Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English
Spoedtest.nl artsen

Over ons

Op deze pagina lees je meer ‘over ons’. Niemand zou zich onnodig ongerust mogen maken om zijn gezondheid. Daarom hebben wij een duidelijke missie: Wij bieden gemak en snelheid voor iedereen die zekerheid wil over zijn fysieke gesteldheid.

Hoe we dit doen? Door testen aan te bieden die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Gewoon thuis, op een moment dat jou het beste uitkomt. We verzenden de test in een discrete verpakking en analyseren jouw swab geanonimiseerd in een gecertificeerd laboratorium. Zo heb je alle comfort en privacy van jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

Gemakkelijk

Geen wachttijden of ongemakkelijke situaties. Onze testen kun je gemakkelijk zelf afnemen, waar en wanneer dat jou uitkomt.

Betrouwbaar

We analyseren jouw test in een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. De uitslag is net zo betrouwbaar als bij de huisarts.

Snel

±24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.

Anoniem

Je krijgt jouw test in een discrete verpakking thuisbezorgd en je test 100% anoniem. Alleen jij krijgt jouw uitslag te weten.

Spoedtest locatie

Hoe het begon

In oktober 2020 werd Spoedtest.nl opgericht als coronatestbedrijf. Ons doel was om mensen zo snel mogelijk zekerheid te bieden over een eventuele coronabesmetting, zodat zij het normale leven weer kunnen oppakken. We begonnen met één locatie in Amsterdam, maar groeiden al snel uit tot de grootste aanbieder van coronatesten in Nederland.

Door onze werkwijze volgens de standaarden van het RIVM en de Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd, hebben we mogen samenwerken met de Rijksoverheid voor grote projecten als Grenstesten.nl, Testenvoorjereis.nl en Testenvoortoegang.org. Samen met onze landelijke dekking heeft dit ervoor gezorgd dat we inmiddels bekend staan als betrouwbare en toegankelijke testaanbieder.

€150

Gemiddeld kost een soa test €150 bij de huisarts

± 100.000

Naar schatting krijgen 100.000 Nederlanders per jaar een soa

45-50%

Tijdens de eerste corona-lockdown werden online 45-50% meer soa testen besteld dan normaal

Waarom soa testen?

Naar schatting krijgen ongeveer 100.000 Nederlanders een soa, met als meest voorkomende soa chlamydia. Het aantal soa-diagnoses stijgt jaarlijks (behalve tijdens de coronapandemie).

Een soa-test doen bij de huisarts of GGD kan tijdrovend zijn en zorgt misschien voor ongemakkelijke situaties. Daarnaast is het vrij duur om bij de huisarts of GGD een soa-test te doen, tenzij je jonger bent dan 25 jaar. Ons doel is daarom om een ​​gemakkelijke, comfortabele manier van testen aan te bieden, zonder dat je hoeft in te leveren op betrouwbaarheid. Wij sturen je alles wat je nodig hebt om zelf een uitstrijkje te maken of een urinemonster te nemen. Als je de test hebt afgenomen, dan stuur je deze gratis naar ons laboratorium. ±24 tot 36 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag online opvragen.* Makkelijker kan haast niet!

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

10 miljoen

10.000.000 Nederlanders hebben een chronische ziekte

20%

Een ongezonde leefstijl is verantwoordelijk voor bijna 20% van de ziektelast

10 jaar

Met gezonde leefgewoonten leef je tot wel 10 jaar langer

positief

En waarom gezondheidstesten?

Als er één ding is dat we de afgelopen tijd hebben geleerd bij Spoedtest.nl, dan is het wel ‘meten is weten’. Volgens het RIVM hebben zo’n 10 miljoen mensen in Nederland een chronische ziekte als astma of diabetes. Dit is een flink aantal, maar het is goed om te weten dat veel van deze ziektes kunnen worden voorkomen met gezonde leefgewoontes.

Vooral na de pandemie zagen we hoe belangrijk het is om weer een sterk immuunsysteem op te bouwen. We hebben daarom hard gewerkt aan het samenstellen van testpakketten gericht op preventieve zorg, waarmee het mogelijk is om gerichte maatregelen te nemen voor een betere gezondheid. Zo dragen we met onze thuistesten ook ná de pandemie een steentje bij aan een gezond Nederland.

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.