Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English

Mycoplasma genitalium

Heb je last van klachten die passen bij chlamydia en/of gonorroe, maar test je negatief op deze soa's? Dan heb je misschien mycoplasma genitalium. Er is nog niet veel bekend over deze soa, dus raadpleeg bij aanhoudende klachten of een positieve test altijd je huisarts.

Wil je snel zekerheid?

Bestel hieronder jouw soa test:

Chlamydia

Chlamydia, Gonorroe en Mycoplasma

 89,95
soa combinatie man front
 • Vóór 23:00 besteld = volgende dag in huis
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst lab
 • Geen verzendkosten

Binnen 2 minuten besteld!

Mycoplasma genitalium

Mycoplasma Genitalium

 49,95
myco vrouw front
 • Vóór 23:00 besteld = volgende dag in huis
 • 100% anoniem
 • Uitslag ± 36-48 uur na aankomst lab
 • Geen verzendkosten

Binnen 2 minuten besteld!

Hoe gaat een mycoplasma genitalium soa-test?

Een soa test op mycoplasma genitalium gaat heel eenvoudig! Doe de test wel pas vanaf 2 weken nadat je onbeschermde seks hebt gehad, óf als je klachten hebt die passen bij mycoplasma genitalium, anders is de test niet betrouwbaar.

Met de test op mycoplasma genitalium neem je zelf wat lichaamsmateriaal af door middel van een uitstrijkje als je een vagina hebt, of je vangt wat urine op als je een penis hebt. De bijsluiter vertelt je precies hoe het moet. Na afname stuur je de test kosteloos naar het laboratorium waar jouw lichaamsmateriaal wordt gecheckt op de aanwezigheid van de bacterie. Dit maakt de uitslag net zo betrouwbaar als bij de huisarts of GGD. ± 36 tot 48 uur, nadat jouw test is aangekomen in het laboratorium, kun je jouw uitslag opvragen.

Wij adviseren om te testen op mycoplasma genitalium als je negatief bent getest op chlamydia en gonorroe, maar wel klachten hebt. Wil je meteen zekerheid? Kies dan voor onze Soa test – Mycoplasma & Chlamydia & Gonorroe.

1

Bestel je test

Kies de test die jij nodig hebt. Op werkdagen voor 23:00 uur besteld: volgende dag in huis.

2

Doe de test

Neem de test af. In de bijsluiter leggen we stap voor stap uit hoe het moet.

3

Stuur de test op

We analyseren jouw test in een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. De uitslag is net zo betrouwbaar als bij de huisarts.

4

Check je uitslag

± 36 tot 48 uur na aankomst in het laboratorium, kun je de uitslag opvragen in het online portaal.


 • Mycoplasma is een geslacht van bacteriën.
 • Mycoplasma genitalium is de bacteriesoort die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina of penis.
 • Veel mensen met mycoplasma genitalium krijgen geen klachten.
 • Als je wel klachten krijgt, kun je onder andere last hebben van pijn bij het plassen, irritatie van de plasbuis, afscheiding uit de plasbuis of bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent.
 • Met een uitstrijkje of urinetest kun je testen of je mycoplasma genitalium hebt.
 • Mycoplasma genitalium behandel je met antibiotica.
 • Doe bij twijfel een soa test: voorkomen is beter dan genezen.

Wat is mycoplasma genitalium eigenlijk?

Mycoplasma is een geslacht van bacteriën. Er zijn dus verschillende soorten mycoplasma. De bacteriesoort die zich nestelt in de slijmvliezen van de vagina of penis heet Mycoplasma genitalium. Een infectie met Mycoplasma genitalium is een soa; je kunt het krijgen van onbeschermde seks met iemand die de bacterie bij zich draagt.


Wat zijn de symptomen van mycoplasma genitalium?

Heb je last van klachten die passen bij chlamydia en/of gonorroe, maar test je negatief op deze soa’s? Dan heb je misschien mycoplasma genitalium. Er is nog niet veel bekend over deze soa, dus raadpleeg bij aanhoudende klachten of een positieve test altijd je huisarts. Mycoplasma genitalium kan een ontsteking aan de plasbuis of baarmoedermond veroorzaken. De volgende symptomen kunnen mogelijk voorkomen:

 • Irritatie van de plasbuis
 • Afscheiding uit de plasbuis
 • Bloedverlies terwijl je niet ongesteld bent, bijvoorbeeld tijdens seks.

Veel mensen die de bacterie bij zich dragen krijgen helemaal geen klachten. Als je geen klachten hebt, is het meestal niet nodig om een soa-test te doen of om je te laten behandelen voor mycoplasma genitalium. Raadpleeg altijd je huisarts.


Positief getest, wat nu?

Ben je positief getest op mycoplasma genitalium? Geen zorgen: mycoplasma genitalium is gemakkelijk te behandelen met antibiotica. Dit hoeft meestal alleen als je klachten hebt. Als je positief bent getest, schaam je dan niet en bel je huisartsenpraktijk. Je huisarts zal je alles uitleggen over hoe de behandeling in zijn werk gaat. Wil je alvast weten wat je kunt verwachten? Klik dan op onderstaande button en lees alles over wat je kunt verwachten als je positief bent getest op mycoplasma genitalium.

Positief getest


Veelgestelde vragen

Onze soa testen worden geanalyseerd door een gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt, en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is de uitslag die je van ons krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijg van de huisarts of GGD.

Meer weten over de betrouwbaarheid van onze testen?

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al na 24 tot 36 uur.*
 • Het is goedkoop: Onze soa-testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
 • Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na ± 36 tot 48 uur.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa-test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:


Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.