Thuis een soa test doen?

Bestel jouw soa-thuistest mét labanalyse:

Syfilis

€44,95
Syfilis wordt getest door middel van bloedafname

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab
Meest voorkomend!

Chlamydia & Gonorroe

€49,95
Vrouw / Man / Oraal / Anaal

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab

Mycoplasma genitalium

€49,95
Vrouw / Man

 • Geen verzendkosten
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst in lab

Combinatie

€89,95
Chlamydia, Gonorroe & Mycoplasma

 • Test 3 soa's tegelijk
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst in lab

Gemakkelijk

Geen wachttijden of ongemakkelijke situaties. Onze testen kun je gemakkelijk zelf afnemen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

Betrouwbaar

We analyseren jouw test in een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. De uitslag is net zo betrouwbaar als bij de huisarts.

Snel

± 24 tot 48 uur na aankomst in het laboratorium is jouw uitslag bekend. Deze vraag je eenvoudig op in het online portaal.

Anoniem

Je krijgt jouw test in een discrete verpakking bezorgd en je test 100% anoniem. Alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.


Soa test thuis

Niemand vindt het prettig om een soa test te doen. Daarom begrijpen wij dat je een soa test het liefst thuis doet, in jouw vertrouwde omgeving. Gelukkig kan dat heel gemakkelijk! De soa testen die Spoedtest.nl aanbiedt zijn laboratoriumtesten die je thuis afneemt. Zo heb je het voordeel van testen in een vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op betrouwbaarheid.


Soa thuistest

Heb je klachten die passen bij een soa, of heb je onbeschermde seks gehad en wil je graag testen? Bestel dan een soa-thuistest bij Spoedtest.nl. De stappen zijn als volgt:

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de bijsluiter leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Na afname stuur je de test gratis naar het laboratorium. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 48 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.

WEET JE NIET ZEKER WELKE SOA TEST JIJ NODIG HEBT?

Doe de soa-testwijzer

Weet jij niet helemaal zeker óf jij moet testen, of welke soa test je nodig hebt? Doe dan de testwijzer! Na het beantwoorden van een paar vragen krijg jij automatisch een testadvies.

Spoedtest.nl Testwijzer

Onze Testwijzer wijst uit of je risico loopt op een soa. Het resultaat is geen medische diagnose of advies en is geen behandeling. Als je klachten hebt, doe dan altijd een test, of bezoek je huisarts. De uitslag van deze Testwijzer vervangt nooit een advies van een arts.

1 Wat is je geslacht?

Heb je een vagina of penis?

Heb je onbeschermde seks gehad?

Met onbeschermde seks bedoelen we vaginale of anale penetratie (met de penis, vingers of seksspeeltjes), en orale seks, zonder condoom of beflapje.

Heb je klachten die passen bij een soa?

Bijvoorbeeld pijn bij het plassen, jeuk, andere afscheiding dan normaal, vaginaal bloedverlies (terwijl je niet ongesteld bent), pijn aan de ballen of onderbuik, wondjes of blaasjes rond de geslachtsdelen of opgezette klieren.

Is het onbeschermde contact meer dan 14 dagen geleden?

Heb je orale seks gegeven zonder condoom/beflapje of heb je keelklachten?

Met keelklachten bedoelen we bijvoorbeeld keelpijn, pijn bij het slikken en opgezette klieren in de hals.

Heb je anale seks gehad (ontvangen)?

Ben je door een partner gewaarschuwd voor syfilis of hiv?

Heb je klachten die passen bij syfilis of hiv ?

Heb je seks gehad met iemand uit een soa-endemisch gebied of ben je zelf afkomstig uit een soa-endemisch gebied?

Hieronder vallen Turkije, Afrika, Latijns-Amerika (inclusief Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen), Azië en Oost-Europa. Bron: RIVM

Ons advies:

Je hebt nog niet genoeg vragen beantwoord voor een advies!

Je hebt geen onbeschermde seks gehad en je hebt geen klachten, dus waarschijnlijk heb je geen soa. Hou er wel rekening mee dat een condoom nooit 100% beschermt. Ook geeft een soa niet altijd klachten. Denk je dat je toch risico hebt gelopen? Doe dan voor de zekerheid een Soa-test Chlamydia & Gonorroe Vaginaal.

Je hebt geen onbeschermde seks gehad en je hebt geen klachten, dus waarschijnlijk heb je geen soa. Hou er wel rekening mee dat een condoom nooit 100% beschermt. Ook geeft een soa niet altijd klachten. Denk je dat je toch risico hebt gelopen? Doe dan voor de zekerheid een Soa-test Chlamydia & Gonorroe Urine (Penis).

Je krijgt deze uitslag omdat je hebt aangegeven dat je onbeschermde seks hebt gehad en/of omdat je klachten hebt die passen bij een soa. Let op: doe de test pas na 14 dagen sinds het laatste onbeschermde contact. Krijg je eerder klachten? Doe de test dan gelijk.

Voeg aanbevolen test(s) toe aan winkelwagen

Of maak direct een afspraak voor een soa-test op locatie in één van onze klinieken. Je kunt komen testen in Alkmaar, Amsterdam, Leiden, Nijmegen of Utrecht.
Maak een afspraak voor een test op locatie

* Je hebt mogelijk risico gelopen op meer soa’s dan alleen chlamydia, gonorroe en syfilis. Wij adviseren daarom om je ook te laten testen op hiv en hepatitis B via de huisarts of GGD.

Je krijgt deze uitslag omdat je hebt aangegeven dat je meer dan 14 dagen geleden onbeschermde seks hebt gehad en/of omdat je klachten hebt die passen bij een soa.

 • Anoniem en discreet

  Je blijft anoniem & je bestelling wordt discreet geleverd

 • Snelle uitslag

  Uitslag ± 24-36 uur na aankomst in lab

 • Gratis verzending

  Vóór 23:00 besteld is morgen gratis in huis

Soa thuistest

Een soa thuistest is een soa test die je zelf thuis afneemt. Er zijn verschillende soa thuistesten. Sommige neem je thuis af, waarna je de uitslag vrijwel meteen kunt aflezen. Deze zijn echter minder betrouwbaar dan de testen die wij aanbieden. De soa testen van Spoedtest.nl neem je namelijk ook thuis af, maar deze worden in een laboratorium geanalyseerd. Zo weet je zeker dat jouw uitslag betrouwbaar is.

Lees meer over de betrouwbaarheid van onze soa testen.

soa test

Soa test online

Door jouw soa test online te bestellen vermijd je lange wachttijden en ongemakkelijke situaties. Je doet de soa test namelijk op een moment dat jou uitkomt. De test is daarnaast volledig anoniem; alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.

Vrouw bestelt online een soa-test

Online soa test

Online kun je veel soa testen bestellen. De soa’s waarop je je via ons kunt testen zijn syfilis, chlamydia, gonorroe en mycoplasma genitalium. Bestel jouw soa test online op Spoedtest.nl! Als je op werkdagen vóór 23:00 uur bestelt, heb je de soa test meestal de volgende dag al in huis.

Gemiddelde van 15976 reviews op

Welke soa thuistesten verkopen jullie?

Op dit moment verkoopt Spoedtest 4 verschillende types soa thuistests:

Wat gebeurt er als ik positief test?

Uit je testuitslag blijkt dat je een soa hebt. Dat is natuurlijk geen fijn nieuws; een positieve testuitslag kan best even schrikken zijn. Gelukkig zijn de meeste soa’s goed te behandelen met medicatie. Lees op deze pagina alles over wat je moet doen na een positieve testuitslag. Het verschilt per soa wat de eventuele behandeling inhoudt.

Tevens kan je bij Spoedtest.nl via een anonieme sms je (ex-)bedpartners een waarschuwing sturen dat je positief bent getest op een soa, zodat ook zij zich kunnen laten testen.

Kies voor zekerheid

Bestel jouw soa-thuistest

Veelgestelde vragen over de soa-test voor thuis

Onze soa-testen worden geanalyseerd door een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is onze uitslag net zo betrouwbaar als wanneer je je laat testen bij de huisarts of GGD.

Lees meer over de betrouwbaarheid van onze soa-testen.

Bij al onze testen krijg je een bijsluiter waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de test moet afnemen. De Soa Test Vrouw, Soa-test Oraal en Soa-test Anaal neem je af door middel van een uitstrijkje. De Soa Test Man doe je door wat urine op te vangen in een buisje. De Syfilis Soa Test neem je af door middel van een beetje bloed af te nemen.

Het uitstrijkje en/of buisje met urine verstuur je vervolgens gratis in de retourdoos naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium. Je kunt de uitslag opvragen na 24 tot 36 uur* nadat jouw sample in het lab is aangekomen.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je kunt de uitslag al na 24 tot 36 uur* opvragen.
Het is goedkoop: Onze soa testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Er is geen verschil in betrouwbaarheid of kwaliteit. De soa testen van zowel de huisarts en GGD als onze soa testen worden geanalyseerd in een medisch laboratorium.

Het grootste voordeel van onze soa-testen is dat je volledig anoniem test: Niemand anders dan jij krijgt jouw uitslag te weten. Daarnaast test je in jouw vertrouwde omgeving, op een moment dat jou het beste uitkomt. Je hebt dus niet te maken met met lange wachttijden of ongemakkelijke situaties.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Wij verzenden de soa testen in een discrete verpakking via PostNL. Op de verpakking zetten wij geen bedrijfsnaam of logo, dus je ziet aan de buitenkant niet wat er in de verpakking zit. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, verzenden we het pakketje dezelfde dag nog. Vaak krijg je het dan de volgende dag al bezorgd.

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.