Dé #1 van Nederland!

Afspraak maken

Antistoffentest

Benieuwd of je het coronavirus hebt gehad en hier antistoffen tegen ontwikkeld hebt? Dan kan je een antistoffentest doen. Door middel van een kleine druppel bloed uit de haarvaten van je vingertop kunnen we antilichamen detecteren met een specificiteit van 98,65% en een sensitiviteit van 99,03%. De uitslag heb je binnen 15 minuten en je krijgt hierbij een certificaat in het Engels. Boek ‘m gemakkelijk en snel bij Spoedtest.nl.

Boek nu

Waar wordt de antistoffentest voor gebruikt? 

Met de antistoffentest kan worden ingeschat hoeveel mensen er in Nederland besmet met het virus zijn geweest en of zij afweer hebben opgebouwd. Het is tot op heden nog niet bekend hoelang de corona antistoffen aanwezig blijven in je lichaam en of je hierdoor immuun voor het coronavirus blijft. Het kan zo zijn dat je voor de tweede keer besmet raakt met coronavirus.

Hoeveel kost de antistoffentest?

De antistoffentest kost €49,- (0% BTW) per test. Het is bij sommige locaties mogelijk om de antistoffentest in combinatie met een PCR-test of sneltest te doen. Bijvoorbeeld omdat je hiertoe verplicht bent voor een noodzakelijke reis naar het buitenland. De combinatie met de PCR-test kost €179,- (0% BTW) en in combinatie met de sneltest kost het €109,- (0% BTW).

Hoe wordt de test afgenomen? 

De test wordt afgenomen via een kleine druppel bloed uit de haarvaatjes van de vingertop. De test detecteert binnen 10 tot 15 minuten zowel IgG- en IgM-antilichamen en heeft een specificiteit van 98,65% en een sensitiviteit van 99,03%. Wij maken gebruik van de ‘ACCU-CHEK Safe T Pro Plus’, dit is een diepte-instelbare houder met lancet voor eenmalig gebruik. Safety first!

Wanneer krijg ik de uitslag van mijn test? 

De uitslag hebben we doorgaans binnen 30 minuten. Bij een positief resultaat zie je of je antilichamen hebt ontwikkeld tegen het virus. Zowel bij een negatieve als bij een positieve uitslag ontvang je een Engelstalig certificaat van ons. Dit certificaat versturen wij vanuit een beveiligde server per e-mail. 

Bescherming en Immuniteit

Serologie kan inzicht geven of iemand ergens mee geïnfecteerd is of is geweest en kan de aanwezigheid van antistoffen aantonen. Een infectie met SARS-CoV-2 kan niet zomaar gelijkgesteld worden aan de aanwezigheid van volledige immuniteit. 

De serologische diagnostiek kent een aantal beperkingen. Realiseer je het volgende: 

  • Het duurt ongeveer twee tot drie weken totdat IgM- en IgG antistoffen zich hebben ontwikkeld en antilichamen verdwijnen regelmatig naar enige tijd. De snelheid waarmee de antilichamen verdwijnen is onderhevig aan persoonlijke variatie en is afhankelijk van de ziekteverwekker en de ernst van de doorgemaakte infectie. 
  • Een deel van de mensen die met SARS-CoV-2 geïnfecteerd zijn geraakt en asymptomatisch zijn gebleven of slechts milde klachten hebben gehad lijkt nauwelijks of geen antilichamen te vormen. 

De interpretatie van de serologische antilichaamtest is dus afhankelijk van een aantal factoren zoals; de fase van de ziekte, de mate van ziek zijn en de validatie van de gebruikte laboratoriumtest. Interpretatie van serologische antilichaamtests gebeurt dan ook bij voorkeur door een expert. Ga voor meer informatie naar de website van het RIVM. 

Boek nu

Bij Spoedtest.nl is het ook mogelijk om een PCR-test of sneltest te doen.

Maak nu jouw afspraak

Maak nu snel en eenvoudig je testafspraak

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Deze kan je opvolgend boeken in het boekingssysteem. Het is belangrijk dat je per persoon een aparte afspraak maakt. Dit vanwege de persoonsgegevens.

Wil je annuleren? Dat kan gratis en gemakkelijk tot 1 uur voor je afspraak via de verstuurde link in de bevestigingsmail.