Dé #1 van Nederland!

Soa-testen Afspraak maken
Nederlands
English

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke begrippen binnen Spoedtest.nl. Of het nu gaat om onze testen, de laboratoria waarmee we samenwerken of jouw privacy: Wij zorgen ervoor dat alles aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Hoe we daarvoor zorgen lees je op deze pagina.

Onze soa testen

Onze testen zijn van het merk Roche Diagnostics en voldoen aan de eisen van de IVD Richtlijn 98/79/EC. Deze richtlijn is opgesteld om producten die vallen onder ‘medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek’ (IVD), zoals soa testen, te waarborgen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Daarnaast hebben onze testen een CE-markering, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese wetgeving.

Betrouwbaarheid soa test

De betrouwbaarheid van een test drukken we uit in twee begrippen: sensitiviteit en specificiteit. In het geval van een soa test zegt de sensitiviteit iets over hoe goed de test soa’s kan aantonen. Met andere woorden: Hoeveel procent van de mensen met een soa krijgt daadwerkelijk een positieve testuitslag? De specificiteit zegt iets over het percentage van mensen dat géén soa heeft en ook echt een negatieve testuitslag krijgt. Kortom, hoe hoger de percentages, hoe betrouwbaarder de test.

In de tabel hiernaast zie je per soa test de percentages voor sensitiviteit en specificiteit volgens Roche Diagnostics.

PCR-test buisje met teststaafje Amsterdam

Laboratorium

Wij werken samen met Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae.

Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae is ISO-15189-gecertificeerd en analyseert jouw soa test op basis van de PCR-techniek. Hierbij worden kleine hoeveelheden genetisch materiaal vermenigvuldigd totdat er genoeg van is om de soa-bacteriën of -virussen te detecteren. Onze soa-test is daardoor veel gevoeliger dan een thuistest die je niet naar het laboratorium hoeft te sturen.

test

Verpakking en verzending

Bij ons test je 100% anoniem. We verzenden onze testen in een discrete verpakking zonder bedrijfsnaam of logo, zodat je aan de buitenkant niet kunt zien wat erin zit. Je pakketje wordt altijd dezelfde avond nog verzonden als je voor 23:00 uur bestelt.

De retourdoos waarin je jouw sample naar het laboratorium stuurt, voldoet aan de UN3373-classificatie. Dit betekent dat het lucht- en waterdicht wordt vervoerd in een stevige, hermetisch afgesloten verpakking. Deze kan tegen een stootje en lekt niet, dus jouw lichaamsmateriaal zal veilig aankomen bij het laboratorium.

Vrouw bestelt online een soa-test

Privacy

Wij sturen geen persoonsgegevens naar het laboratorium, maar we werken met codes om de testresultaten aan de juiste persoon te koppelen. Persoonsgegevens verwijderen we standaard na 10 dagen uit onze systemen. We bouwen dus geen medisch dossier op zoals bij de huisarts of GGD wel het geval is.


Stel je vraag anoniem

Heb je een vraag over soa’s, seks of over de soa test? Of ben je bang dat je een soa hebt? Wij staan klaar om je te helpen.

Whatsapp of mail ons en krijg gratis een betrouwbaar advies!

Je kunt ons whatsappen op:

06 51 09 63 74
ma t/m vrij: 9:00 tot 17:00 uur

Of mailen op:

Heb je een klacht?

Ga dan naar ons klachtenformulier.