Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English

Hoe het werkt

Geen gedoe met lange wachttijden, gênante momenten of onhandige openingstijden: onze soa-testen zijn eenvoudig thuis af te nemen. En toch is de uitslag net zo betrouwbaar als wanneer je een test via de huisarts laat doen. Hoe onze testen precies in zijn werk gaan, lees je op deze pagina.

bestel

1. Bestel je test

Kies en bestel de soa test die je nodig hebt. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, krijg je de test de volgende dag al bezorgd! Weet je niet zeker welke test je moet doen? Wij helpen je graag!

 
test

2. Doe de test

Bij al onze testen krijg je een bijsluiter waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de test moet afnemen. Hoe je de test moet afnemen is afhankelijk van op welke soa en lichaamsplek je je laat testen. Je test jezelf op chlamydia en gonorroe in de vagina, anus of keel door middel van een uitstrijkje. Op chlamydia en gonorroe in de penis test je jezelf door urine op te vangen in een buisje. Klik op een van onderstaande links om de bijsluiter van de soa-test te downloaden.

 • Chlamydia en gonorroe: Soa test Vrouw, Soa test Man, Soa test Oraal, Soa test Anaal
 • Chlamydia, gonorroe en mycoplasma: Soa test Vrouw, Soa test Man
 • Mycoplasma genitalium: Soa test Vrouw, Soa test Man
 
retour

3. Stuur de test op

Nadat je de test hebt afgenomen, stuur je deze gratis in de retourdoos naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium. Volg deze stappen om je sample naar ons laboratorium te versturen:

 1. Plaats het buisje met jouw sample en het labformulier in de sealbag.
 2. Doe de sealbag in de retourdoos.
 3. Maak de retourdoos dicht door de strip aan de zijkant van de doos te verwijderen en deze vervolgens dicht te plakken.
 4. Doe de retourdoos in een PostNL-brievenbus – een postzegel is niet nodig.
 
blij

4. Check je uitslag

Als jouw test in ons laboratorium is aangekomen, is je uitslag na 24 tot 36 uur* beschikbaar. Je kunt je uitslag opvragen in de online portal. Hiervoor gebruik je de unieke code die je bij je bestelling ontvangt. In verband met privacy verwijderen we je uitslag na 10 dagen, dus wees er op tijd bij!

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Veelgestelde vragen

Onze soa testen worden geanalyseerd door een gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt, en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is de uitslag die je van ons krijgt net zo betrouwbaar als wanneer je de uitslag krijg van de huisarts of GGD.

Meer weten over de betrouwbaarheid van onze testen?

Onze soa test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je krijgt de uitslag al na 24 tot 36 uur, nadat jouw test in ons lab is aangekomen.*
 • Het is goedkoop: Onze soa testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
 • Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Thuistesten geven direct resultaat, maar zijn vaak minder betrouwbaar. De test kan soa’s missen of een verkeerde uitslag geven. In een onderzoek van Het Maastricht Infectieziekten Centrum scoorde één chlamydia-zelftest van de drogist slechts 12% op specificiteit. Dat betekent dat 88% van de mensen met een positieve uitslag helemaal geen chlamydia heeft!

Het advies is daarom om een soa-test te doen die in een lab wordt geanalyseerd. Onze soa testen neem je zelf af en stuur je vervolgens naar het laboratorium. Je moet daarom even geduld hebben tot je de uitslag hebt, maar zo weet je wel zeker dat de uitslag betrouwbaar is.

Je kunt je via ons laten testen op:

Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.