Heb je vragen over je testuitslag of -afspraak? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken
reiscertificaat

PCR-Speekseltest

De PCR-Speekseltest is een coronatest waarbij we alleen het speeksel testen op aanwezigheid van het virus. Het is een gemakkelijk en betrouwbaar alternatief voor de PCR-testen die we met een wattenstaafje via de neus en keel afnemen. De PCR-Speekseltest is daarom ideaal voor mensen die liever geen wattenstaafje in hun neus willen, zoals (jonge) kinderen of mensen die een neusoperatie hebben ondergaan.

Hoe werkt de PCR-Speekseltest?

Met de PCR-Speekseltest testen we of er virusdeeltjes van COVID-19 in je speeksel zitten. In plaats van dat we met een wattenstaafje een swab uit je neus en keel nemen, spuug je bij de PCR-Speekseltest in een buisje. Het is hierbij belangrijk dat je mond schoon en leeg is. Zorg dus dat je een halfuur van tevoren je mond spoelt, en daarna:

 • niet meer eet of drinkt (ook geen kauwgom);
 • geen neusspray gebruikt;
 • niet rookt.

Als er genoeg speeksel in het buisje zit, sturen we het naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium. De uitslag krijg je binnen 24 uur in je mail.

Coronatest afspraak maken inclusief internationaal certificaat om te reizen

Waarom de PCR-Speekseltest?

De PCR-Speekseltest nemen we niet af met een wattenstaafje in de neus, maar de betrouwbaarheid is wel vergelijkbaar met die van de nasale PCR-testen. Hierdoor is de PCR-Speekseltest een goed alternatief voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, geen nasale PCR-test wil of kan laten afnemen. Denk hierbij aan mensen die een neusoperatie hebben ondergaan en kinderen. Bij de uitslag van de PCR-Speekseltest krijg je een internationaal reiscertificaat. Het is belangrijk dat je zelf controleert of jouw land van bestemming deze accepteert.

Coronatest buisje met teststaafje Amsterdam

Speekseltest of een nasale test?

De PCR-Speekseltest heeft een betrouwbaarheid die overeenkomt met de nasale PCR-test, zoals PCR-Spoed en PCR-Economy. Toch kiezen sommige mensen liever voor de PCR-Speekseltest, omdat er geen wattenstaaf de neus in hoeft en daardoor als prettiger wordt ervaren. Je krijgt bij zowel de nasale test als de speekseltest met een negatieve testuitslag een internationaal reiscertifcaat. Het reiscertificaat van een PCR-Speekseltest wordt echter (nog) niet door alle landen erkend.

PCR – Spoed

€160,- €99,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Voor 14:00 getest = uitslag rond 01:30u
 • Na 14:00 getest = uitslag binnen 24 uur
 • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

PCR – Speekseltest

€89,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 24 uur
 • Zonder neus- en keelswab
 • Internationaal reiscertificaat (niet wereldwijd geaccepteerd)

Binnen 2 minuten geboekt!

Meest gekozen!

PCR – Economy

€120,- €79,95 per test

Download je testuitslag in de CoronaCheck-app!

 • Uitslag binnen 24 uur
 • Laboratorium test - RIVM-gevalideerd
 • Inclusief internationaal reiscertificaat

Binnen 2 minuten geboekt!

Wat moet ik doen bij een negatieve uitslag? 

Bij een negatieve uitslag is er geen virus in het slijmvlies aangetroffen, dus hoef je niet in zelfisolatie. Je kunt gerust je dagelijkse leven op dezelfde voet voortzetten. Het sluit echter niet uit dat je niet besmet bent en de richtlijnen van het RIVM blijven te allen tijde gelden. Mocht je klachten ontwikkelen, neem dan contact op met de GGD en laat je goed informeren.

Wat moet ik doen bij een positieve uitslag? 

Bij een positieve uitslag zijn wij verplicht dit te melden bij jouw lokale GGD en wij mogen hierin geen anonimiteit geven. Het is vervolgens de taak aan de GGD om contact met je op te nemen. Blijf te allen tijde de richtlijnen van het RIVM opvolgen. Klik hier voor meer informatie als je positief getest bent.

Bewezen resultaten

Wat anderen vinden van Spoedtest.nl

"Gelukkig deed de test geen pijn, ik werd heel snel geholpen. Boeken ging heel simpel, allemaal goed geregeld bij Spoedtest.nl."

"Kon direct voor de deur parkeren, 4 minuten er in en er uit. 15 minuten later de uitslag ontvangen! Dat noem ik een sneltest."

"Op reis gaan tijdens COVID periode is geen pretje, maar gelukkig kon ik met het hele gezin snel getest worden middels de PCR test bij Spoedtest.nl."

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.