Wilt u meer informatie omtrent de nieuwe regelgeving? Bekijk onze veelgestelde vragen

Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Gratis coronatest bij noodzakelijk bezoek aan Duitsland

Als je naar Duitsland gaat, ben je verplicht om bij de Duitse grens aan te tonen dat je negatief getest bent op het coronavirus. Veel Nederlanders reizen vaak heen en weer naar Duitsland voor hun werk of opleiding, waardoor ze zich regelmatig moeten laten testen. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Het kabinet heeft daarom besloten dat deze mensen zich nu tijdelijk op kosten van de Rijksoverheid kunnen laten testen.

Kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor een gratis coronatest als je naar Duitsland moet vanwege je werk, opleiding of zorggerelateerde redenen. Hierbij moet je wel aannemelijk kunnen maken dat jouw bezoek aan Duitsland noodzakelijk is. Je komt bijvoorbeeld in aanmerking voor een gratis coronatest als je:

  • in Duitsland werkt of studeert;
  • naar een arts in Duitsland moet;
  • mantelzorgtaken in Duitsland hebt.

Tijdens de testafspraak kan het zijn dat je ter plaatse om meer informatie zal worden gevraagd over jouw bezoek naar Duitsland.

Gratis coronatest boeken

Kom je in aanmerking voor een gratis coronatest om naar Duitsland te gaan? Boek deze dan eenvoudig via onderstaande button. Dit mag zo vaak als nodig is tussen nu en 30 juni. Bij het maken van de afspraak geef je aan of je voor werk, een opleiding óf zorg naar Duitsland moet. De aangesloten locaties zijn 7 dagen per week geopend en je kunt altijd vandaag nog terecht. De openingstijden van alle locaties zijn doordeweeks van 08:00 tot 11:00 uur en van 16:00 tot 19:00 uur op werkdagen. In het weekend en op feestdagen zijn de openingstijden van 10:00 tot 15:00 uur. Bij een negatieve testuitslag krijg je een internationaal reiscertificaat die je nodig hebt voor je reis naar Duitsland.

Wat zijn de locaties en openingstijden?

De openingstijden van alle locaties zijn doordeweeks van 08:00 tot 11:00 uur in de ochtend en in de middag/avond van 16:00 tot 19:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen zijn de openingstijden van 10:00 tot 15:00 uur. Je bent dus 7 dagen in de week welkom en je kunt altijd vandaag nog terecht. Ga voor een overzicht van de locaties naar de website van Grenstesten.nl.