Soa op tong

Denk je dat je een soa op je tong of in je mond hebt? Laat je dan testen door middel van onze orale soa-test. Je kunt een soa op je tong krijgen van orale seks, zoals pijpen en beffen. Vooral als je geen condoom of beflapje gebruikt loop je risico. Maar je kunt ook een soa krijgen als je die wél gebruikt. Boek dus nu jouw orale soa-test bij Spoedtest.nl.

Vóór 23:00 besteld is morgen in huis!

safe

Bultjes achter op tong

Bultjes op je tong kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder een soa. Zo staan syfilis en herpes erom bekend dat het zweertjes in je mond kan geven. Deze bultjes komen ook voor in je keel en achterop je tong. Orale chlamydia en gonorroe geven voor zover bekend geen bultjes, maar je kunt wel last krijgen van keelpijn, moeilijk slikken en vergrote lymfeklieren. Heb je bultjes achter op je tong en denk je dat het een soa is? Doe dan een soa-test.

chlam gon oraal front

Bestel jouw orale soa-test

Wil je met zekerheid weten of je orale chlamydia of gonorroe hebt? Doe dan de Soa-test Chlamydia en Gonorroe.

  • Voor 23:00 besteld = morgen in huis
  • 100% anoniem
  • Uitslag ±24-36u na aankomst lab
  • Geen verzendkosten

Gemakkelijk

Geen wachttijden of ongemakkelijke situaties. Onze testen kun je gemakkelijk zelf afnemen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

Betrouwbaar

We analyseren jouw test in een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. De uitslag is net zo betrouwbaar als bij de huisarts.

Snel

± 24 tot 48 uur na aankomst in laboratorium is jouw uitslag bekend. Deze vraag je eenvoudig op in het online portaal.

Anoniem

Je krijgt jouw test in een discrete verpakking bezorgd en je test 100% anoniem. Alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.


Soa in mond

Een soa in je mond wordt ook wel een orale soa genoemd. Met onze orale soa-test test je jezelf eenvoudig op chlamydia en gonorroe in je mond met een uitstrijkje. Je stuurt het uitstrijkje vervolgens gratis naar het laboratorium. De uitslag kun je opvragen na ± 24 tot 36 uur nadat jouw uitstrijkje in het lab is aangekomen.

Soa op de tong

Met een soa op de tong kun je last hebben van bultjes of zweertjes. Bultjes of zweertjes op de tong kunnen komen door bijvoorbeeld syfilis en/of herpes. Via Spoedtest.nl kun je je (nog) niet op syfilis of herpes laten testen, maar wel op chlamydia en gonorroe.


Orale soa-test

Heb je klachten die passen bij een orale soa, of heb je onbeschermde orale seks gehad en wil je graag testen? Bestel dan een orale soa-test bij Spoedtest.nl. De stappen zijn als volgt:

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag bezorgd.

2

Doe de test

Neem de test af. In de bijsluiter leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

Na afname stuur je de test gratis naar het laboratorium. Ons medisch team staat klaar om jouw test te analyseren.

4

Check je uitslag

± 24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.

Gemiddelde van 15976 reviews op

Chlamydia in de keel

Je kunt chlamydia in je mond of keel krijgen van onbeschermde orale seks: met name pijpen zonder condoom en heel soms ook beffen zonder beflapje. Chlamydia in de keel is minder voorkomend dan soa’s op andere lichaamslocaties. Echter, chlamydia in de keel geeft geen klachten. Het ontbreken van klachten zegt dus niks over de aanwezigheid van een chlamydia-infectie in jouw mond of keel.

Meestal geeft chlamydia in de keel dus geen klachten. Klachten die wel kunnen voorkomen komen zijn: keelpijn, pijn bij het slikken, opgezette klieren in de hals en koorts.

De enige manier om te achterhalen of jij chlamydia in je keel hebt is door een orale chlamydia-test af te nemen. Dit gebeurt middels een wattenstaafje dat langs je keelholte wordt gestreken. De test wordt geanalyseerd in het laboratorium. Binnen 24-36 uur na aankomst op het lab ontvang jij de uitslag van je orale soa-test.

Gonorroe in de keel

Ook gonorroe kan zich nestelen in de keel. Dit komt relatief vaak voor. Tot ruim 30 procent van de mensen met een genitale gonorroe-infectie heeft ook gonorroe in de keel. Daarbij heeft een aanzienlijk deel van de mensen met een negatieve gonorroe test van de vagina, anus of urine toch een gonorroe-infectie in de keel. Je krijgt gonorroe via onbeschermde orale seks, zoals beffen zonder beflapje en met name door pijpen zonder condoom. De meeste mensen voelen daar niks van, maar gonorroe geeft vaker klachten dan chlamydia en is besmettelijker, ook zonder klachten. Het ontbreken van klachten betekent dus niet dat jij geen gonorroe hebt of niet besmettelijk bent.

Bij orale gonorroe heeft 15 procent last van een pijnlijke keelontsteking en 5 procent heeft daarbij opgezette tonsillen en gezwollen klieren in de hals. De enige manier om erachter te komen of jij gonorroe in je mond hebt is door een orale gonorroe-test af te laten nemen. Dit gebeurt middels een wattenstaafje dat langs je keelholte wordt gestreken. De test wordt geanalyseerd in het laboratorium. Binnen 24-36 uur na aankomst op het lab ontvang jij de uitslag van je orale soa-test.

Kies voor zekerheid

Bestel jouw orale soa-test

Anoniem & discreet

Veelgestelde vragen over de orale soa-test

Onze soa-testen worden geanalyseerd door een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is onze uitslag net zo betrouwbaar als wanneer je je laat testen bij de huisarts of GGD.

Lees meer over de betrouwbaarheid van onze soa-testen.

Bij al onze testen krijg je een bijsluiter waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de test moet afnemen. De Soa-test Vrouw, Soa-test Oraal en Soa-test Anaal neem je af door middel van een uitstrijkje. De Soa-test Man doe je door wat urine op te vangen in een buisje.

Het uitstrijkje en/of buisje met urine verstuur je vervolgens gratis in de retourdoos naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium. Je kunt de uitslag opvragen na 24 tot 36 uur* nadat jouw sample in het lab is aangekomen.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Onze soa-test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je kunt de uitslag al na 24 tot 36 uur* opvragen.
Het is goedkoop: Onze soa-testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Er is geen verschil in betrouwbaarheid of kwaliteit. De soa-testen van zowel de huisarts en GGD als onze soa-testen worden geanalyseerd in een medisch laboratorium.

Het grootste voordeel van onze soa-testen is dat je volledig anoniem test: Niemand anders dan jij krijgt jouw uitslag te weten. Daarnaast test je in jouw vertrouwde omgeving, op een moment dat jou het beste uitkomt. Je hebt dus niet te maken met met lange wachttijden of ongemakkelijke situaties.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa-test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa-testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Wij verzenden de soa-testen in een discrete verpakking via PostNL. Op de verpakking zetten wij geen bedrijfsnaam of logo, dus je ziet aan de buitenkant niet wat er in de verpakking zit. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, verzenden we het pakketje dezelfde dag nog. Vaak krijg je het dan de volgende dag al bezorgd.

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.