evenementen of om naar het buitenland te reizen.

Momenteel kun je alleen een herstelbewijs ophalen in de CoronaCheck-app als je je hebt laten testen bij de GGD. De GGD heeft niet de mogelijkheid om uitslagen van commerciële testbedrijven aan de CoronaCheck-app te koppelen, dus ook uitslagen van Spoedtest.nl kunnen niet aan de app gekoppeld worden voor een herstelbewijs.

Je hoeft je geen zorgen te maken. Je kan namelijk ook reizen met het certificaat dat wij jou hebben gestuurd per e-mail.

Dat is geen probleem. Je kunt gewoon reizen met het certificaat dat je per e-mail bij jouw uitslag krijgt. Vind je een QR-code handiger? Dan kun je die printen via www.coronacheck.nl/print.

In principe kun je reizen naar alle landen binnen de EU en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen. Het is belangrijk dat je zelf op Nederland Wereldwijd controleert of je met de QR-code in de CoronaCheck-app naar jouw bestemming kunt reizen.

Aangepast (oranje en rood) reisadvies voor vakantielanden

Als het reisadvies voor jouw bestemming is veranderd naar oranje of rood, dan moet je in de meeste gevallen bij je terugreis naar Nederland een coronabewijs laten zien. Hierin moet staan dat je gevaccineerd bent, bent hersteld van corona of dat je negatief bent getest. Heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan moet je je dus laten testen bij het land van jouw bestemming. Kijk op de website van de Nederlandse overheid om te zien wat je precies moet doen om terug te kunnen reizen naar Nederland.

In sommige gevallen betekent een aangepast reisadvies dat je reis niet door kan gaan. Je kunt de afspraak van jouw coronatest dan tot 1 uur vóór je afspraak kosteloos annuleren via de link die wij hebben meegestuurd met de bevestigingsmail.

Klik hier voor een overzicht met coronatestlocaties in het buitenland.

Je kunt je afspraak tot 1 uur van tevoren kosteloos annuleren of wijzigen. Dit doe je via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je annuleert tot 1 uur vóór je afspraak krijg je 100% restitutie. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er GEEN restitutie plaats.

Het advies vanuit de Nederlandse overheid is om alleen te reizen naar landen met een gele of groene kleurcode. Controleer zelf voordat je op reis gaat voor welke landen dit geldt. Kijk voor een overzicht met de meest actuele reisadviezen en inreisbeperkingen van alle landen op Nederland Wereldwijd.

Algemeen

Wij versturen het reiscertificaat in het Engels.

Spoedtest.nl biedt twee soorten testen aan:

 • De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan door middel van een uitstrijk uit de neus en keel. Onze PCR-test wordt verwerkt door een ISO gecertificeerd laboratorium, dat werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Bij de test ontvang je een wereldwijd geaccepteerd reiscertificaat in het Engels.
  Voor de PCR-test heb je de keuze uit: de PCR-Economy (uitslag binnen 24 uur), de NAAT (PCR) (uitslag binnen 1 uur) en de PCR-Spoedtest (voor 14:00 uur getest = uitslag rond 01:00 uur).
 • De sneltest, ook wel antigeentest genoemd, toont binnen 15 minuten antigenen van het SARS-CoV-2 virus aan. Onze sneltest is CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. De uitslag ontvang je binnen 1 uur en komt samen met een reiscertificaat in het Engels.

Sommige mensen ervaren het afnemen van een uitstrijk uit de keel en neus als onprettig. Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat het testen soms niet prettig is, maar wel snel voorbij gaat.

Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Je uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat.

Het SARS-CoV-2 virus valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan jouw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal (mogelijk) contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen zoals isolatie en quarantaine nodig zijn. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Ja, wij testen personen van alle leeftijden. Kom je met een kind van jonger dan 12 maanden? Bel of mail ons van tevoren, dan lichten wij een van onze artsen in en zorgen we ervoor dat er een extra ervaren medewerker op de locatie staat. Doe dit wel pas als je de afspraak geboekt hebt.

Lees meer over onze coronatest voor kinderen.

Je betaalt de test direct bij het boeken van de afspraak via:

 • iDeal
 • Mastercard
 • PayPal
 • Visa
 • American Express
 • Bancontact
 • Giropay
 • Sofort

Maak je geen gebruik van bovenstaande middelen? Vraag dan aan een vriend of kennis om de afspraak voor je te boeken. Let op! Vul altijd je eigen gegevens in.

Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om dit op factuur te doen. Ga voor meer informatie naar ‘voor bedrijven‘.

Het verschilt per certificaat wat er op vermeld staat.

 1. PCR-test: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test, de gegevens van het laboratorium, naam en handtekening van ons medisch directeur.
 2. Sneltest: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test, naam en handtekening van ons medisch directeur.

Klachten willen wij natuurlijk graag voorkomen, maar het kan toch voorkomen dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. Gebruik ons klachtenformulier om uw klacht online bij ons in te dienen. Wij behandelen alle klachten met uiterste zorg.

Ga naar klachtenformulier

De meeste van onze locaties zijn rolstoeltoegankelijk, maar het verschilt per locatie. Op onze homepagina kan je deze informatie vinden. Per stad is er door middel van een ‘rolstoel icoon’ aangegeven of de locatie rolstoeltoegankelijk is. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@spoedtest.nl.

Nee, je moet je te allen tijde houden aan de regels van het RIVM.

Tot weken na een besmetting met het SARS-CoV-2 virus kunnen er nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Je kan dan helaas niet reizen, maar als je klachtenvrij bent hoef je je geen zorgen te maken of je besmettelijk bent.

Het terugstorten van geld vindt plaats binnen 7 werkdagen.

Wij zijn tijdens alle feestdagen geopend:

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede Vrijdag
 • Pasen (eerste en tweede paasdag)
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren
 • Kerstmis

Mogelijk is de afspraakbevestiging bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Controleer altijd je ongewenste mailbox en/of spam. Kun je hier ook geen afspraakbevestiging vinden? Neem dan contact op met ons op via info@spoedtest.nl.

 • Je laat je testen als je (lichte) klachten hebt die passen bij het nieuwe coronavirus.
 • Je laat je testen als je in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op het nieuwe coronavirus.
 • Je laat je testen als je een melding hebt ontvangen in de CoronaMelder-app.
 • Je laat je testen als je op (zaken)reis gaat, en er een negatieve uitslag van een coronatest vereist wordt.
 • Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om het personeel preventief te laten testen. Ga voor meer informatie naar de ‘voor bedrijven‘ pagina.

Let op! Elke test heeft altijd een percentage fout-positieven en fout-negatieven. 

 • De PCR-test heeft echter een heel hoge gevoeligheid en geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken.
 • De sneltest die wij gebruiken is van het merk Roche Diagnostics. Deze test heeft een sensitiviteit van 95,5% en een specificiteit van 99,2%.

Nee, wij werken niet samen met de GGD. Wij zijn echter wel verplicht de positieve uitslagen door te geven aan de GGD en mogen hier geen anonimiteit in geven.

Het is alleen mogelijk om je afspraak via onze website te maken. Op Spoedtest.nl kan je een locatie en een soort test kiezen. Hierna wordt je doorverwezen naar ons boekingssysteem.

Het is niet mogelijk om via de mail een afspraak te maken. Je kunt op onze website makkelijk en snel een afspraak boeken.

Een afspraakbevestiging ontvang je in je e-mail, nadat je online een afspraak hebt geboekt. In deze e-mail bevestigen wij de afspraak en vind je alle informatie over de afspraak zoals: de locatie, datum en het tijdstip. Ook kun je in deze e-mail een QR-code vinden, waarmee je eenvoudig incheckt bij de testlocatie waarvoor jij je afspraak hebt geboekt.

Door gecertificeerde medewerkers, onder supervisie van een van onze artsen.

Onze artsen leiden het personeel op en zijn te allen tijde telefonisch beschikbaar. Zij kunnen helaas niet constant op iedere locatie aanwezig zijn.

Dit is helaas niet mogelijk, behalve als je een medische aandoening hebt. Het kan zijn dat de test niet via de neus afgenomen kan worden, vanwege een medische aandoening. In hoge uitzonderingen wordt de PCR-test dan alleen uit de keel worden afgenomen. Dit moet te allen tijde vooraf met een van onze artsen besproken worden. Het is dus belangrijk dat je een vooraf een e-mail stuurt, zodat wij hiervan op de hoogte zijn.

Ja, elke locatie van Spoedtest.nl is 7 dagen per week geopend.

Een herstelbewijs is een bewijs dat je ooit door de GGD positief bent getest op het coronavirus. Je krijgt momenteel dus geen herstelbewijs na een positieve testuitslag bij Spoedtest.nl.

PCR-test

PCR staat voor polymerase chain reaction. De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan in de uitstrijk van je keel en neus. In een laboratorium worden de gevonden stukjes genetisch materiaal gekopieerd en sterk vermenigvuldigd. Deze vermenigvuldiging geeft een hoge testgevoeligheid.

Bij een PCR-Economy test wordt jouw uitslag binnen 24 uur verstuurd. Wij verwerken de ‘Economy test’ tijdens de daluren in ons laboratorium. Hierdoor kunnen wij garanderen dat jij je uitslag binnen 24 uur ontvangt. Dus wil jij een goedkopere test en heb jij niet veel haast? Dan past de PCR-Economy test perfect bij jou.

 • Meest voordelige keuze
 • Uitslag binnen 24 uur
 • Internationaal reiscertificaat

Bij een NAAT (PCR) Test krijg je jouw uitslag razendsnel, namelijk al binnen een halfuur! We verwerken jouw test op de testlocatie zelf met onze hypermoderne machines, waardoor wij kunnen garanderen dat jij jouw uitslag altijd binnen 1 uur ontvangt. De PCR – Last Minute test is aan te raden als jij jouw testresultaat écht last minute nodig hebt.

 • Snelste uitslag van Nederland – binnen 1 uur
 • RIVM goedgekeurd
 • Internationaal reiscertificaat

Bij de PCR-Spoedtest ontvang je de uitslag sneller dan bij de PCR-Economy test. Hierbij geldt namelijk; getest vóór 14:00 uur = uitslag rond 01:00. Deze test krijgt dan ook voorrang in het laboratorium op de PCR-Economy test.

 • Sneller dan de PCR-Economy test en voordeliger dan de NAAT (PCR) Test
 • RIVM gevalideerd
 • Internationaal reiscertificaat

Je kan de hele dag door een PCR-test boeken. De openingstijden verschillen per locatie. Bekijk deze dus goed van tevoren om te weten of dit aansluit op jouw wensen.

Alle PCR-testen worden per dag meegenomen en direct overgedragen aan ons laboratorium. Zo kunnen wij jou garanderen dat de uitslag altijd op tijd binnen komt. Hieronder kan je de verschillende PCR-testen vinden:

 • PCR-Economy – uitslag binnen 24 uur
 • NAAT (PCR) Test – uitslag binnen 1 uur
 • PCR-Spoedtest – uitslag rond 01:00 uur, mits vóór 14:00 uur getest

Ja, alle PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor Reversed Transcription. Omdat een PCR dubbelstrengs genetisch materiaal vereist en het coronavirus een RNA virus is, moet eerst het enkelstrengs RNA worden omgezet in dubbelstrengs materiaal. Dit proces heet Reversed Transcription.

 • PCR-Economy kost €79,-
 • NAAT (PCR) Test €189,-
 • PCR-Spoedtest €99,-

Het is niet mogelijk om de coronatest anoniem af te laten nemen. Mocht je positief getest zijn, dan hebben wij al jouw gegevens nodig om dit door te geven aan de GGD. Wij zijn wettelijk verplicht om een positieve coronatest te melden.

Je kan op al onze locaties terecht voor de PCR-Spoedtest en de PCR-Economy test. De NAAT (PCR) Test is alleen te boeken op de volgende locaties:

Je ontvangt het certificaat in het Engels. Wij hebben voor deze taal gekozen, omdat deze test het meest gebruikt wordt bij internationale reizen. Het is dan van belang dat wij het certificaat in het Engels leveren.

De volgende punten staan vermeld op het certificaat:

 • Volledige naam
 • Type test
 • Ordernummer
 • Geboortedatum
 • Gender
 • Nationaliteit
 • Identificatie (paspoortnummer)
 • Hoe de test is afgenomen
 • Datum en tijd van de testafname
 • Datum van de testuitslag
 • Testresultaat
 • Naam & handtekening van de arts
 • De naam van het laboratorium
 • ISO-certificering

Sneltest

De sneltest toont binnen 15 minuten aan of de uitstrijk, dat uit je keel en neus is genomen, antigenen van het coronavirus bevat. Je ontvangt de uitslag binnen 1 uur. Antigenen zijn eiwitten die op de buitenkant van het coronavirus zitten. Als de test positief is, dan weten wij zeker dat je corona in je slijmvlies draagt en dat je besmettelijk kan zijn. Bij een negatieve test ben je waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

 • Sensitiviteit: 95,5%
 • Specificiteit: 99,2%

In sommige gevallen wel, daarom krijg je van ons een internationaal reiscertificaat. Vaak is echter een PCR-test nodig, dus controleer voor je op reis gaat goed de eisen die gesteld worden door het desbetreffende land.

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat je bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat het niet met 100% zekerheid is uit te sluiten.

De sneltest kost €39,-.

De fabrikant van onze testen, Roche Diagnostics, rapporteert een sensitiviteit van 95,5% en een specificiteit van 99,2%.

Dit staat er op het certificaat van de sneltest:

 • Type test
 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Gender
 • Nationaliteit
 • Identificatienummer (paspoort/ID)
 • Datum/tijd testafname
 • Locatie waar de test is afgenomen
 • Resultaat (positief/negatief)
 • Handtekening & naam van de arts

Voor bedrijven

Dat kan! Bij Spoedtest.nl kan er gekozen worden voor testen op locatie, preventief testen en voor het afnemen van vouchercodes.  

Testen op locatie:

Naast het preventief testen, kunt u er ook voor kiezen om ons naar uw bedrijf te laten komen. Dit doen wij al gratis vanaf 10 testen! De testen die wij aanbieden zijn de PCR-test en de antigeen sneltest. Met de antigeen sneltest heeft u al binnen 30 minuten een uitslag. Hierdoor voorkomt u een eventuele corona-uitbraak bij u op de werkvloer. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via wijzijn@spoedtest.nl.

Preventief testen:

Het preventief testen van werknemers zonder klachten kan vroegtijdig besmettingen opsporen, zodat uw werknemers veilig aan het werk kunnen blijven. Door de ministeriële regeling Open House Preventief testen en ons samenwerkingsverband, kunnen wij deze testen tegen een gereduceerd tarief aanbieden, als thuis werken of het houden van 1,5 meter afstand geen optie is. Dit kan op een van de 90+ locaties van Spoedtest.nl. Bent u geïnteresseerd of wilt u hiervoor een offerte ontvangen? Vul dan het formulier in op deze pagina.

Afnemen van vouchercodes:

U kunt er ook voor kiezen om vouchercodes af te nemen. U kunt de code met uw personeel delen, zodat die zich op een van onze locaties kan laten testen. Voor meer informatie neemt u contact op via wijzijn@spoedtest.nl.

Ja, wij testen ook op locatie. Dit doen wij kosteloos als je minimaal 10 testen afneemt. Bij minder dan 10 testen brengen wij voorrijkosten in rekening.

Voor meer informatie over testen op locatie kan je een e-mail sturen naar wijzijn@spoedtest.nl.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Bekijk hiervoor ons privacy statement.

Dat is de PCR-test. Deze test geldt internationaal als de ‘gouden standaard’, dat wil zeggen dat dit als de beste test beschouwd wordt en gebruikt wordt om de betrouwbaarheid van nieuwe testen te onderzoeken. Hierna komt de sneltest. De sneltest die wij gebruiken is van het merk Roche Diagnostics. Deze test heeft een sensitiviteit van 95,5% en een specificiteit van 99,2%.

Vaccinatie

Een vaccinatie tegen COVID-19 heeft géén invloed op de coronatest (PCR-test of antigeen sneltest).

De vaccinatie heeft geen invloed op de coronatesten zoals de PCR-test en de antigeen sneltest. Als een coronatest positief is, dan komt dat dus niet door de vaccinatie.

Dat weten we nog niet. Hierover zijn nog weinig gegevens bekend, omdat het nieuwe vaccins zijn.

Ja! Iedereen die is gevaccineerd moet zich nog steeds houden aan de algemene coronamaatregelen. Deze maatregelen kan je vinden op de website van het RIVM.

De vaccinatie beschermt jou tegen ziekte door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus kan verspreiden. Daarnaast is het zo dat een tot twee weken na vaccinatie 60-90% van de mensen beschermd is tegen het nieuwe coronavirus. Dus niet iedereen is beschermd. De kans dat je na twee vaccinaties het virus oploopt is erg klein, maar niet uitgesloten. Daarom gelden voor gevaccineerde mensen (voorlopig) dezelfde coronamaatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Na de eerste vaccinatie kan je alsnog besmet raken met COVID-19, omdat je afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner. Het is daarom belangrijk om de tweede vaccinatie te halen.

We weten nog niet of iemand die is gevaccineerd het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zeker voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.