Corona testafspraak QR-code scannen

PCR-test Almelo

Op onze locaties in Almelo kun je een PCR-test af laten nemen. Een PCR-test laat je doen als je wilt weten of je corona hebt of omdat je op reis moet. Bij een negatief testresultaat ontvang je een internationaal reiscertificaat in het Engels. Dit certificaat heb je veelal nodig om aan te tonen dat je geen corona hebt. Controleer wel goed wat de eisen zijn van het land van jouw bestemming! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Komt een andere locatie beter uit? Bekijk dan onze andere testlocaties. Er zijn er meer dan 150 in Nederland!

Kies de dichtstbijzijnde testlocatie.

Praktische informatie

Testadres Almelo: Ootmarsumsestraat 300, 7603 AS
Openingstijden: dagelijks van 07:00 – 18:00 uur

De locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur en in de buurt. Bus 24 stopt in de straat. Kom alleen met het openbaar vervoer als je geen klachten hebt! De locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

Boek nu de PCR-test in Almelo
PCR-test afnemen Coronatest Amsterdam

Hoe gaat zo’n PCR-test in Almelo?

PCR staat voor polymerase chain reaction. Bij de PCR-test nemen we met een wattenstaaf een uitstrijkje uit je neus en keel. Dit sturen we naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium waar wij exclusief werken met de snelste machine in Europa. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt de PCR-test kopietjes van een deel van het virus om de aanwezigheid aan te kunnen tonen. Dit heet ook wel een vermenigvuldigingstest. De PCR-test heeft een hoge gevoeligheid, wat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virus bij zich draagt. Je ontvangt de uitslag doorgaans dezelfde dag en uiterlijk de volgende dag, afhankelijk van voor welke PCR-test je kiest.

Boek nu de PCR-test in Almelo

Hoe Spoedtest.nl werkt

Het proces in het kort:

1

Boek online je afspraak

Boek snel en eenvoudig je afspraak op een gewenst tijdstip. Je krijgt direct de afspraakbevestiging per mail.

2

Binnen 5 minuten getest

Wanneer je op tijd bent, word je binnen 5 minuten getest. Je kunt vervolgens direct weer naar huis.

3

Jouw uitslag

Je ontvangt de uitslag van je corona sneltest al na 30 minuten, van de PCR test dezelfde of volgende dag.

4

Handig om te weten

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen. De betaling vindt online plaats tijdens het boeken van een afspraak.

Verschil tussen Spoedtest.nl en de GGD

Zowel bij de GGD als bij Spoedtest.nl word je getest met behulp van een PCR-test. Deze test is door het RIVM goedgekeurd. Het verschil zit dus niet in de coronatest zelf maar in het benodigde reiscertificaat. De GGD levert namelijk geen reiscertificaat bij een afgenomen test maar enkel een positieve of negatieve uitslag. Bij Spoedtest.nl ontvang je naast jouw uitslag een internationaal reiscertificaat dat je nodig hebt voor jouw reis. Uiteraard ontvang je alleen een reiscertificaat als je test negatief is, wat betekent dat er geen virusdeeltjes van corona in jouw lichaam zijn gevonden.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de testlocatie. Let op: Op de locatie vragen wij jou naar je Burgerservicenummer, je documentnummer, je postcode en je huisnummer. Heb je dit niet bij je, dan kunnen wij de test niet bij je afnemen.

Wil je annuleren? Dat kan gemakkelijk tot 24 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail. Annuleer je tot 24 uur van tevoren, dan vindt er een gedeeltelijke restitutie plaats. Wij brengen namelijk €10,- administratiekosten in rekening. Annuleer je buiten deze termijn, dan vindt er geen restitutie plaats.