Meest gekozen!

NAAT PCR – Economy

€119,95 € 79,95 per test Je bespaart nu €40!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 12 uur
  • RIVM gevalideerd
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

NAAT PCR – Spoed

€159,95 € 99,95 per test Je bespaart nu €60!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 4 uur
  • RIVM gevalideerd
  • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

Antigeen sneltest

€49,95 € 39,95 per test Je bespaart nu €10!

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

  • Uitslag binnen 30 minuten
  • Antigeen sneltest
  • Inclusief reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

Medisch team Spoedtest.nl

PCR-test Amersfoort

Woon je in Amersfoort of omstreken en wil je een PCR-test laten afnemen? Kom dan langs bij onze locatie aan het Kamp 20. Een afspraak voor de PCR-test maak je gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl!

De locatie in Amersfoort is goed te bereiken met de auto of fiets en wanneer je zelf geen klachten hebt kan je hier ook komen met het openbaar vervoer. Wanneer je de bus neemt stap je uit bij de halte Amersfoort, Kamp/De Stier. Vanaf hier is het nog 4 minuten lopen.

Boek nu een PCR-test in Amersfoort

Hoe werkt de PCR-test?

We nemen een swab uit je neus en je keel met een wattenstaafje. Dit kan wat ongemakkelijk aanvoelen. We sturen de swab naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium, waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. Doordat de PCR-test een hoge gevoeligheid heeft wordt het virus ook opgepikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Van PCR-Economy ontvang je de uitslag binnen 24 uur na afname. Je ontvangt hierbij een internationaal reiscertificaat in het Engels.

Wat is een PCR-test?

De afkorting PCR staat voor polymerase chain reaction. Dit is makkelijk gezegd een manier om uit zeer kleine hoeveelheden DNA gedeeltes te vermenigvuldigen tot er genoeg van is om het te kunnen analyseren. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest.

Wanneer krijg ik de uitslag?

De uitslag van de sneltest krijg je binnen 30 minuten. De uitslag van de PCR-test is afhankelijk van het type PCR-test wat jij gekozen hebt. Ga voor meer informatie naar onze Veelgestelde Vragen. Bij een positieve uitslag krijg je altijd een internationaal reiscertificaat met een code om je uitslag te koppelen aan de CoronaCheck-app.

Een PCR-test of sneltest?

Dat hangt af van de reden van het testen. Wanneer je je laat testen in verband met een aankomende reis ben je bij veel landen verplicht om een PCR-test af te nemen. In enkele gevallen is een sneltest ook voldoende. Dit controleer je gemakkelijk bij de Rijksoverheid en hangt af van de locatie van bestemming. Wil je snel weten of je besmet bent met het coronavirus omdat je iemand uit de risicogroep wilt bezoeken? Dan is een sneltest vaak voldoende.

Dagelijks geopend van 07:00 tot 22:00

Keuze uit 70+ testlocaties:

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.